תואר שני בתקשורת באוניברסיטת חיפה

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בתקשורת באוניברסיטת חיפה

תואר שני בתקשורת - אוניברסיטת חיפה


מכירים את המדיה


מציוץ או לייק ועד לקמפיינים פוליטיים בסדר גודל מדיני, השפעותיה של המדיה ניכרים בכל ההיבטים בחיינו. בעוד כלי התקשורת הולכים ומשתכללים, כך גם האופן בו אנו מנתחים מידע, קולטים ידיעות ומתקשרים זה עם זה הופך למורכב ומתוחכם יותר. צרכני המדיה של היום הם נבונים יותר, מהירים יותר וחכמים יותר, מה שמציב אתגר לא פשוט לאנשי התקשורת.


בפקולטה למדעי החברה של אוניברסיטת חיפה אפשר ללמוד בתואר שני בתקשורת. התואר מתקיים במסלולים שונים, עם או ללא תזה, ומאפשר ללמוד לעומק על תופעות עכשוויות בעולם המדיה. התכנית מעניקה לבוגריה כלים פרקטיים בעזרתם הם יכולים להתקדם בתעשיית התקשורת, בענפים כגון יחסי ציבור ודוברות, עיתונאות וטלוויזיה. בוגרי המסלול המחקרי יכולים גם להמשיך לדוקטורט ולפנות לקריירה מחקרית באקדמיה.


מסלולים


האוניברסיטה מפעילה שני מסלולים במסגרת התואר השני בתקשורת:

 

 

  • תואר שני מחקרי בתקשורת: התכנית המחקרית שואפת להרחיב את הידע המחקרי של הסטודנטים ולאפשר להם להתבונן במדיה בראיה רב תחומית. הסטודנטים חוקרים תופעות תקשורתיות ותכנים במדיה, עוסקים בהשפעתם על קהלים מגוונים ודנים בהקשרים בין תקשורת, פוליטיקה ותרבות פופולרית בישראל ובעולם.

 


  • תואר שני עם בתקשורת אסטרטגית ויחסי ציבור: זהו מסלול ללא כתיבת תזה שמאפשר לתלמידיו להרחיב את הידע באסטרטגיה ויחסי ציבור בעולם המדיה. הסטודנטים דנים בסוגיות כגון ניהול רושם, שינוי עמדות, קשרי מדיה ורשתות חברתיות ועוסקים בכוחה של המדיה בניהול משברים אסטרטגיים שונים. נוסף על כך, המסלול דן במדיה ככלי לקידום של ארגונים מסחריים וציבוריים וקידום קשרי קהילה ומטרות דיפלומטיות.


מתכונת הלימוד


המסלול המחקרי לתואר השני בתקשורת נמשך כשלוש שנים והמסלול ללא תזה כשנתיים. הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורי חובה ובחירה ובמסלול המחקרי גם בסדנת תזה. במסלול המחקרי, מרוכזים השיעורים ביום שבועי אחד. הסטודנטים בתכנית ללא תזה לוקחים חלק בפרקטיקום מעשי שמאפשר להם לתרגל מיומנויות במדיה, במהלכו הם יוזמים קמפיינים עבור לקוחות בתעשיית התקשורת.


כמו כן, סטודנטים במסלול המחקרי יכולים להשתלב בתפקידי עוזרי הוראה. סטודנטים מצטיינים יכולים לזכות במלגות לימוד מטעם האוניברסיטה או מטעם גופים חיצוניים וקרנות.


נושאי הלימוד

 

  • קשרי מדיה
  • תעשיית התרבות
  • תיאוריות בתקשורת
  • מחקר יישומי במדיה
  • יחסי ציבור ומתודולוגיה
  • טיפול במשברים בתקשורת    
  • ועוד

 

תנאי קבלה


למסלול המחקרי מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון בממוצע 85 ומעלה ולמסלול ההתמחות ללא תזה בממוצע 80 ומעלה. יכולים להתקבל בוגרי לימודי תקשורת במסלולים חד חוגיים או דו חוגיים וכן בוגרי מקצועות אחרים בכפוף למעבר של קורסי השלמה מתאימים. לאחר מעבר סינון ראשוני יש לעבור בחינה בשפה האנגלית להבנה של טקסט מחקרי. נוסף על כך, יש להציג מספר המלצות מגורמים אקדמיים או מקצועיים.

 


על מוסד הלימוד


בין המסלולים הנוספים לתואר השני שמתקיימים באוניברסיטת חיפה אפשר למנות תואר שני במדעי המדינה, תואר שני בחינוך מיוחד, תואר שני בפסיכולוגיה, תואר שני בספרות, תואר שני בניהול מידע וידע, תואר שני באמנות ותואר שני במגדר ולימודי נשים. במספר רב של חוגים ניתן להמשיך גם לתואר שלישי.


תעודה


לסטודנטים המשלימים את כל החובות מוענק תואר שני MA בתקשורת מטעם אוניברסיטת חיפה.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת חיפה
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת חיפה