סטודנטים יזמו אירוע ספורט לבעלי מוגבלויות וזכו במקום ראשון בתחרות

11/1/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (3,358 צפיות)

ארבעה סטודנטים ללימודי חשבונאות וכלכלה באוניברסיטת חיפה יזמו יום ספורט עבור אנשים עם מוגבלויות לאחר שזיהו חוסר גדול בפעילויות כאלה בצפון. על היוזמה שלהם, שעזרה ליצור חיבור בין אנשים עם וללא מוגבלות, הם גם זכו במקום הראשון בתחרות יזמות חברתית ארצית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איך עזרו סטודנטים לקדם את ספורט הנכים באזור חיפה, ובדרך לקרב בין אוכלוסיות?


קבוצה של סטודנטים מאוניברסיטת חיפה יזמה לאחרונה פרויקט חברתי מרגש שבא לקרב את אוכלוסיית האנשים עם וללא מוגבלות באזור הצפון. היוזמה נהגתה במסגרת תחרות יזמות חברתית שערכה שלוחת ישראל של פירמת רואי החשבון העולמית "ארנסט אנד יאנג" ובה הסטודנטים זכו במקום הראשון וגם זכו לשבחים רבים על הפעילות שיזמו.


מאחורי המיזם עומדים ארבעה סטודנטים בשנה השנייה ללימודי חשבונאות וכלכלה, סער דרורי, אביתר לוי, גיא קציר ורואן מרשוד. הארבעה מתארים שהפירמה עורכת את התחרות מדי שנה במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ ובמסגרתה הסטודנטים צריכים לתכנן ולהקים מיזמים חברתיים שמהותם קידום אוכלוסיות מוחלשות.


"הגענו לתחרות רק יום וחצי לפני סגירת ההרשמה." מספר סער, אחד מחברי הצוות. "בדיקת ההיתכנות מול הפירמה הייתה מהירה מאוד ומשם התחלנו להתגלגל והמשכנו לתחרות, כשאנחנו מקבלים ייעוץ והדרכה של מנטורים מהארגון."


"המטרה העיקרית של המיזמים בתחרות היא לשפר חיים של אנשים," הוא ממשיך. "בחרנו ברעיון הזה כי לא ראינו יוזמה כזו קודם לכן. מיזמים לקידום חברתי קמים כל הזמן, אבל הייחודיים והמשפיעים ביותר לדעתי הם אלה שלא נעשו כמוהם בעבר."


"רצינו לחזק את הקשר בין אנשים עם וללא מוגבלות"


הסטודנטים מתארים שכל התכנון וההכנות לפרויקט התבצעו מול קהילת בעלי המוגבלויות באזור הצפון ולאורך התהליך נפגשו עם גורמים בכירים רבים בהם נגישות ישראל בצפון, בית הלוחם וגורמי שיקום נוספים בחיפה והסביבה.


יום הספורט שיזמו הסטודנטים התקיים ב - 29 לדצמבר והתמקד בין היתר בנכי איל"ן ובספורט על כיסאות גלגלים. האירוע כלל מספר ענפים, בהם כדורסל, רכיבה על אופניים וטניס שולחן שהותאמו כולם לאנשים על כיסא גלגלים. כמו כן התקיים משחק בין קבוצת הנוער של מכבי חיפה לבין קבוצת איל"ן. בסופם של האירועים התקיימה חלוקת מדליות למצטיינים בכל הענפים.


"רצינו לגעת בכמה שיותר אנשים ולמשוך כמה שיותר קהל. לכן היו שני מסלולים, האחד לספורט עממי שבו כל אחד יכול היה להשתתף והשני תחרותי, שבו השתתפו ספורטאים שמתאמנים באופן קבוע." מתאר אביתר.


מלבד אירועי הספורט ערכו הסטודנטים גם הפנינג חגיגי שכלל דוכנים, מוזיקה וצלמי אירועים. "כיוונו לאירוע כיפי מאוד, מתוך רצון למשוך אנשים רבים ולחשוף את האוכלוסייה הכללית לבעלי המוגבלויות. הבנו שמבחינה סטטיסטית, יש אחוז ניכר מהאוכלוסייה שאין להם קשר או אינטראקציה עם אנשים עם מוגבלות בחיי היום יום. רצינו לחזק את הקשר בין שתי האוכלוסיות." מסביר סער.

 

"עוד מטרה שלנו הייתה לחשוף בני נוער לאוכלוסיות בעלי המוגבלויות וכך הבאנו בני נוער מכיתות ט' עד י"ב מתיכון באזור. שאפנו גם ליצור שיתוף פעולה בין מגזרים דרך הספורט, כשפה מגשרת. הנערים שיחקו יחד והתחרו זה מול זה, זה היה יפה מאוד לראות."


לאורך התהליך, הסטודנטים הבינו שבאזור הצפון קיים חוסר באירועים ובמודעות בתחום ספורט הנכים. הם החליטו לעשות משהו בנידון ושאפו להעלות את החשיפה והקשר אליו. "כשהתחלנו את התהליך וחשבנו עליו יחד באופן גולמי רצינו לפנות לקהל נכים כמה שיותר רחב. גילינו שלא היה עד היום אירוע ספורט בסדר גודל כזה בעיר חיפה. גם בארגון איל"ן אוששו זאת והבנו שזו נקודה בוערת באזור. משיחה עמם ראינו שבאזור המרכז למשל מתקיימים מיזמים כאלה אחת לשבועיים וכאן בחיפה זו הפעם הראשונה. תחום הספורט מאוד מוכר ופופולרי בחיפה, כך שקשה לשער למה המצב כך היום." אומר אביתר.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


הופכים למסורת קבועה בחיפה?


כאמור, על המיזם שהגו הסטודנטים זכו במקום הראשון בתחרות והוכרזו כזוכים בטקס חגיגי שנערך במשרדי הפירמה לרואי חשבון. מלבד ההתלהבות הרבה מצד מנהלי החברה, הסטודנטים גם זכו ללא מעט סיקור בכלי התקשורת וגם קיבלו תגובות חיוביות רבות.
"אנשים שביקרו באירוע החמיאו לנו מאוד. הם ציינו שזה אירוע חדש באזור, שאין פעילויות כאלה בדרך כלל. עבור ספורטאים עם מוגבלויות אלה אירועים מבוקשים מאוד באזור חיפה. יש כיום בעייתיות מבחינת שינוע, נגישות ולוגיסטיקה, ויש המון רצון שיתקיימו אירועים כאלה." אומר סער.


"המון אנשים אמרו לנו שיש רצון להפוך את היוזמה הזו למסורת. מנכ"ל ארגון איל"ן פנה אלינו ואמר שהוא שואף להפוך את הפרויקט הזה מאירוע חד פעמי למסורת של אירוע שיתקיים כל חנוכה, וביקש שנעביר אליו את התכניות שהכנו. מבחינתנו, זו הצלחה גדולה. אנחנו לא כיוונו לאירוע חד פעמי, אלא למיזם קבוע שיתקיים לטווח הארוך, פרויקט שיהיה משמעותי ורב השפעה."


הסטודנטים מתארים שהלימודים התובעניים לא תמיד משאירים מקום לעסוק ביזמות, אך שהם משתדלים מאוד לפעול בנושא. "אנחנו מאוד מעוניינים לחשוב וליצור דברים חדשים ולראות איך רעיון הופך מגרעין לעץ וגם מניב פירות. אנחנו בהחלט מתכוונים להמשיך בעשייה החברתית והכלכלית כאחד." מציין אביתר.


"הספורטאים וגם הקהל שהגיע השתתפו ונהנו מאוד. באירוע הסגירה כולם נשארו עד הסוף כדי לשמוע מי היו הזוכים. עבורי זו הייתה באמת חוויה בלתי נשכחת. אני מאמין ומקווה שזו יוזמה שתמשיך גם בעתיד. יהיה משמח מאוד אם זו תהפוך למסורת."