תרומה קטנה, שינוי גדול: פרויקט הסטודנטים שמסייע בקמפוס

19/3/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,112 צפיות)

מתי לאחרונה הבטתם סביבכם בזמן הרצאה או שיעור ותהיתם האם מישהו מהסטודנטים בחדר נמצא במצב מצוקה או מחסור? עבור רובנו ציוד בסיסי כמו שולחן, מיטה ותנור הוא מובן מאליו, אך מסתבר שזה לא תמיד המצב עבור סטודנטים. קבוצת חברים במרכז הבינתחומי שגילתה את ממדי התופעה, החליטה לעשות משהו בנידון ופתחה במיזם מרגש.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


המתנדבים בפרויקט GIVIT דואגים שלאף סטודנט לא יהיה מחסור בזמן הלימודים


מדי שבוע, עשרות סטודנטים לוקחים חלק במיזם GIVIT במרכז הבינתחומי הרצליה ודואגים להעביר רהיטים וציוד לימודים לבתיהם של סטודנטים שלומדים במוסד הלימוד, שמתמודדים עם חוסר של הפריטים האלה. המיזם, שפועל היום תחת אגודת הסטודנטים בבינתחומי, החל את דרכו לפני כשנתיים, בשנת 2015, בעקבות יוזמה של שלושה חברים - דרור זיידה, נדב צפרוני ורועי קמחי.


"בשבוע הראשון של שנת הלימודים מתקיים במכללה שבוע היכרות. פגשנו סטודנט שעלה לארץ והתחיל ללמוד. הבנו שיש לו חוסרים גדולים מאוד של ציוד בבית. החלטנו לעזור לו, פרסמנו פוסט בפייסבוק לחברים שלנו לגבי כמה פריטים בסיסיים, כמו שולחן ומפה." מספר רועי. "את הפוסט העלינו בשעה אחת בלילה. עד שמונה בבוקר כבר השגנו את כל הפריטים הנחוצים. עד הערב, כבר הגיעו אלינו שלושה פריטים מכל סוג. הבנו שיכול להיות שעלינו על משהו. החלטנו לבדוק את העניין עם חברים."


"הבנו שבניגוד למה שאולי נתפש לגבי הבינתחומי, אחד מכל עשרה סטודנטים לומד על מלגה סוציו אקונומית. כמו רבים אחרים, גם אני חשבתי שרוב הסטודנטים במכללה מבוססים כלכלית. עם זאת, הבנתי שעבור לא מעט סטודנטים זה לא המצב." הוא ממשיך. "עוד פרט שגילינו הוא שערב מעברי דירות והתחלת הלימודים, לסטודנטים רבים נשאר ציוד וריהוט רב שנותר 'קבור' בחדר הישן בבית של ההורים שאין מה לעשות בו. החלטנו לחבר בין מי שצריכים את הפריטים האלה, לבין מי שמעוניינים למסור אותם."


מאז הלכה והתבססה פעילות הפרויקט והיום פועלים במסגרתו כחמישים מתנדבים שמבצעים העברות ציוד בכל שבוע. רועי מתאר שהסטודנטים שמתנדבים מתחלקים לצוותים. האחד הוא צוות ה"מחפשים", שמאתר את הציוד לתרומה דרך האינטרנט והרשתות החברתיות. הצוות השני הוא "הסבלים", שמעבירים את הציוד בסופי השבוע אל הסטודנטים שזכאים לו.


הוא מסביר שכדי לדעת מי מהסטודנטים זכאים לסיוע, הם פועלים בשיתוף עם מדור המלגות של המרכז הבינתחומי. כתנאי סף לקבלת העזרה, הגדירו את קבלת המלגה הסוציו אקונומית. עם זאת, ישנם גם מקרים ספורים של סטודנטים שזקוקים לסיוע אך לא מקבלים מלגות, מסיבות שונות. "זה יכול לקרות למשל עקב שינויים פתאומיים כמו הורה שנפטר, הורים שמתגרשים. הסטודנט מתגלגל למציאות חדשה. אלה חבר'ה מצוינים, שכל היום רק עובדים ולומדים. בשנייה אחת, אנחנו יכולים לדאוג להם למשהו בסיסי." הוא אומר.


"בסופו של דבר, כולם רוצים לעשות טוב"


"לפני שהתחלתי בפעילות לא ידעתי שהתופעה הזו קיימת, הופתעתי מכמות הסטודנטים שנעזרים בתרומות. לי יש חדר, רהיטים, מפזר חום. אם אני יכולה לעזור לאחרים ולדאוג שגם להם יהיו הדברים האלה, זה סיפוק אדיר." מספרת אחת הסטודנטיות שלוקחות חלק בפרויקט. הסטודנטית מציינת שכמוה, רבים מבין מי שלוקחים חלק במיזם הם מלגאים, חלקם מקבלים מלגות הצטיינות מטעם המכללה.


היא עצמה חברה בצוות המחפשים של הפרויקט, שבמסגרת תפקידם מאתרים סטודנטים שזקוקים לציוד ומוצאים גם תורמים שמתאימים לבקשתם. היא מתארת שיחד עם עוד סטודנטים משנה א', הם נעזרים בתיעוד רחב ממדים שיצרו מקימי הפרויקט המרכז את כל צורכיהם של סטודנטים במוסד הלימוד שנעזרים במלגות סוציו אקונומיות. פרטי הסטודנטים נשמרים היטב על ידי הפרויקט ולא מועברים הלאה, כדי לדאוג לפרטיותם.


את הציוד הם מוצאים במקומות שונים ברשתות החברתיות, חלקו בפייסבוק, לעיתים דרך הודעות בווטסאפ. "אנחנו מתמקדים בפריטים הקריטיים ביותר, בחורף למשל תנור חימום הוא חשוב הרבה יותר מכיסא ולכן שמים דגש עליו." היא אומרת.


"הייתה למשל זכאית שחיכתה למיטה ועזרנו לה למצוא מזרון לקראת סוף השבוע, אחרי שכבר הצליחה לקבל מסגרת. המתנדבים שלנו הגיעו וראו שהייתה נזילה והמזרון שהשגנו לה לא נמצא במצב טוב. יש לנו חוק, אנחנו לא נעביר פריט שלא היינו רוצים להשתמש בו בעצמנו. באותו רגע כל המאמצים עברו להשגת מזרון חדש, וזה לא היה פשוט. תוך כמה ימים, הצלחנו להשיג אותו עבורה. הידיעה שהגיע אליה הפריט שציפתה לו ממלאת בסיפוק."


היא מעידה שההיענות לפרויקט גדולה מאוד וסטודנטים רבים פונים ומבקשים לסייע בכל דרך שרק אפשר. "בסופו של דבר, כולם רוצים לעשות טוב ולעזור. אנשים ממש מתגייסים לפרויקט. תמיד יש צורך להיפטר מחפצים ורהיטים ישנים. גם העובדה שאנחנו אוספים את הריהוט בעצמנו מבתי התורמים מסייעת להיענות." היא מוסיפה.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


"לא תמיד קל לבוא ולומר - אני צריך עזרה"


אור, סטודנט ללימודי מדעי המחשב, הוא אחד הסטודנטים בצוות השני בפרויקט, שאחראיים על העברת הציוד בין הסטודנטים התורמים לזכאים. העבודה מתקיימת לרוב בקבוצות שנוסעות בין מיקומים שונים בארץ כדי לסייע לכל הסטודנטים.


"הסיוע הזה חשוב לשני הצדדים בפרויקט, גם לתורם וגם לנתרם. זה חלק משמעותי מאוד. לא תמיד הסטודנטים שתורמים פוגשים את מי שהם תורמים לו, אך לפעמים נוצרת תקשורת בין שני הצדדים. אנחנו מהווים את 'הפנים' של הפרויקט, מי שמחלקים בפועל את הציוד." הוא אומר.


כמי שבאים במגע הגדול ביותר עם הנתרמים, הוא מספר שהצוות נחשף בעיקר לתגובות חיוביות מאוד מצד הסטודנטים. " אתה מגיע לדירה של סטודנט ורואה איך בנאדם חי. כשמסתכלים על הדברים מבינים מה המצב. זה נוגע ללב. נחמד לראות את תגובת הסטודנטים שמקבלים את הפריטים, זה עיקר הסיפוק שלנו."


"היחס הוא תמיד חם ופתוח מאוד. אנחנו תמיד מתקבלים בשמחה, ולא יצא לי להתקבל בבושה או במבוכה." הוא ממשיך. "לכל אדם קשה לבוא ולומר, אני צריך. קשה להם, אבל לפעמים אין ברירה. בסופו של דבר, הפרויקט הזה בא לעזור, והוא עושה זאת בזרועות פתוחות ובצורה הכי נעימה וחמה. רואים את התוצאות בשטח. רוב האנשים לא נבוכים ולהיפך, מקבלים את הדברים בעין יפה."


בינתיים, ממשיכים חברי הפרויקט בעשייה ומתכוננים לעוד חלוקת ציוד מוצלחת. הם מספרים שהיום הם שואפים להגדיל את היקף הפעילות ולשם כך מחפשים מתנדבים נוספים בקמפוס. רועי מדווח שהפרויקט זכה בעבר לתרומות מצד גורמים פרטיים ולסיוע מעמותת "שניר", ולקראת יום המעשים הטובים שיתקיים החודש ייערף גם שיתוף פעולה עם עמותת "רוח טובה". בעתיד, החברים מקווים מאוד להמשיך להרחיב את הפעילות ואולי גם להגיע למוסדות נוספים.