הקשר המרגש בין סטודנטים לבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים

1/1/2017 מאת: אנאבל אדמסקי (2,977 צפיות)

חברי אגודת הסטודנטים במסלול האקדמי המכללה למינהל ערכו בשבוע שעבר פעילות לחג החנוכה בבית הספר בלקינד לילדים עם צרכים מיוחדים, אליו התגייסו רבים בהתנדבות כדי לתרום ולשמח. האירוע מצטרף לקשר ארוך ומרגש של הסטודנטים לבית הספר. שמענו עוד על היוזמה הנוגעת ללב.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אור בלב: סטודנטים התנדבו בבית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים לחג החנוכה


החברים באגודת הסטודנטים של המכללה למינהל הגיעו ביום ראשון ה - 25 לדצמבר להתנדבות מיוחדת ומרגשת בבית בלקינד, בית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים שממוקם בראשון לציון. האירוע כלל פעילויות לחג ומסיבה לילדים, שאליהם התגייסו רבים לפעול בהתנדבות מלאה.


בבית הספר בלקינד לומדים ילדים עם מוגבלות שכלית התפתחותית ברמה קלה עד בינונית בעיקר. הכיתות הן קטנות ולומדים בהן בין 8 - 10 ילדים בגילאי יסודי ועל יסודי לפי רמות. זה בית ספר אזורי שמגיעים אליו ילדים מכל הרדיוס הקרוב.


באגודת הסטודנטים מספרים שלקראת חנוכה החליטו להקים אירוע מיוחד, שהחל ביוזמתם של שני סטודנטים במכללה, מתן ארווס ובן קירשנבאום. לפעילות הגיעו כחמישה עשר סטודנטים, שבאו לא במטרה לקבל מלגה או גמול כלשהו, אלא פשוט כדי לתת לאחר ולעשות טוב לחג. כל שניים או שלושה סטודנטים נכנסו לכיתה אחרת וערכו יחד עם הילדים ניסויים מדעיים ברוח חנוכה. אחר כך נערכה מסיבה גדולה לכל ילדי בית הספר.


"אחי הפך אותי לאדם מיוחד"


הקשר המרגש של הסטודנטים לבית הספר התחיל עוד בשנה שעברה וכלל מספר אירועי התנדבות, למשל בחג פורים או ב'יום המעשים הטובים'. את הפרויקט הגה מתן ארווס, סטודנט בשנת השלמה לחשבונאות שסיים תואר כפול בלימודי משפטים וחשבונאות. למתן יש קשר אישי לבית הספר. אחיו הצעיר שגיא, בן 17, לומד בבלקינד וכך נוצר אצלו הרעיון הראשוני לחבר בין הסטודנטים במכללה לבין הילדים.


"שגיא נולד כשהייתי בכיתה ג', הוא הפך אותי לילד מיוחד ואת המשפחה שלי למשפחה מיוחדת." מספר מתן על אחיו. "בהתחלה לא היה קל. בתור מי שהיה רואה ילדים עם מוגבלות ואולי לפעמים נרתע, עכשיו זה בבית שלי."


"בהתחלה התביישתי לפעמים להזמין חברים הביתה," הוא ממשיך. "עם הזמן למדתי לא להתבייש. התחלתי להתקרב לעולם הזה, ובעזרת אחי הכרתי את הילדים המיוחדים האלה. היום אני גאה מאוד באחי. יש לנו קשר מיוחד מאוד, אנחנו קרובים ומבינים זה את זה."


לדבריו, במשך זמן רב רצה ליצור פרויקט בבית הספר של אחיו. דרך חברות שלומדות איתו במכללה, דור ברטל וליטל עקנין, החלו לרקום יחד תכנית להתנדבות והחלו לקדם את היוזמה בקרב הסטודנטים. מכאן הדברים החלו להתקדם, הסטודנטים נחשפו לקריאה להתנדבות ורבים מהם נענו לה.


"השנה ראיתי פוטנציאל להמשיך את הפרויקט ולהגיע איתו למרחקים אפילו יותר גדולים." הוא אומר. כך, כאמור החליטו לבצע את הפעילות לחנוכה. בין מי שסייעו להגות את הפעילות החודש ואת ההתנדבות באופן כללי הוא בן קירשנבאום, סטודנט ללימודי מנהל עסקים בהתמחות שיווק, פרסום ודיגיטל. בן, שנחשף לראשונה ליוזמה בשנה שעברה דרך פוסט בפייסבוק של מדור המעורבות החברתית באגודה, החליט להצטרף ומאז מלווה את הפרויקט.


"בשנה שעברה היינו בעיקר בכיתות עם הילדים. כל אחד מאיתנו חנך ילד אחד באופן אישי. במקביל גם תיקנו דברים בבית הספר, צבענו ודאגנו להנעים את השהות במקום." הוא מתאר. הוא אומר שהשנה, לקראת החג, הוא ומתן חשבו כיצד יוכלו לערוך אירוע נוסף בבית הספר והחלו לפנות לגורמים שונים. "המון אנשים התגייסו לסייע לנו. דיברתי עם מאפיה שאני מכיר את בעליה והוא תרם כ - 100 סופגניות לאירוע. חבר טוב שלי, DJ lic, התגייס גם הוא ללא עלות לטובת המוזיקה באירוע."

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


"יצאנו מהאירוע עם אור בעיניים"


הפעילות עברה בהצלחה רבה והסטודנטים מספרים שהגיעו אליהם תגובות חיוביות מאוד, מצד הילדים וגם מצוות בית הספר. "הילדים שמחו מאוד כמובן לראות אותנו. הסטודנטים התלהבו אפילו יותר מהילדים ויצאו מהפעילות עם אור בעיניים." אומרים באגודה.


"הילדים שמחו בטירוף, הם ממש היום בעננים. הם כל הזמן רצו לרקוד איתנו ומאוד נהנו מכל האירוע." אומר בן. מתן מוסיף: "קיבלתי עכשיו תגובה ממנהלת בית הספר, שאמרה שהפעילות השאירה חותם וטעם לעוד. חלק נכבד מהפרויקט הזה הוא ההון האנושי, כלומר אנחנו הסטודנטים שבאים, עושים שמח, מכירים את הילדים ויוצרים איתם קשרים אישיים. זה באמת כיף גדול."


כאמור, הקשר עם בית הספר הוא ארוך והסטודנטים שואפים להמשיך אותו גם בעתיד. "אנחנו 'מאמצים' את הילדים ויוצרים איתם קשרים לכל אורך השנה. אנחנו תמיד מנסים להחזיר לחברה ולעיר שלנו." אומרים באגודת הסטודנטים.


אחת המטרות היא להעמיק את הקשר ולהפוך אותו ליוזמה קבועה במכללה. בקרוב יבנו את התכנית השנתית כדי להמשיך לחבק, לתמוך ולסייע ולא רק בחגים. "המטרה היא ליצור גרעין התנדבותי על בסיס קבוע שיגיע לבית הספר, גם ללא קשר לפעילויות. יש היום לא מעט סטודנטים שבאים לבד בזמנם הפנוי ועוזרים לילדים ואני שואף שהקבוצה הזו תתרחב ותגדל." אומר מתן.


"כל סטודנט יכול למצוא זמן בשביל האחר," אומר מתן ומסביר את החשיבות הרבה בעיניו של התנדבות ותרומה לקהילה, גם בזמן העומס הרב בלימודים. "אני חושב ש'אין לי זמן' זה התירוץ הכי גדול. זה נכון, קשה לשלב עבודה ולימודים, אבל לכל אחד מאיתנו יש רגעים של פנאי ובאותן 'שעות מתות' אפשר לעזור לקהילה ולתרום. הכל עניין של ניהול זמנים, מבחינתי השמיים הם הגבול."