רוצה פרטים על תואר שני במשפטים עם תזה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במשפטים במסלול מחקרי

רוצה לדעת על תואר שני במשפטים עם תזה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במשפטים עם תזה במסלול מחקרי


חוק ומחקר


תחום המשפטים היום מתאפיין בשוק תחרותי ודינמי במיוחד. עורכי דין ומשפטנים שמעוניינים לקבל יתרון תעסוקתי ובמקביל להעשיר את ארגז הכלים המשפטי שבידיהם יכולים להמשיך לתואר שני במשפטים. במסגרת התואר מתקיימים במוסדות לימוד רבים תכניות תואר שני מחקרי, בו כותבים תזה ומפתחים את כישורי המחקר.


למי מיועדים הלימודים


תואר שני במשפטים בתכנית זו מתאים לסטודנטים מצטיינים בוגרי לימודי משפטים שמעוניינים להמשיך לחקור את עולם המשפט ולהרחיב את השכלתם האקדמית. הוא מיועד למי שמעוניינים לפנות לקריירה אקדמית מחקרית ולהמשיך לתואר שלישי במשפטים או למי שברצונם לזכות ביתרון מבחינת קריירה.

 


תכנית הלימודים


התכנית המחקרית לתואר השני מציעה לסטודנטים להעמיק במחקר על סוגיות משפטיות אקטואליות ומהותיות. הם לומדים על היבטים מתקדמים של ענפי המשפט השונים כגון משפט אזרחי, משחרי, ציבורי, פלילי ואחרים. כמו כן, הם לומדים על נקודות ההשקה שבין עולם המשפטים לתחומים נוספים כמו כלכלה, ביטוח ושוק ההון. במקביל הם מפתחים את מיומנויות המחקר האקדמי שלהם וכך לומדים לנתח תופעות משפטיות שונות.


מתכונת הלימוד


תכנית מחקרית במשפטים אורכת לרוב כשנתיים ובמקרים מסוימים ניתן להאריך אותה לפרק זמן ארוך יותר. הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים, בסמינרים מחקריים ובקורסים מעשיים. כמו כן, הם משתתפים בסדנאות הדרכה לקראת כתיבת התזה.


חלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לסטודנטים עובדים לבנות את מערכת השעות באופן גמיש יחסית בהתאם לצורכיהם. עם זאת יש להביא בחשבון כי תכנית מחקרית מצריכה למידה עצמאית ומחקר מרובה גם מעבר לשעות הקורסים בכיתה.

 


נושאי הלימוד

 

  • ניתוח דוחות כספיים
  • דיני ביטוח
  • גלובליזציה ודיני קניין
  • מימון ומשפט
  • ניהול נדל"ן ודיני בנייה
  • פירוק חברות
  • הגבלים עסקיים
  • משפט מסחרי השוואתי
  • לקחים תקדימיים    
  • רגולציה בהקשר מסחרי    
  • ועוד


תנאי קבלה


כדי להתקבל למסלול המחקרי יש צורך בממוצע ציונים גבוה בלימודי המשפטים, לרוב בין 80 - 90. בחלק מהמוסדות זוהי תכנית שפתוחה רק לסטודנטים מצטיינים במיוחד. במסגרת תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים במסלול זה, יש צורך להציג מכתבי המלצה מגורמים אקדמיים ואישור על מיקום בכיתה מבחינת הישגים.


כמו כן, כל המועמדים נדרשים גם להגשת הצהרת כוונות בה הם מפרטים את הסוגיה המשפטית אותה הם מעוניינים לחקור במסגרת התזה. חלק מן המוסדות מאפשרים קבלה למסלול עקיף, בו מתחילים בשנה הראשונה ללא תזה ומשם עוברים לתכנית המחקרית בכפוף לתנאים.


תעודה


בוגרי התכנית מקבלים תואר שני LLM במשפטים מטעם מוסד הלימוד, לאחר השלמת כל חובותיהם והגשת התזה.


מוסדות

 

  • המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון): התואר השני המחקרי במשפטים במכללה למינהל מעניק כלים מתקדמים במחקר משפטי ובו אפשר לבחור בקורסי בחירה מענפי המשפט השונים כגון אזרחי, מסחרי, ציבורי ותחום יישוב הסכסוכים והגישור. אורך המסלול כשנה אחת ולאחריו מתמקדים בכתיבת התזה.

 

  • אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה): מציעה לסטודנטים בחירה בין מסלול נלמד (ללא תזה) ומסלול מחקרי במשפטים. תכנית זו מתקיימת בשיתוף עם התכנית לתואר שני במנהל עסקים ומתמקדת במשפט עסקי בין לאומי. היא כוללת חילופי סטודנטים ופרויקטים הנלמדים בשיתוף עם מוסדות אקדמיים מהעולם.

 

  • הקריה האקדמית אונו: מסלול עם תזה מוצע לסטודנטים מצטיינים והוא מתקיים בשיתוף אוניברסיטת קולומביה בארה"ב. המסלול מיועד לעד ארבעה סטודנטים מצטיינים בלבד והוא מציע להם להעמיק במחקר בליווי צמוד של מנחה. התכנית נמשכת כ - 15 חודשים, שיעורים מתקיימים בערב אחת לשבוע.

 

  • המכללה האקדמית נתניה: במכללה זו אפשר ללמוד בתואר שני במשפט עסקי ומסחרי בתכנית מחקרית. אורכו של מסלול התזה כשנתיים והוא מתמקד בהשפעות גלובליות על עולם המשפט. מוצעת גם תכנית תואר שני במשפט ללא משפטנים.

 

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: בתכנית במחקרית לתואר שני נלמדים קורסים ייעודיים בעברית ובאנגלית. התכנית שמה דגש על הפן הגלובלי בעולם המשפט. הסטודנטים יכולים להיעזר במלגות קיום לסטודנטים לתואר שני וכן ללמוד בסמסטר מחקרי המתקיים בחו"ל.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): נוסף על תואר השני המחקרי במשפטים בבר אילן, קיימת גם תכנית השלמה לתזה, המיועדת לבוגרי תואר שני לא מחקרי שמעוניינים להמשיך לדוקטורט. כמו כן, מתקיימת תכנית לתואר שני במשפטים ללא תזה, תכנית ייעודית לתואר שני במשפטים לשופטים ומסלול תואר שני במשפטים ללא משפטנים.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): תכנית התואר השני המחקרית במשפטים מאפשרת לסטודנטים לבחור מבין כמה תחומי התמחות בהם משפט בינלאומי, משפט אזרחי, משפט פלילי ומשפט עברי. נוסף על כך ישנן תכניות ללא תזה הכוללות תואר שני במשפטים ומדיניות ציבורית ותכנית לתואר שני במשפטים למנהלים לצד מסלולים לתואר שני בקרימינולוגיה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במשפטים עם תזה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במשפטים עם תזה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני במשפטים עם תזה
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני במשפטים - תנאי קבלה בבר אילן
תואר שני במשפטים לכלכלנים
תואר שני במשפטים ללא משפטנים בבר אילן
תואר שני במשפטים בר אילן
לימודי תואר שני במשפטים ללא רקע במשפטים
תואר שני במשפטים לבוגרים בתואר ראשון במנע"ס
נקודות זכות תואר שני במשפטים ללא תזה