רוצה פרטים על תואר שני בתקשורת אסטרטגית?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בתקשורת אסטרטגית בעולם הדיגיטלי

רוצה לדעת על תואר שני בתקשורת אסטרטגית? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בתקשורת בהתמחות תקשורת אסטרטגית ויחסי ציבור

 

שכנוע בקליק, הסברה בלייק


מה גורם לאנשים לבחור במועמד פוליטי מסויים על פני מועמד אחר? מה מביא אנשים לעמוד בתורי ענק כדי לרכוש את הדגם החדיש ביותר של מוצר טכנולוגי? מדוע אנו מעדיפים רשתות חברתיות מסוימות ונמנעים מאחרות? אחד הגורמים שיכולים להסביר את התופעות הללו ועוד רבות אחרות היא הנוכחות הדומיננטית של המדיה בחיינו. פלטפורמות של מדיה שכנועית וטכניקות פרסום ושיווק הפכו למתוחכמות וליצירתיות יותר עם התקדמות הטכנולוגיה.


אין ספק שעולם התקשורת של ימינו משתנה בקצב מסחרר, טכנולוגיות חדשות נולדות, תהליכי דיגיטציה ומחשוב הופכים לדומיננטיים יותר וכך גם הדרכים להפצה ולייצר של תוכן חדש משתכללות. מי שרוצים להוביל דעה ולשכנע או לחלופין להוביל מהלכים עסקיים ויוזמות חדשות חייבים היום לעשות שימוש בכלים האסטרטגיים שמציעה זירת המדיה.


במסגרת התואר השני בתקשורת אפשר למצוא בחלק ממוסדות הלימוד מסלול לתואר שני בתקשורת אסטרטגית. זהו מסלול התמחות שמתמקד במגמות העדכניות של עולם המדיה ומציע כלים להשפעה בזירה הפוליטית, החברתית והתרבותית במדינה וגם מעבר לים.

 


למי מיועדים הלימודים


תכנית התמחות זו לתואר השני בתקשורת מיועדת לאנשי מדיה, שמעוניינים להרחיב את הכלים שברשותם בתחומי יחסי הציבור, השכנוע וההסברה. המסלול יכול להתאים גם לחוקרים ולעובדים בתחומי הפוליטיקה, החברה, היזמות והתרבות, שמעוניינים להכיר מקרוב את האפשרויות שהתקשורת מקנה להם, בדגש על המדיה הדיגיטלית.


תכנית הלימודים


מסלול התמחות זה בתואר השני בא להקנות לסטודנטים ידע וכלים פרקטיים בענפי התקשורת השכנועית ויחסי הציבור. במהלכו הם לומדים על שיטות שונות לגיבוש אסטרטגיה יעילה דרך המדיה, במטרה לנהל רושם, לשנות עמדות ולהגיע לקהלי יעד מגוונים.


כמו כן, הם לומדים על תחום ההסברה הפוליטית ודנים בדרכים לניהול של משברים תקשורתיים ולקידום של ארגונים, עמותות, משרדי ממשלה ורשויות מקומיות. בחלק מהתכניות הסטודנטים שמים דגש מיוחד על המדיה הדיגיטלית ובוחנים את ההשפעות של האינטרנט, הרשתות החברתיות והאפליקציות על התרבות, החברה והפוליטיקה היום ועל המגמות שעשויות להתפתח בעתיד הקרוב.

 


מתכונת הלימוד


מתכונת הלימוד במסלול זה משתנה בין המוסדות אך ברובם היא מותאמת לצורכיהם של אנשים עובדים ומאפשרת להם לשלב את הלימודים עם סדר יומם המקצועי העמוס. השיעורים מרוכזים ביום שבועי אחד בשעות הערב ובימי שישי בשעות הבוקר. יש מוסדות בהם המסלול מרוכז בשנה קלנדרית רצופה, כולל סמסטרים בקיץ וישנם מוסדות שמאפשרים גם לפרוש את התואר על פני שנתיים.


התכנית מורכבת משיעורים עיוניים ומהתנסות מעשית בסביבות המדיה השונות. הסטודנטים לוקחים חלק בעבודה במעבדות תקשורת, באולפני טלוויזיה ורדיו, במרכזי שידור אינטרנטיים ובסדנאות לפיתוח אפליקציות מובייל ושיווק במדיה החברתית. בחלק מהתכניות מוצעת לסטודנטים האפשרות להתמחות במשרדי תקשורת שיווקית ויחסי ציבור או במחלקות דוברות ולובינג פוליטי וכך להתנסות בצורה פרקטית במיומנויות הנלמדות ולצבור קשרים נוספים בתעשייה.


נושאי הלימוד

 

  • שיווק ומיתוג של מדינות
  • קשרי מדיה
  • תקשורת בסכסוכים פוליטיים
  • הערכת קמפיינים
  • נוירומרקטינג בעידן הדיגיטלי
  • תעשיית התרבות
  • אסטרטגיות לטיפול במשברים
  • שכנוע, מוטיבציה והנעה לפעולה
  • הסברה ומיתוג בסייבר
  • מתודולוגיה יישומית ביחסי ציבור
  • לובי פוליטי ביחסי ציבור    
  • פסיכולוגיית המנהיגות האסטרטגית    
  • ועוד


תנאי קבלה


הקבלה לתכנית היא למועמדים בוגרי תואר ראשון, ממוצע הציונים הדרוש משתנה בין המוסדות אך לרוב מדובר בממוצע של 80 לפחות. חלק ממוסדות הלימוד מקנים עדיפות למועמדים בוגרי תואר ראשון בתקשורת, אך ברוב המקרים יכולים להתקבל בוגרים של שלל מקצועות במדעי החברה. עם זאת, מועמדים שאין בידיהם רקע מספק בתחום התקשורת צריכים להשתתף בקורסי השלמה.

 


תעודה


לסטודנטים שמסיימים בהצלחה את המסלול ועומדים בכל הדרישות מוענק תואר שני MA בתקשורת מטעם מוסד הלימוד.


מוסדות

 

 

  • אוניברסיטת חיפה: באוניברסיטת חיפה מתקיים מסלול לתואר שני בתקשורת עם התמחות אסטרטגית ויחסי ציבור, בתכנית ללא כתיבת תזה בלבד. האוניברסיטה עורכת גם מסלול לתואר שני מחקרי בתקשורת. כמו כן, אפשר ללמוד בתכניות שונות לתארים מתקדמים כגון תואר שני במדעי המדינה, תואר שני בחינוך, תואר שני במגדר, תואר שני בלשון העברית, תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ותכנית בין לאומית לתואר שני בתרבות הקולנוע.

 

 

  • המרכז הבינתחומי הרצליה: הבינתחומי מציע לסטודנטים שלו לבחור בין תואר שני בתקשורת בהתמחות תקשורת אסטרטגית בעולם הדיגיטלי לבין תואר שני בתקשורת בהתמחות תרבות וחברה בעידן הדיגיטלי. בין המסלולים הנוספים לתואר מוסמך במוסד זה נכללים תואר שני בממשל, תואר שני במשפטים, תואר שני בפסיכולוגיה חברתית ותואר שני בהתנהגות ופיתוח ארגונים.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בתקשורת אסטרטגית?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בתקשורת אסטרטגית?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בתקשורת אסטרטגית