תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות ארגונים באוניברסיטת תל אביב

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות ארגונים באוניברסיטת תל אביב

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות ארגונים ושינוי חברתי MA באוניברסיטת תל-אביב

 

ארגון מחדש

 

החברה הישראלית מורכבת ממגזרים שונים ומאנשים הבאים מרקע שונה. לחלק מהאנשים שפר מזלם, הם נולדו בשכונה מסוימת, הם באו מרקע סוציו-אקונומי גבוה והם קיבלו הזדמנויות שונות במהלך החיים שלהם כך שכאנשים בוגרים הם יכולים לעמוד על שתי הרגליים ולא להיעזר בתמיכה מבחוץ. אך ישנם לא מעט אנשים אשר לא שפר עליהם המזל והם נעזרים בתמיכתם של מקורות שונים כדי לשרוד את שגרת יומם.

 

ארגונים רבים יכולים לסייע לאותם האנשים בדרכים רבות, לא רק עמותות ומלכ"רים אשר נוסדו מלכתחילה למטרה זו, אלא ישנם ארגונים רבים שביכולתם לשפר ולשנות את המצב החברתי של אנשים רבים. הם יכולים לעשות זאת בדרכים רבות, כמו תכניות אינטגרציה ושילוב אוכלוסיות שונות בעסק עצמו, תכניות התנדבות של העובדים במקומות הזקוקים לסיוע ואף פתיחת מפעלים במקומות מוחלשים וסיפוק מקומות עבודה.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות ארגונים ושינוי חברתי באוניברסיטת תל-אביב מקנים לסטודנטים כלים תיאורטיים לצד כלים מתודולוגיים לחקירה ולהבנה של החברה, של התרבות שלה, של הפערים הקיימים בה, של אפליה של קבוצות המיעוט שבה ואת כלל התהליכים הפועלים בה.

 

תכנית התואר השני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה שמה דגש על הממשק בין התיאוריה לבין המעשה בעולם העסקי והארגוני. הסטודנטים רוכשים כלי הערכה וניטור של ארגונים עסקיים בנושאים של קהילה, סביבה ושוויון חברתי. כמו כן, הם לומדים על סוגי ארגונים שונים ועל המהלכים שהם נוקטים למען מתן הזדמנויות לפלחים שונים באוכלוסייה, אם מההיבט התעסוקתי ואם מההיבט התנדבותי וההתערבות בקהילה.

 

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר השני הוא שנתיים. הסטודנטים בוחרים בין המסלול העיוני שבסופו עליהם להגיש עבודת גמר, לבין המסלול המחקר שבסופו עליהם להגיש עבודת תזה. מתכונת הלימוד בנויה מקורסי תיאוריה, מקורסי שיטות מחקר, מקורסי סמינר, מקורסי בחירה, מסמינר מחלקתי ומסדנות.

 

נושאי לימוד

 

  • הערכת פרויקטים
  • סוגיות בחקר ארגונים
  • אזרחות וחברה אזרחית
  • סוגיות בסוציולוגיה של ארגונים
  • דילמות מתודולוגיות במדעי החברה    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

החוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת תל-אביב מציע מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון ולתארים מתקדמים. התכנים הנלמדים בחוג מתמקדים בתחומים חברתיים הבוערים כיום בחברה בישראל כמו חינוך, הגירה, מגדר, אורבניזם, משפחה וחברה אזרחית. את לימודי התואר השני אפשר ללמוד בהתמחויות שונות ובהן תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות אי שוויון וצדק חברתי, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות סוציולוגיה של החינוך, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות אנתרופולוגיה חברתית –תרבותית ותואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בהתמחות מחקר וביקורת בסוציולוגיה. האוניברסיטה מציעה גם תואר שני בניהול סכסוכים, תואר שני בלימודי עבודה ותואר שני במדיניות ציבורית.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר השני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה צריכים להיות בעלי תואר בוגר ממוסד אקדמי מוכר בממוצע ציונים 83 ומעלה. מועמדים בוגרי חוגים אחרים מחויבים בלימודי השלמה.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל הדרישות, לרבות הגשת עבודת הגמר או את עבודת התזה, מקבלים תואר M.A בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב