הסבת אקדמאים להוראת תקשורת במכללת סמינר הקיבוצים

שירות אישי - צור קשר
הסבת אקדמאים להוראת תקשורת במכללת סמינר הקיבוצים

הכשרת אקדמאים להוראת תקשורת וקולנוע במכללת סמינר הקיבוצים


ללמד את המדיה


בני נוער מבלים חלק ניכר מיומם כשהם מחוברים למדיה מסוגים שונים, מהאינטרנט ועד לרשתות חברתיות כגון פייסבוק או אינסטגרם. אורח החיים של בני הנוער מזמן להם מידע בכמויות גדולות, אך לא תמיד הם יודעים לסנן ולהעריך אותו נכונה. למורים בבית הספר העל יסודי יש, אם כן, חשיבות רבה בתיווך בין הנערים והנערות לבין כלי התקשורת. הם גם יכולים לסייע להם להפוך לצרכני מדיה נבונים יותר וכך גם לאזרחים פעילים יותר.


בוגרי תואר בתקשורת ומקצועות קרובים שמחפשים לעבור שינוי קריירה וללמד בבתי ספר יכולים ללמוד בתכנית להסבת אקדמאים להוראת תקשורת וקולנוע, שמכשירה להוראה בבתי ספר על יסודיים. מסלול זה להסבת אקדמאים מתאים גם למי שמחפשים לעסוק בפעילות קהילתית וחברתית שנוגעת למדיה, כגון רכזי חברה ורכזי תרבות במסגרות חינוך לא פורמלי.

 

כמה זמן לומדים?

 

אורכה של התכנית להכשרת אקדמאים להוראה נע בין שנה אחת לשנתיים, בהתאם לרקע הקודם של המשתתפים (יש מי שמחויבים בלימודי השלמה). הלימודים מתקיימים פעמיים בשבוע: יום אחד שמוקדש ללימודים עיוניים ויום אחד שמוקדש להתנסות בבתי ספר.


תכנית הלימודים


מסלול זה שואף להכשיר דור של מורים מיומנים להוראת תקשורת וללימוד מקצועות המדיה בבתי הספר העל יסודיים, כגון טלוויזיה, קולנוע, פרסום ועיתונות. הסטודנטים דנים בסוגיות אקטואליות מעולם התקשורת המשודרת, המודפסת והדיגיטלית ובמקביל בונים מיומנויות חינוכיות ובוחנים אפקטים שונים שחשובים למורים. כך הם לומדים כיצד לפתח דיון מעמיק בנושאי מדיה בכיתות הלימוד ודרכו לשלב גם את ההעדפות והתפיסות האמנותיות שלהם כיוצרים ואנשי תקשורת.


מתכונת הלימוד

 

הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים עיוניים, בסדנאות מדיה ובתרגול הוראה מעשי ששם דגש על התנסות בשטח בחטיבה העליונה, בליווי של אנשי צוות. לאחר תום הכשרת האקדמאים יש צורך להשלים גם שנת סטאז'.

 

מי שעובדים כבר כמורים בפועל, יכולים להיות זכאים למלגות סיוע. מומלץ לברר מול מוסד הלימודים.


נושאי הלימוד


לאורך תכנית זו לומדים שלל נושאים ובהם גם:

 

  • מדיה ישראלית
  • מבע קולנועי
  • כתיבה עיתונאית
  • סוגיות בצילום
  • תקשורת ההמונים
  • פרסום ושכנוע
  • חברה ותקשורת בישראל
  • לשון ותקשורת    
  • מעורבות חברתית ומדיה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במכללה אפשר למצוא תכניות נוספות שמכשירות אקדמאים לחינוך בגילי העל יסודי. אלה כוללות בין היתר הסבת אקדמאים להוראת עיצוב, הסבת אקדמאים להוראת תיאטרון, הסבת אקדמאים להוראת היסטוריה והסבת אקדמאים להוראת ספרות. פועלות גם תכניות להסבת אקדמאים לחינוך יסודי והסבת אקדמאים לחינוך לגיל הרך. ישנה גם אפשרות ללמוד במסלולי M.Teach שמעניקים תואר שני ותעודת הוראה.


תנאי קבלה


כדי להתקבל לתכנית להסבת אקדמאים להוראה יש צורך להיות בוגרי תואר ראשון בממוצע ציונים של לפחות 75. מסלול זה מתאים לבוגרי בתי ספר לתקשורת ולקולנוע ולבוגרי אקדמיות שמוכרות על ידי המל"ג. יכולים להתקבל אליו גם אקדמאים שאינם מגיעים מתחום המדיה, בכפוף למעבר של השלמות מתאימות וראיונות קבלה.


תעודה


בוגרים שעומדים בהצלחה בכל דרישות הלימודים מקבלים תעודת הוראת תקשורת וקולנוע מטעם מכללת סמינר הקיבוצים. כדי ללמד בפועל בבתי ספר יש צורך לקבל את רישיון ההוראה מידי משרד החינוך, אותו מקבלים לאחר תום הסטאז'.

למידע נוסף לחצו: מכללת סמינר הקיבוצים
עוד מסלולי לימוד - מכללת סמינר הקיבוצים