רוצה פרטים על תואר שני במשפטים לשופטים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במשפטים לשופטים ולמשפטנים

רוצה לדעת על תואר שני במשפטים לשופטים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במשפטים במסלול לשופטים מכהנים ולמשפטנים LLM


אחריות באולם המשפט


במסגרת תפקידם, נדרשים שופטים ועורכי דין להתמודד עם אתגרים לא פשוטים ולתת דעתם על סוגיות חוקיות מורכבות. מאחורי כל תיק בבית המשפט עומד סיפור אנושי, שאליו מתלווים כמובן גם היבטים חברתיים, פוליטיים ופיננסיים שהופכים את מלאכת השיפוט למורכבת במיוחד. האחריות הרבה שנושאים השופטים על כתפיהם זולגת אפילו לחייהם האישיים שכן הם נדרשים להקפיד על רף אתי גבוה ולהימנע מעבירות ומניגוד עניינים.


המציאות המשפטית והחברתית בישראל היא דינמית מאוד ומעלה לדיון כל העת תיקים מורכבים ומגוונים. משפטנים שרוצים לשכלל את סל המיומנויות שברשותם, אך אינם מוצאים זמן לפנות ללימודים מתקדמים, יכולים למצוא את מבוקשם בתואר שני במשפטים במסלול ייעודי לשופטים. תכנית זו לתואר השני במשפטים מותאמת במיוחד לשופטים ולצורכיהם ומאפשרת להם להעמיק בעולם החוק ובאתגרים אקטואליים שנובעים ממנו, וכך מסייעת להם להעשיר את יכולות הפסיקה שלהם.


למי מיועדים הלימודים


מסלול זה מיועד לבעלי רקע וניסיון בעולם המשפט והוא מתאים במיוחד לשופטים מכהנים, לעורכי דין ולמשפטנים מנוסים וותיקים. התכנית מיועדת למי שברצונם להעמיק את ההשכלה המשפטית, להתמקד בענפים מסוימים ולקבל כלים להתמודדות עם דילמות, בעיות ואתגרים.


תכנית הלימודים


התואר השני במסלול זה חושף את המשפטנים למגוון רחב של תחומים משפטיים ומאפשר להם להעמיק בסוגיות שרלבנטיות אליהם. בין הנושאים שנלמדים אפשר למנות את המשפט האזרחי, המשפט הפלילי, דיני הטכנולוגיה ותחום הרגולציה. השופטים בוחנים את ההיבט החברתי, הכלכלי, התרבותי והפוליטי של תופעות משפטיות אקטואליות ודנים באתגרים שמציבה עבודת השיפוט בישראל של ימינו. לשם כך, הם רוכשים בין היתר גם כלים בפתרון אלטרנטיבי של סכסוכים בתוך המשפחה, במקום העבודה ובין גופים ציבוריים באמצעות גישור ומשא ומתן.


מתכונת הלימוד


התכניות לתואר שני מעוצבות במיוחד כדי להתאים לצורכיהם של משפטנים ולוח הזמנים מותאם לאופי העבודה העמוס של שופטים ועורכי דין. כך שיעורים מרוכזים בערב אחד או בשני ערבים בשבוע וכן בימי שישי. בדרך כלל, אורך המסלול הוא כשלושה סמסטרים רצופים, בין שנה עד שנה וחצי. ישנם מסלולים ייעודיים ומרוכזים לתואר שני במשפטים בשנה.


בחלק ממוסדות הלימוד ניתן לבחור בין תואר שני במשפטים עם תזה לתכנית ללא תזה, בעוד מוסדות אחרים מציעים לשופטים תכנית ללא תזה בלבד. לאורך התכנית מתקיימים שיעורים עיוניים, סמינרים, דיונים ותרגולים מעשיים שונים.


נושאי הלימוד

 

  • התפתחות דיני החיובים
  • דיני בנייה ותכנון
  • דיני ראיות ומחקר אמפירי
  • טכנולוגיה ומשפט
  • גישור, בוררות ומשא ומתן
  • דיני הקניין הרוחני
  • סביבה, פוליטיקה ורגולציה
  • דיני משפחה וההלכה
  • בית המשפט לדיני משפחה
  • זרמים בתורת המשפט
  • קבלת החלטות בעולם השיפוט
  • ניתוח כלכלי של משפט    
  • משפטנות טיפולית וקידום בריאות   
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לתואר השני במשפטים במסלול ייחודי זה משתנים בין המוסדות, אך בכולם יש דרישה מן המועמדים להיות בעלי תואר ראשון LLB במשפטים ולהחזיק בניסיון מקצועי בתחום. ממוצע הציונים הנדרש בתואר הראשון נע בין 80 - 90, לפי המסלול הנבחר (מחקרי או עיוני). לרוב יש צורך להגיש המלצות מטעם גורמים מקצועיים ואקדמיים ולעבור ראיונות קבלה.


תעודה


מי שמשלימים את התכנית בהצלחה זכאים לקבל תואר שני במשפטים LLM. בחלק מן המוסדות מקבלים גם דיפלומות מקצועיות בתחומים כגון גישור או ניהול.

 


מוסדות

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): התכנית לתואר שני לשופטים שמה דגש על תחום המשפט העברי, והיא מאפשרת לבחור מבין מספר התמחויות, בהן רגולציה, משפחה וגישור, מקרקעין ומשפט מסחרי או פלילי וציבורי. כמו כן, בבר אילן אפשר ללמוד בתכניות תואר שני במשפטים עם תזה ובמסלול תואר שני במשפטים ללא משפטנים. ניתן להמשיך גם לדוקטורט במשפטים.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במשפטים לשופטים?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במשפטים לשופטים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני במשפטים לשופטים