קורס יין וכרם תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה ( לשעבר אוהלו ) - קורס יין.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס כרם ויין בתל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה ( לשעבר אוהלו ) - היחידה ללימודי חוץ - בית הספר ליין


בדרך ליין משובח


ליין שמור מקום של כבוד בתרבות האנושית. כבר אלפי שנים שהוא מלווה את האדם באירועים חגיגיים ובשמחות, בטקסים וגם בחיי היום יום לצד ארוחה טובה. ייצור היין הוא תהליך ארוך ומורכב, שמתחיל בהכשרת הקרקע בכרם ובגידול הגפן, ממשיך בייצור המשקה עצמו ונגמר בשיווקו לצרכנים. לא קל להצטיין באמנות הכנת היינות, אולם מי שלומדים את הכישורים המתאימים יכולים להוביל עסקים משגשגים בתחום. תעשיית היינות הישראלית חווה פריחה אדירה בעשורים האחרונים, וכמובן שברחבי העולם יש מדינות רבות הידועות ביין המשובח שלהן.


בבית הספר למקצועות הכרם והיין של תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה (לשעבר מכללת אוהלו) בקצרין מציעים קורס יין וכרם, שמתקיים בגולן ומקנה לתלמידיו מגוון רחב של כלים מעשיים ועיוניים בגידול כרמים ובייצור יינות. המסלול הוא פרי שיתוף פעולה בין מוסד הלימוד לבין מכללת CFPPA למקצועות היין שבצרפת. בפני בוגרי התכנית נפתחות שלל אפשרויות לתעסוקה בתעשיית היין בישראל ובעולם ובאפשרותם גם לפתוח עסק עצמאי משלהם בתחום.

 


תכנית הלימודים


המסלול בנוי מארבע יחידות: גידול כרמים ויין, ייצור יינות, ניהול וכלכלה של יקבים ומקצועות אקדמיים יסודיים. בתחיל התכנית, המשתתפים מתוודעים לעקרונות יסוד בתחום הייננות, הם בוחנים את היסוד המדעי של עולם היין ומתוודעים למושגים במיקרוביולוגיה ובכימיה ובתנאי הקרקע והמים הנחוצים לגידול של הגפן. בהמשך הם לומדים עקרונות מתקדמים בייננות ומלווים חלקות כרם משלב התרדמה ועד לבציר ולהכנת היין. לאחר מכן, הם רוכשים מיומנויות לשיווק של יקבים ועוסקים בסוגיות כלכליות, ניהוליות ושיווקיות אשר חיוניות להובלה של עסקים בתחום הכרם והיין ולקידומם המוצלח.


מתכונת הלימוד


אורכו של מסלול הלימוד המלא הוא כשנתיים והוא כולל כ - 1,600 שעות. השיעורים מתקיימים במהלך יום וחצי בסופי השבוע, מה שמאפשר לשלב עבודה עם התכנית. ישנה אפשרות ללמוד כל אחת מיחידות הלימוד בצורה עצמאית, בתכניות שאורכן כשנה אחת.


מלבד לימוד עיוני, ההכשרה המקצועית כוללת התנסות מעשית מרובה בתחום היין. המשתתפים לוקחים חלק בסיורים לימודיים ביקבים וגם מתנסים בתהליכי ייצור יין לבן ואדום. כמו כן נערכות סדנאות לשיווק יין.


נושאי הלימוד

 

  • תפקוד ותכנון היקב
  • סטטיסטיקה ותכנון
  • מדיניות ביקב ובכרם
  • אקלים ומטאורולוגיה
  • יסודות בניהול השיווק
  • מיתוג עסקי בתחום היין
  • אנטומיה ופיזיולוגיה של גפן
  • מעקב הבשלה ותכנון להכנת יין    
  • טעימות יין
  • גידול כרמים
  • כימיה של יין
  • קידום אתרים
  • אנליזה חושית
  • בקרת איכות וציוד
  • תהליכי ייצור יינות    
  • ועוד


תנאי קבלה


הקורס מתאים לעוסקים בתחום היין, לעובדים ביקבים תעשייתיים ובכרמים, לעובדי מושבים וקיבוצים שעוסקים בגידול גפנים ובבעלי קרקע חקלאית שברצונם לעבור הסבה מקצועית. אין צורך בידע קודם בתחום היין כדי ללמוד במסלול. במסגרת תנאי הקבלה, המועמדים עוברים ראיון אישי עם ראש בית הספר.


תעודה


בסיום התכנית בוגרים שעומדים בהצלחה בכל הדרישות מקבלים תעודת גמר מטעם בית הספר למקצועות הכרם והיין של מכללת אוהלו בקצרין ומטעם מכללת CFPPA.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה ( לשעבר אוהלו ) - היחידה ללימודי חוץ

עוד מסלולי לימוד - לימודי חוץ - תל חי - קמפוס חדשנות בחינוך ובהוראה ( לשעבר אוהלו )

כלים שיעזרו לך לבחור