תואר שני בלימודי משפחה בהתמחות גרונטולוגיה במסלול האקדמי המכללה למינהל

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על המסלול האקדמי - תואר שני לימודי משפחה וגרונטולוגיה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בלימודי משפחה בהתמחות גרונטולוגיה והגיל השלישי במסלול האקדמי המכללה למינהל

 

לעת זקנה

 

תוחלת החיים הולכת ומתארכת, ויחד איתה האנשים, המשפחות והחברה כולה צריכים להתמודד עם סוגיות שונות ועם אתגרים שלא היו מוכרים עד כה. מצד אחד יותר ויותר צעירים נסמכים ותלויים בהורים שלהם גם בשנות העשרים והשלושים לחייהם, ומצד שני יש כמות גדולה יותר של זקנים הנזקקים לסיוע ולליווי של בני משפחתם או של אנשי מקצוע. כל בני האדם באשר הם צריכים להתמודד במהלך החיים עם מכשולים שונים, כמו מוות ואובדן, שינויים ופרידות, אהבה וזוגיות, יחסים עם בני משפחה ועם חברים ועוד. כל אלה מקבלים ממד נוסף כאשר מדובר באנשים בגיל השלישי.

 

תואר שני בלימודי משפחה בהתמחות גרונטולוגיה והגיל השלישי בא לענות על הצורך שנוצר בסיוע למשפחות בהתמודדות עם האתגרים שהגיל מביא עמו. לשם כך הבוחרים ללמוד תואר זה לומדים על גישות פסיכולוגיות אשר עוסקות בהתבגרות ובזקנה, ביחסים משפחתיים, בהשפעות הפיזיות על המחשבה המנטאלית ועל תפקידו של ההורה המבוגר עם ילדיו ועם נכדיו.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בלימודי משפחה בהתמחות גרונטולוגיה והגיל השלישי במסלול האקדמי של המכללה למינהל מרחיבים את הידע האקדמי והיישומי של הסטודנטים בכל הנוגע לייעוץ למשפחות. הסטודנטים לתואר השני בלימודי משפחה בהתמחות זו לומדים על הסוגים השונים של משפחות הקיימות בזמננו אנו, כמו משפחות חד הוריות, חד מיניות ויחדניות, על הרקע השונה של המשפחות, ההשפעות שלו על חיי המשפחה ועל הצרכים המאפיינים כל משפחה כשלעצמה.

 

הסטודנטים לומדים על סוגיות שונות שמשפחות מתמודדות איתן, כמו אימוץ וגירושין ועל הדילמות הכרוכות ביחסי המשפחה בין ילדים לבין הוריהם המבוגרים. נוסף על כך, הם נחשפים לתיאוריות פסיכולוגיות של הגיל המבוגר הכוללות התמודדות עם זקנה מבחינה פיזית ומנטאלית, עם מערכות יחסים בגיל השלישי ועל תפקיד הסבא והסבתא בתא המשפחתי.

 

מתכונת הלימוד

 

התואר השני נפרש על פני כשנתיים. השיעורים נערכים פעמיים בשבוע – ביום חול בשעות אחר הצהריים וביום שישי בבוקר. מתכונת הלימוד כוללת קורסי בסיס בלימודי המשפחה, קורסי התמחות בגרונטולוגיה והגיל השלישי והכשרה מעשית הנעשית בשיתוף פעולה עם האגף לקשיש של המוסד לביטוח הלאומי.

 

 

נושאי לימוד

 

  • התפתחויות לאורך החיים
  • תיאוריות בחקר המשפחה
  • טיפול במשפחות מבוגרות
  • התפתחות אישית ומקצועית
  • יחסים בין ילדים בוגרים והוריהם המזדקנים
  • משפחה, הורים וילדים בראי המשפט בישראל    
  • אובדן בזקנה
  • משפחות מעורבות
  • ייעוץ כלכלת המשפחה
  • מעגלים בחיי המשפחה
  • ייעוץ והנחיית משפחות    
  • ועוד

 

תנאי קבלה

 

לתואר שני בלימודי משפחה מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים 75 לפחות. הקבלה ללימודים מותנית ריאיון קבלה.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים שמסיימים את כל דרישות הלימודים, לרבות השלמת ההכשרה המעשית, מקבלים תואר M.A בלימודי משפחה מטעם המכללה למינהל.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר משתלבים במגזר העסקי, במגזר הציבורי ובמגזר השלישי בתפקידים רבים הקשורים לשירות המשפחה והגיל השלישי, כמו ייעוץ והדרכה למשפחות ולהורים, ייעוץ לארגונים ולעמותות, במעורבות ביזמות מתן שירותים למשפחה וניהול מרכזי הדרכת הורים.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המכללה למינהל (המסלול האקדמי)

עוד מסלולי לימוד - המסלול האקדמי המכללה למנהל

כלים שיעזרו לך לבחור