תואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול מערכות מידע וטכנולוגיה באוניברסיטת תל-אביב

תואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול מערכות מידע וטכנולוגיה באוניברסיטת תל-אביב

תואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול טכנולוגיה ומערכות מידע באוניברסיטת תל-אביב


מובילים את אומת הסטארט אפ והמחשוב


לאחרונה חווה עולם הסטארט אפ והטכנולוגיה פריחה אדירה בישראל. חברות מקומיות פורצות בשוק העולמי ומובילות מיזמים טכנולוגיים חדשניים ומתקדמים. את התנופה הזו ניתן לייחס בין היתר למנהלים שעומדים בראש הארגונים. כדי להוביל ארגון הייטק להצלחה, יש צורך להפעיל מגוון של מיומנויות ולשלוט בעולם העסקים והמחשוב כאחד.


בחברות הייטק רבות, ובארגונים עסקיים באופן כללי, קיים היום ביקוש רב למנהלים מיומנים שבקיאים בהטמעה ובפיתוח של טכנולוגיות ניהוליות. אוניברסיטת תל-אביב מציעה מסלול תואר שני במנהל עסקים בהתמחות ניהול מערכות מידע, כאחת ההתמחויות בתואר השני במנהל עסקים שמוצעות במוסד הלימוד. התכנית באה להעניק כישורי מחקר ופיתוח וגם מיומנויות פרקטיות שעשויות לעזור לבכירים ולמנהלים לקדם יוזמות ותהליכים בארגונים שלהם.


תכנית הלימודים


הסטודנטים בהתמחות מקבלים סל נרחב של כלים שיכולים לסייע למנהלים בסביבות טכנולוגיות, בדגש על מיומנויות יזמות בעולם ההייטק והובלה של צוותים ופרויקטים מתקדמים. כך הם דנים בהשפעותיהן של טכנולוגיות מסוגים שונים על עולם העסקים של היום ומתמקדים בענפים כגון הייטק, ביוטק, פארמה וקלינטק. בהמשך הם בוחנים גם את ההשלכות הכלכליות והארגוניות של הטמעת טכנולוגיות מתקדמות בעסקים. בנוסף, הם עוסקים בדרכים להגנה על מערכות המידע מפני איומי סייבר ותקיפות על הארגון.


הסטודנטים בוחרים מתוך מספר מסלולי ידע, שכוללים ניהול יזמות; ניהול משאבי מידע בארגון; אבטחת מידע וסייבר; וטכנולוגיות חברתיות במסחר האלקטרוני. דרך תכניות אלה יכולים הסטודנטים להתמקד בתחומי עניין שקרובים לתחום העיסוק שלהם ולרכוש כלים ניהוליים חדשים.


מתכונת הלימוד


משך מסלול התמחות זה בתואר השני במנהל עסקים הוא כשנתיים, כשניתן להאריך את משכה עד ארבע שנים במקרה הצורך. קיימת גם תכנית שמציעה לרכז את התואר בשנה קלנדרית אחת, כולל סמסטר קיץ, בה מתקיימים שני מפגשים שבועיים.


לאורך המסלול, הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורי חובה ובחירה ובסמינריונים. כמו כן, לקראת סיום התכנית הם צריכים להכין פרויקט מסכם שמתמקד בנתונים עסקיים ובהשפעת מחשוב על ארגונים.


נושאי הלימוד

 

  • נתונים ואנליטיקה בעסקית
  • ממשק אדם ומחשב
  • ניהול פרויקטים טכנולוגיים
  • קניין רוחני טכנולוגי
  • דיני הגנת מידע באינטרנט
  • טכנולוגיות נתוני עתק
  • יזמות בתחום הביו פארמה
  • ניהול תוכנה בגישה אג'ילית
  • רשתות בשוק ההמונים    
  • היבט עסקי בניסויים דיגיטליים    
  • ועוד


סגל הוראה


בראש התמחות זו עומדת חוקרת בעלת תואר פרופסור, שמחקריה עוסקים בהשפעת הרשתות החברתיות והמסחר האלקטרוני על מודלים עסקיים. כמו כן, פרסמה מאמרים בכתבי עת בעולם בתחום מערכות המידע והשיווק, שאף זכו בפרסים.


תנאי קבלה


בדומה לתנאי הקבלה לתואר שני במנהל עסקים בהתמחויות הנוספות, גם להתמחות זו מתקבלים בעלי תואר ראשון בממוצע ציונים של 75 לפחות, שלהם ציון 45 ומעלה בחלק הכמותי של בחינת GMAT. בוגרי לימודי מדעים מדויקים והנדסה שממוצע הציונים שלהם מעל 90 יכולים לקבל פטור מציון GMAT, בכפוף להחלטת וועדת קבלה.


כמו כן, כדי להתקבל להתמחות מערכות המידע, המועמדים צריכים להציג ציון של 78 ומעלה בקורסים "יסודות האסטרטגיה" ו - "ניהול המידע בארגון". יש לציין שמסלולים מסוימים בהתמחות מותאמים במיוחד לבוגרי לימודי מקצועות המדעים המדויקים, מדעי החיים, הנדסה, מדעי המחשב וכלכלה, לצד בעלי תפקידים בכירים בתעשייה הטכנולוגית.


תעודה


סטודנטים שמסיימים בהצלחה את המסלול מקבלים תואר שני MBA מוסמך במנהל עסקים בציון ההתמחות בניהול טכנולוגיה, מערכות מידע ויזמות מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב