האם הדרישה לנוכחות חובה יכולה להיות דבר טוב?

3/3/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (5,234 צפיות)

סמסטר חדש מתחיל, וסטודנטים רבים חוזרים לנוהל ההברזות. להגיע לכל השיעורים זה קשה, מעייף ולפעמים נראה ממש בלתי אפשרי. אנחנו מתרצים שהמרצה בטח לא ישים לב, וגם ככה יש לכם דברים חשובים או מהנים יותר לעשות. אבל מסתבר שיש כמה סיבות טובות מאוד לכך שנוכחות החובה נחשבת חובה. האם יכול אפילו לצאת לנו מזה משהו טוב?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


נוכחות חובה: עד כמה היא באמת חשובה?


עם תחילתו של סמסטר ב', רבים מבין הסטודנטים שחוזרים שוב לספסל הלימודים אומרים לעצמם שזו הזדמנות נהדרת לעשות חשבון נפש. אנחנו מסתכלים על סמסטר א' ועל כל הטעויות שעשינו ואומרים לעצמנו שהפעם המצב ייראה אחרת. אנחנו מבטיחים לעצמנו שהפעם נשקיע, נלמד כמו שצריך ואפילו נגיע לכל השיעורים. ברוב המקרים, אנחנו מפרים את ההבטחות מהר מאוד וכך עד סוף הסמסטר אנחנו מגלים שאנחנו לא מזהים את פניו של המרצה.


נוכחות בלימודים היא כמובן אחת מנקודות התורפה הגדולות של סטודנטים. מדיניות "שלושת החיסורים" היא אחד הדברים המאיימים יותר לרובנו, מכשול שעומד בין ציון ה"עובר" המיוחל לבין הצורך לעבור את כל הגיהינום הזה שוב.


רבים אומרים לעצמם: "אנחנו משלמים הרבה על הלימודים האלה, אז למה אנחנו לא מקבלים זכות להחליט בעצמנו מתי להגיע ומתי לא?" עם זאת, יש גם דרך אחרת להסתכל על המצב. יש אפילו כאלה שיגידו שלהגיע לשיעורים זה כמו ללכת למכון: אתם תחושו אשמה אם לא תלכו ותרגישו טוב עם עצמכם כשכן תגיעו. אז האם ייתכן שיכול לצאת משהו טוב מהדרישה לנוכחות? מסתבר שיש כמה יתרונות להם זוכים מי שמקפידים להגיע לשיעורים.


אתם משלמים על זה


זה אולי מובן מאליו, אבל העובדה היא שכולנו משלמים הרבה על הלימודים. זה אולי נראה כאילו להברזה משיעור אחד אין השפעה על הכיס, אבל חישוב פשוט יכול להוכיח שמדובר למעשה בבזבוז של לא מעט כסף. אתם (או אולי גם ההורים שלכם) משקיעים שעות עבודה רבות ומאמץ לא קטן כדי לממן את הלימודים והוזלה בשכר הלימוד לא נראית באופק. במרבית המקרים תאלצו לשלם פעם נוספת כדי לעבור מחדש קורס שנכשלתם בו, ואין דבר גרוע מלחזור פעם שנייה על קורס. או שבעצם יש - לשלם שוב על הקורס הזה.


זה יכול לעזור לכם להצליח במבחנים


אף פעם אין דרך לדעת מתי המרצה יגיד את משפט הקסם: "החומר הבא יופיע בבחינה." אם אתם נמצאים בבית, מתחת לפוך, במקום באולם ההרצאה, לא תוכלו לדעת עד כמה חשוב היה השיעור שפספסתם. אתם כנראה תצליחו לגרד ציון "עובר" דרך סיכומים שתשאילו מחברים שכן היו בקורס, אבל האם אתם באמת רוצים לקחת את הסיכון ולהיות תלויים באחרים כדי להצליח?

 

אם תהיו בהרצאה בעצמכם, תוכלו להימנע גם מלזכור פרטים לא חיוניים שלא יתבטאו במבחן המסכם, מה שיחסוך לכם זמן יקר בתקופת המבחנים הבאה. אם באמת תשבו ללמוד למבחנים האלה כמו שצריך זו כבר שאלה אחרת.


אימון טוב לחיים בשוק העבודה


זה אמנם ממש לא הוגן לאלו מאיתנו שהם טיפוסים של לילה, אבל במציאות שאחרי התואר, בה אנחנו שואפים לעבוד ב"עבודה של גדולים", רוב האנשים עובדים בין שמונה בבוקר לחמש בערב. אולי בעתיד הרחוק יותר תוכלו להתקדם לדרגות ניהול ולקבוע לבד את שעות העבודה שלכם, אבל עד אז כדאי להתחיל להתארגן לשגרה שבה עיקר הפעילות היא בשעות היום.


כמובן שתמיד ישנה אפשרות להתגמש. רוב הסטודנטים יכולים לבנות להם מערכת שעות שמתאימה יותר לצרכים שלהם ולהרגלי העבודה והשינה שלהם. לימודי ערב הם עוד אפשרות שאפשר לשקול כדי להקל על המצב. כך תוכלו לשלב עבודה בזמן הלימודים ולצבור ניסיון עוד במהלך התואר.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


בשביל החוויה הלימודית


רוב הסטודנטים יודו שחוויית הלימודים היא הרבה יותר מהנה כשעוברים אותה עם אנשים שבאמת למדתם להכיר ולאהוב, מאשר עם חבורה של זרים אקראיים. חלק מהחוויה בשנות הלימודים היא האפשרות להכיר אנשים מסוגים שונים שאולי לא היה יוצא לנו להכיר אחרת. ההרצאה של שמונה בבוקר היא אולי משעממת וקשה במיוחד, אבל אפשר להתנחם בכך שאחריה תוכלו להיפגש עם החברים לכיתה, אפילו אם הגעתם ישר מהמיטה כשאתם עדיין בפיג'מה.


מי יודע, אולי אפילו תיהנו?


ברמת העיקרון, הלימודים אמורים להיות מעניינים עבורנו. בניגוד לתיכון, בו נאלצנו לעבור בגרויות בנושאים שאולי היו רחוקים מתחומי העניין שלנו, התואר הראשון הוא הזדמנות ראשונה לבחור להתמקד בתחום שאנחנו באמת אוהבים. אחת המטרות של הלימודים היא לצמוח ולהשתפר כדי להבטיח לעצמנו עתיד טוב יותר.


כמו כל דבר אחד בחיים, שגרת הלימודים עצמה מלאה בקשיים, בדד - ליינים ובמטלות שהן הפך הגמור מכיף. אבל לפעמים הלימודים יכולים גם להפתיע אותנו ובאמת לפתוח לנו את האופקים וללמד אותנו משהו חדש. אם לא נגיע לשיעורים וניתן לקורסים הזדמנות, לעולם לא נדע.