קורס רכיבה טיפולית בקריה האקדמית אונו - היחידה ללימודי המשך ולימודי תעודה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי קורסים בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על אונו לימודי המשך - רכיבה טיפולית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס רכיבה טיפולית ביחידה ללימודי תעודה והמשך בקריה האקדמית אונו

 

המסלול אינו פעיל, למסלולים נוספים בקריה האקדמית אונו - היחידה ללימודי תעודה והמשך לחצו כאן


לרכוב אל האושר


גישת הרכיבה הטיפולית מתבססת על משולש הכולל את המטפל, הסוס והמטופל והוא משתמש בקשר ייחודי זה לסיוע לשלל אוכלוסיות בהתמודדותן עם סוגיות טיפוליות. בין היתר, משתמשים ברכיבה טיפולית כדי לסייע במצבי דימוי עצמי נמוך וחוסר ביטחון, להתמודדות עם בעיות מוטוריות כסרבול תנועתי, שיתוק מוחין ופגיעות בעמוד השדרה. התקשורת הייחודית שנוצרת בזמן הטיפול מתבססת על תיאוריות, כללי בטיחות והתנהלות ברורה ומובנית.


ביחידה ללימודי תעודה והמשך של הקריה האקדמית אונו מציעים קורס להכשרת מדריכי רכיבה טיפולית. המסלול מכשיר את המשתתפים לתת מענה טיפולי למגוון של סוגיות מוטוריות ורגשיות, בהתאם לתכנית הטיפולית.

 


תכנית הלימודים


לאורך הקורס המשתתפים רוכשים ידע נרחב על אנטומיה ופיזיולוגיה של גוף האדם לצד היכרות עם תיאוריות טיפוליות שונות, וכך לומדים לתת מענה טיפולי לשלל אוכלוסיות באמצעות טיפול בעזרת סוסים. התכנית מכשירה מדריכים לרכיבה טיפולית שביכולתם לסייע למגוון רחב של מוגבלויות וקשיים ומספקת להם כלים להתאמת הטיפול לכל מטופל.


מתכונת הלימוד


היקפו של הקורס הוא 540 שעות לימוד אקדמיות. הוא מחולק לשלושה שלבים. השלב הראשון כולל חלק עיוני ומעשי ובו נערכים מפגשים פעמיים בשבוע, בשעות הבוקר ואחר הצהריים. אורכו של שלב זה הוא כשבעה חודשים. חלקו המעשי של שלב זה נערך בחווה טיפולית.


בתום שלב א', מתקיים מבחן רכיבה בו המשתתפים צריכים להפגין את השליטה בתחום הרכיבה והסייסות. את הבחינות יש לעבור בציון של לפחות 70. עם מעבר המבחנים, ניתן להמשיך לשלב ב', שכולל סטאז' בהיקף של 7 - 9 חודשים. הסטאז' מחייב צבירה של 120 שעות טיפול, 60 לטיפול רגשי ו - 60 לטיפול מוטורי. שלב ב' נערך בחוות טיפוליות ברחבי הארץ ומטרתו ליישם בפועל את החומר הנלמד במקרים טיפוליים. המשתתפים מתנסים בהעברת טיפולים בליווי של מדריך רכיבה שלו ותק של שנתיים לפחות.


עם השלמת הדרישות בשני השלבים הראשונים ניתן לגשת לשלב ג', שהוא מבחן קליני. המבחן כולל חלק עיוני וחלק מעשי מול מטפלים, ובו מפגינים בקיאות בחומר העיוני ובמיומנויות טיפול, תוך הקפדה על אתיקה, כללי בטיחות ותיאוריה.


נושאי הלימוד


הנושאים שנלמדים בשלב א' של הקורס כוללים:

 

  • פסיכולוגיה
  • עזרה ראשונה
  • פתולוגיה ושיקום
  • פיזיולוגיה ואנטומיה של גוף האדם
  • רכיבה, סייסות ו - Horsemanship    
  • ועוד


סגל הוראה


המרצים בתכנית הם בעלי ניסיון בתחומי הטיפול וההוראה. ביניהם: פסיכותרפיסט מומחה, מנהל בית ספר לרכיבה טיפולית ובעל רשת מרפאות לטיפול בחרדה, בכאב כרוני ובהפרעות פסיכוסומטיות. כמו כן, הוא משמש מדריך מקצועי למטפלים ומדריך רכיבה טיפולית שפיתח שיטות טיפול שונות; פיזיותרפיסט בכיר שמומחה לשיקום אורתופדי של מבוגרים וילדים ולטיפול במערכת שיווי המשקל; ומומחה לסייסות ומדריך רכיכה טיפולית ורכיבה מערבית.


תנאי קבלה


להכשרה מקצועית זו יכולים להתקבל מועמדים מגיל 18 ומעלה שלהם זיקה לבעלי חיים. אין צורך בידע מוקדם או ניסיון בתחומי הטיפול והסייסות, אך רקע קודם יכול להוות יתרון. עבור תלמידים מן המגזר החרדי נפתחות כיתות בהפרדה בין נשים לגברים.


תעודה


משתתפים שמשלימים בהצלחה את הקורס מקבלים תעודת גמר "מדריך רכיבה טיפולית" שמוענקת על ידי היחידה ללימודי המשך ותעודה - הקריה האקדמית אונו.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: לימודי תעודה והמשך בקריה האקדמית אונו

עוד מסלולי לימוד - הקריה האקדמית אונו - לימודי תעודה והמשך

כלים שיעזרו לך לבחור