איך ארוחות שישי עוזרות לקרב בין סטודנטים מישראל ומהעולם?

16/2/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (5,993 צפיות)

ארוחת השישי היא אולי אחד האירועים הכי ישראלים שיש. יוזמה שפועלת באוניברסיטת בן גוריון באה לקרב בין סטודנטים ישראלים לסטודנטים בינלאומיים שמגיעים ללמוד בקמפוס מכל רחבי העולם. ביחד הם אוכלים, מדברים וגם זוכים להכיר את ההווי הייחודי של העיר באר שבע. אז מה חושבים סטודנטים מהעולם על ארוחת השבת?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


בפרויקט "שישי בבאר שבע" מכירים סטודנטים מכל העולם, באירוע הכי ישראלי שיש


עם מי אתם תבלו את ארוחת השישי הקרובה? רוב הסיכויים שתשבו סביב השולחן עם בני המשפחה ואולי גם כמה חברים קרובים. בפרויקט מיוחד שפועל באוניברסיטת בן גוריון מאפשרים לסטודנטים לחוות ארוחת שישי קצת אחרת, ובמהלכה להכיר סטודנטים מתרבויות ומדינות בכל רחבי העולם ובדרך גם ללמוד משהו ביחד על העיר באר שבע.


מיזם "שישי בבאר שבע" שמפעילות אגודת הסטודנטים בבן גוריון יחד עם ארגון "הלל" החל השנה לערוך ארוחות שישי מיוחדות בהן משתתפים סטודנטים ישראלים וסטודנטים בינלאומיים שהגיעו לארץ לסמסטר או לתואר. אחת לחודש הסטודנטים מחו"ל נפגשים בדירות של סטודנטים ישראלים וזוכים לחוות ארוחת שישי באר שבעית טיפוסית, באווירה סטודנטיאלית וייחודית למקום. עד היום השתתפו עשרות סטודנטים ישראלים ובין לאומיים במיזם.


מוצאים את הדומה וגם את השונה


אחת הסטודנטיות שזכתה לארח ארוחה מיוחדת כזו היא דר, סטודנטית בשנה א' ללימודי פוליטיקה, ממשל ותקשורת לתואר ראשון. "המטרה היא קודם כל להכיר אנשים מתרבויות שונות, " היא מסבירה. "אנחנו לא רק מלמדים אותם אלא גם לומדים מהם המון. הם באים לארץ כדי ללמוד ולהכיר את התרבות שלנו, אבל גם נחמד מאוד לשמוע את הצד השני."


דר מציינת שבארוחות השישי בפרויקט אמנם אפשר למצוא את הסמלים היהודיים המוכרים כמו חלה וקידוש, אבל גם את האווירה הייחודית והסטודנטיאלית שבולטת בבאר שבע. "הארוחות בעיר הן מאוד חברתיות ומשפחתיות. אנחנו מאוד רוצים להכיר אנשים חדשים ולגשר על פערים. לפעמים נראה כאילו אם אתה ישראלי, אתה נמצא רק עם ישראלים ולפעמים מתקשה להכיר אנשים אחרים. בעיני יש משהו מאוד יפה בלמצוא את הדומה ואת השונה כשפוגשים כך אנשים שמאוד שונים ממך במנהגים ובמסורות."


בארוחה שאירחה לאחרונה נפגשו יחד סטודנטים ממדינות כמו הודו, צרפת, סלובניה ואמריקה. לדבריה, הסטודנטים הבינלאומיים התלהבו מאוד מארוחת השישי. "לחלק מהם אמנם כבר יצא להיות בארוחות דומות עם המשפחות שלהם, אבל בדרך כלל מדובר בארוחות רשמיות מאוד. פה האווירה היא מאוד קז'ואל, כולם יושבים ואוכלים יחד. הם מאוד אהבו את האווירה, כי היא שונה מאוד ממה שהם מכירים ורגילים אליו, הרבה אמרו שהם הופתעו לטובה."


דר מספרת שכמי שמתכוונת לפנות לתחום ההסברה הישראלית אחרי לימודיה, הפרויקט היה הזדמנות טובה לחשוף לאנשים רבים את התרבות הישראלית. "ההסברה היא הערך המוסף מבחינתי. אני חושבת גם שחשוב לחשוף את התרבות המקומית גם לאנשים שגרים בארץ, ולא תמיד יש להם הזדמנות להכיר את מה שקורה בקהילות בערים אחרות. כסטודנט אתה מגיע לעיר רק לזמן קצר ולא תמיד חווה את כל החוויות."

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


"כמעט לא הכרתי את ישראל, מה שגיליתי הפתיע אותי לטובה"


קמיל, סטודנטית ללימודי פוליטיקה הגיעה לישראל מצרפת ונמצאת כאן כבר שישה חודשים, מספרת שהשתתפה מתחילת הסמסטר בשתי ארוחות במסגרת המיזם. זו לא הפעם הראשונה שלה בארוחת שישי, היא מתארת שכבר זכתה להכיר את המנהג קודם, דרך חברים מהקמפוס שהזמינו אותה להתארח לפני שהצטרפה ליוזמה. עם זאת, החוויה בפרויקט הייתה מיוחדת מאוד בעיניה.


"בפרויקט נתנו לנו מתנה שיכלנו להביא למארחים שלנו. יכולנו גם להביא איתנו חברים, אני הזמנתי את בן הזוג שלי. הוא ישראלי, הכרנו במהלך הלימודים שלי כאן בארץ." היא אומרת, ומציינת שהתכנית עזרה לה להכיר את הסטודנטים הישראלים. "היה מאוד נחמד להכיר אותם, לשוחח ולשמוע מכולם על הלימודים ועל העיר. בזמן הלימודים בתכנית הבינלאומית לא תמיד יש לי הזדמנות להכיר את הסטודנטים הישראלים, כך שזו הייתה הזדמנות נפלאה עבורי."


קמיל מתארת שהארוחה השנייה שבה השתתפה התקיימה בקיבוץ, מה שהפך את האירוע למיוחד עוד יותר. "זו אמנם לא הייתה הפעם הראשונה שבה ביקרתי בקיבוץ, אבל זו הייתה ארוחת השישי הראשונה שלי במקום. היה נהדר לפגוש את תושבי הקיבוץ, שחלקם מתגוררים בו כבר 20 שנה ויותר."


גם פטאר, סטודנט סרבי שלומד כעת לדוקטורט בביולוגיה תאית בבן גוריון, לוקח חלק בפרויקט והשתתף עד היום בשלוש ארוחות במסגרתו. "אני לא יהודי, אז לא הכרתי את מנהג ארוחת השישי קודם לכן. בסרביה הקהילה היהודית קטנה מאוד ומונה כ - 1,000 יהודים בלבד, אז לא פגשתי הרבה צעירים יהודים." הוא מסביר. "אני מכיר את מושג השבת, אבל עד היום לא ידעתי באמת מה המשמעות שלו."


הוא מתאר שבמהלך המפגש החברתי כל הסטודנטים ערכו יחד שיחות ומשחקים כדי להכיר אחד את השני טוב יותר. "דיברנו על ישראל ועל מה כל אחד לומד ועל המדינות שהם מגיעים מהן. זה היה מאוד כיף וגם עזר לשבור את הקרח."


בדומה לקמיל, גם הוא לא תמיד הצליח למצוא הזדמנות להיפגש ולהכיר את הסטודנטים מישראל במהלך הלימודים העמוסים. "במעבדה שאני חוקר בה לדוקטורט אנחנו 12 סטודנטים סרבים יחד באותה המחלקה. אנחנו לומדים כל היום ולא כל כך פוגשים אחרים מחוץ למחלקה. כל הזמן רציתי מאוד להכיר ישראלים והפרויקט פתח לי המון הזדמנויות לעשות זאת." הוא אומר.


"לפני שבאתי ללמוד פה, כמעט לא הכרתי את ישראל. הייתי חודשיים בגרמניה לפני שהגעתי לארץ, האנשים שם מאוד סגורים, הסטודנטים הגרמנים לא כל כך מתחברים עם סטודנטים בינלאומיים. הישראלים לעומת זאת מאוד חברותיים ופתוחים, ובזה הם מאוד דומים לסרבים. הישראלים מאוד רוצים לעזור, הם יעשו מעל ומעבר כדי לעזור לך ולהסביר כל מה שצריך. זה הדהים אותי, כי זה ממש לא כך בכל מקום בעולם."


הסטודנטים הבין לאומיים מדווחים שהם בהחלט מצפים לארוחת השישי הבאה, ואפילו חושבים לחזור לישראל בעתיד. "אחרי התכנית אני חוזרת לצרפת להשלים את הלימודים שלי, אבל אני בהחלט שוקלת לחזור לישראל ולבקר כאן," אומרת קמיל, ופטאר מוסיף: "אני אפילו חושב ללמוד בעתיד עברית, זה משהו שמאוד מעניין אותי."