רוצה פרטים על תואר שני בקרימינולוגיה ושיקום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בקרימינולוגיה שיקומית

רוצה לדעת על תואר שני בקרימינולוגיה ושיקום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בקרימינולוגיה עם התמחות בשיקום


לחזור לחיק החברה


לעולם הפשיעה והעבריינות יש פנים רבות והשפעה מכרעת על החברה שלנו. מעבר למערכת בתי הסוהר, שמטרתה להרתיע ולהרחיק את העבריין מהחברה, פועל גם ממד השיקום, שתפקידו לסייע לכך שהעבריין לא יחזור למעגל הפשיעה בעתיד. לרבים מהעבריינים יש חוסר בהשכלה פורמלית ובעבודה מסודרת, מה שמחזיר אותם פעמים רבות לדפוסים השליליים. בזמן השיקום שואפים לעזור להם לשפר את התפקוד שלהם, כדי להשתלב בסופו של דבר בחיק החברה בהצלחה.


מניעה של חזרת אסירים למאסר יכולה לא רק לתרום לביטחון החברה, אלא גם לסייע מבחינה כלכלית למדינה. מסיבה זו שואפים תמיד לפתח ולקדם את תחום התיקון והשיקום, ובעשורים האחרונים הוא עובר רפורמות משמעותיות. אלה כוללות שינויים בצורות הענישה ובדרכי השילוב של אסירים בחברה.


תואר שני בקרימינולוגיה בהתמחות שיקום באה להעניק לסטודנטים כלים לטיפול חברתי ולשיקום לאוכלוסיות בסיכון לעבריינות. בפני הבוגרים נמצאות שלל אפשרויות תעסוקה בתחומי התיקון, ההדרכה, הייעוץ והחינוך והם יכולים לקחת חלק בתהליך החשוב של עיצוב מערכת השיקום בישראל.

 


למי מיועדים הלימודים


תואר שני בקרימינולוגיה במסלול זה מיועד לאקדמאים בתחומי הקרימינולוגיה ומדעי החברה, שרוצים להעמיק את הידע המחקרי והפרקטי שלהם בתחום השיקום והתיקון. המגמה מתאימה במיוחד למי שעובדים עם אוכלוסיות בסיכון, עבריינים ובני משפחותיהם כמו למשל פסיכולוגים, מורים ועובדים סוציאליים. גם בעלי תפקידים במערכת החוק, הטיפול והמשפט יכולים לקבל כלים חשובים בהתמחות, אלה כוללים למשל עורכי דין וקציני משטרה.


תכנית הלימודים


במסגרת התמחות זו הסטודנטים מתמקדים במערכת השיקום והתיקון בישראל ובהשפעות שלה על אוכלוסיות עוברות חוק. לשם כך הם בוחנים תכניות התערבות ומדיניות שיקום במסגרות קהילתיות, משפחתיות ואישיות הן במסגרות טיפול וענישה והן במגזר הפרטי. בהמשך, הם לומדים על שיטות לטיפול ועל חלופות ענישה בקרב אוכלוסיות כמו נוער בסיכון, אסירים משוחררים ונפגעי סיכון ודנים במגמות העתיד בתחום הענישה והתיקון.


מתכונת הלימוד


משך המסלול לתואר שני הוא לרוב כשנתיים. ברוב מוסדות הלימוד מוצעת תכנית עם תזה (מסלול מחקרי) ותכנית ללא תזה עם כתיבת עבודת גמר. בדרך כלל הקורסים מרוכזים ביום אחד או ביומיים בשבוע כדי להתאים לאנשים עובדים. כמו כן, הסטודנטים משתתפים בפרקטיקום בתחום השיקום ובשנה השנייה גם לוקחים חלק בהתנסות שיקומית בשדה, שבה הם מכירים מקרוב את מערכות ההתערבות שנלמדות.


נושאי הלימוד

 

  • התערבות במוסדות ובפרט
  • הנחיית קבוצות
  • שיטות טיפול בסוציותרפיה
  • סוגי מוסדות תיקון
  • תיאוריות של ענישה
  • סוגיות בויקטימולוגיה
  • תכניות התערבות להורים ולילדים
  • קרימינולוגיה מחקרית
  • גישות שיקומיות לטיפול בעבריינות
  • חקר פשיעה ועבריינות
  • היבטים פסיכולוגיים בקרימינולוגיה
  • משטרה בחברה המודרנית    
  • ועוד


תנאי קבלה


כחלק מתנאי הקבלה לתואר השני בקרימינולוגיה, המועמדים צריכים להיות בוגרי לימודי קרימינולוגיה או לימודים בתחומי מדעי החברה כגון לימודי משפטים, לימודי מדעי הרווחה או לימודי מדעי ההתנהגות. הממוצע בתואר הראשון שנדרש משתנה בין המוסדות ונע בין 80 - 85. מי שמגיעים מתחומי דעת שאינם קרימינולוגיה צריכים להשתתף בלימודי השלמה.


בחלק ממוסדות הלימוד יש צורך לעבור גם מבחן כניסה בשפה האנגלית. מתאימים שעומדים ברף הנדרש מוזמנים לראיון קבלה, בו הם צריכים להציג קורות חיים והמלצות מגורמים אקדמיים ומקצועיים רלבנטיים.

 


תעודה


לסטודנטים שעומדים בכל החובות לאורך המסלול ניתן תואר שני MA בקרימינולוגיה מטעם מוסד הלימוד.


מוסדות

 

 

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בקרימינולוגיה ושיקום?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בקרימינולוגיה ושיקום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני בקרימינולוגיה חברתית/שיקומית - שאלון קבלה