קורס מנהלי מזון ומשקאות במכללת רימונים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על רימונים - קורס ניהול מזון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס ניהול מזון ומשקאות במכללת רימונים


המתכון לעסק מצליח


אנשים תמיד אוהבים להתפנק ביציאה למסעדה, בין אם זה כדי לחגוג אירוע משמח ובין אם זה כדי לטעום מאכלים חדשים שלא ניסו לפני כן. לכן, אין זה מפתיע שענף המסעדנות בישראל פורה היום יותר מתמיד. השפעות של קולינריה בינלאומית על זו המקומית מובילות להקמת מסעדות חדשות המציעות מאכלים מקוריים שלא נראו קודם בתעשיית המזון הישראלית.


יחד עם זאת, מסעדות חדשות רבות נסגרות בקצב מהיר, לרוב בשנה השנייה לפתיחתן. הסיבה אינה כי אנשים הפסיקו ללכת אליהן, אלא כיוון שהצלחת המסעדה אינה רק תלויה באיכות המזון שמוגש בה. אלמנט עיקרי ומהותי בשגשוג העסק הוא ניהול נכון. מנהלי מסעדות צריכים להיות בעלי מיומנויות מקצועיות רבות והבנה מעמיקה הן בפן הקולינרי והן בפן העסקי כדי להוביל אותה להצלחה.


מכללת רימונים מקיימת קורס ניהול מזון ומשקאות שבו נלמדים כל הכלים כדי להשתלב בתפקידים ניהוליים בתעשיית המזון. הקורס יכול להתאים לאנשי מקצוע בעלי ניסיון בתחומי הבישול והמשקאות שרוצים להתקדם וכן לאנשים ללא ניסיון שרוצים להיכנס לענף הבישול והמזון.


תכנית הלימודים


במהלך הקורס, התלמידים מתמחים בניהול מזון ומסעדות, לכל היבטיו. הם רוכשים ידע מעמיק באומנות הבישול, תורת היינות ומכירים את תעשיית המזון והמסעדנות בישראל. במקביל, הם מתמחים בפן העסקי, מתכנון התפריט, איתור טבחים מתאימים ועד שיווק המותג. כמו כן, הם מקבלים כלים ניהוליים מגוונים, הן ביחס לניהול צוות עובדים והן ביחס לניהול עסק וקידומו.


מתכונת הלימוד


המסלול הוא בהיקף של 570 שעות לימוד אקדמיות ואורך כ – 10 חודשים. השיעורים מתקיימים פעמיים בשבוע, הן בשעות הבוקר והן בשעות הערב. הלימודים משלבים תכנים עיוניים בעבודה פרקטית נרחבת הכוללת סיורים מקצועיים ותרגול מעשי בהדרכת שפים. כמו כן, מתקיים סטאז' בהיקף של 160 שעות לימוד.


נושאי הלימוד

 

  • עיצוב והגשת מנות
  • ניהול עסקי
  • ניהול צוות המטבח
  • תכנון ובניית תפריט
  • מנות אחרונות 
  • ביקורת מזון ומשקאות
  • הפקת אירועים
  • יצירה ופיתוח של מותג
  • אומנות הבישול
  • מבוא לעולם המסעדות
  • מבנה המסעדה
  • היבטים בהקמת מסעדה
  • תזונה ותברואה
  • ענף המסעדנות בישראל
  • תפעול מסעדות
  • טיפול בעוף, בבקר ובדגים
  • היבטים משפטיים
  • מיומנויות ניהול והנעת צוות
  • ועוד


על מוסד הלימוד


במכללת רימונים למלונאות, קולינריה וקריירה מגמת ניהול ובה הכשרות מקצועיות שונות. מבין המסלולים המוצעים ישנו קורס הפקת אירועים וקורס ניהול משק, אירוח ואשפוז.


תנאי קבלה


על מועמדים המעוניינים לגשת לתכנית להיות בוגרי 12 שנות לימוד עם בגרות חלקית לפחות ואנגלית ברמה טובה. מועמדים שעומדים בדרישות אלה ועוברים את מבחן הכניסה וכן את הריאיון האישי רשאים להתקבל.


תעודה


משתתפים שמשלימים את חובות הקורס זכאים לתעודת בוגר מסלול ניהול מזון, משקאות ומסעדות מטעם מכללת רימונים.


אפשרויות עבודה


בוגרי הקורס יכולים להשתלב בתפקידים ניהוליים בשלל מקומות עבודה המשתייכים לענף המסעדנות כגון ברים, חברות קייטרינג, אולמות אירועים, בתי קפה ומסעדות. בנוסף, הם יכולים לעבוד בענף המלונאות והאירוח כמו בחדרי אוכל, במוסדות לקשישים ובבתי מלון. כמו כן, באפשרותם לפתוח עסק עצמאי בתעשיית המזון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת הולידיי אין | רימונים - לימודי מלונאות מתאים לך?

כלים שיעזרו לך לבחור