לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב חשמלי במכללה האקדמית ספיר

שירות אישי - צור קשר
לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב חשמלי במכללה האקדמית ספיר

לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב חשמלי במכללה האקדמית ספיר


לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב חשמלי במכללה האקדמית ספיר מכשירים את הסטודנטים בתחום טכנולוגיות הרכב החשמלי המתקדם. הלימודים מקנים היכרות עם הטכנולוגיות, וכן עם התיאוריה והמגמות בתחום הרכב. לאורך הלימודים, נרכשות מיומנויות מקצועיות וניהוליות, נוסף על ידע הנדסי תיאורטי. הלימודים מתבצעים במעבדות משוכללות אשר מדמות את העולם האמיתי. הלימודים מקיפים מגוון תחומים כגון תוכנה, חומרה, חלפים, מערכות מורכבות, וכלי עבודה.

 

תחום הנדסת המכונות מהווה בסיס עליו מושתתות מרבית התעשיות המתקדמות, לרבות תעשיית הרכב. בשנים האחרונות חלו התקדמויות טכנולוגיות מהירות, אשר הביאו לפיתוח מואץ. כיום, כלי רכב חדישים מוצבים בחזית הטכנולוגיה, ומערכות ממוחשבות אשר שולבו בערב בתעשיות מתוחכמות, מורכבות כיום בכל רכב מודרני לצורך שיפור ביצועיו והגדלת הבטיחות. כלי הרכב העדכניים הללו משלבים מערכות מורכבות ומתקדמות, אשר תיקונן מצריך יכולות והבנה מעמיקים. התפתחויות אלו יצרו צורך ניכר באנשי מקצוע, המחזיקים בתשתית ידע נרחבת, וביכולתם להתמודד עם החידושים בשטח, עם ספרות טכנית בשפות עברית ואנגלית, עם שימוש באינטרנט, עם שליטה במאגרי מידע, ועוד.

 

הלימודים במגמת רכב חשמלי מספקים ידע עיוני ומעשי, להכשרת הסטודנטים לשליטה ולהבנה של מערכות רכב מכניות, הידראוליות, ופנאומטיות ממוחשבות. הנדסאים אלו מתעתדים לתפעל, לתקן, ולשפר את מערכות הרכב, וביכולתם להתמודד עם ההתפתחויות התדירות בתחום.

 

המכללה האקדמית ספיר מקיימת קשר רציף עם יבואניות רכב, תוך שיתוף פעולה עם "מומנטום" – מנוע הצמיחה של מקצועות הרכב בישראל. במכללה רואים בחיבור לתעשייה וביצירת החיבור בין הסטודנטים לתעשייה כהכרחי כבר במהלך הלימודים.

 

לאורך התכנית, משולבות הרצאות אורח והשתלמויות מטעם חברות מובילות בענף הרכב. כמו כן, מתקיימים ימי חשיפה, סיורים לימודיים, התמחות בשיתוף מומנטום החל משנה ג'.

 

הסמכות טכנולוגיות ולימודי המשך


בשנת תשפ"ד, תשלב המגמה הסמכת רכב חשמלי – סוג 3, בשיתוף עם משרד התחבורה, במסגרת מסלול הלימודים (בכפוף לאישור סופי של משרד התחבורה).

 


מתכונת הלימוד


משך הלימודים שלוש שנים, במתכונת לימודי ערב.
 

תנאי קבלה


קבלה מן המניין - על סמך אחת מן האפשרויות הבאות:

 

  • ציון עובר (55 ומעלה) בבגרות במקצועות:
  1. מתמטיקה – 3 יחידות. יתקבל גם ציון 50 ברמת 4 או 5 יחידות.
  2. אנגלית – 3 יחידות. יתקבל גם ציון 50 ברמת 4 או 5 יחידות בגרות.
  3. עברית (אחד מהבאים: חיבור, ספרות, לשון, הבעה) - ברמת 2 יחידות.
  4. יתקבלו גם שני מקצועות ברמת 1 יחידה כל אחד.
  • בגרות מלאה.
  • בוגר מכינה טכנולוגית להנדסאים מטעם מוסד מוכר להשכלה טכנולוגית.
  • אישור מטעם מוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג על קבלה ללימודי הנדסה.
  • אישור מטעם מוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג על עמידה בדרישות הלימודיות במכינה להנדסה.
  • אישור על סיום הלימודים ועמידה בכל דרישות המכינה ללימודים לתואר אקדמי באוניברסיטה או במכללה אקדמית, למעט מכינה ייעודית ללימודי חינוך הגופני, מוזיקה, אומנות וכדומה, או מכינה 30+, מכינה אקדמית לעולים חדשים, המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה, והמהווה אישור על קבלה ללימודים גבוהים באותו המוסד.

 

זאת בכפוף לתנאים הבאים:

  • האישור מציין כי הסטודנט עמד בכל דרישות המכינה.
  • המקצועות הנלמדים במכינה היו מתמטיקה, אנגלית, הבעה עברית.
  • היקף השעות המינימלי במקצועות שלעיל:
  • מתמטיקה - 200 שעות.
  • אנגלית - 200 שעות.
  • הבעה בעברית - 100 שעות.

 

ניתן ציון של 55 לפחות במקצועות שלעיל.

 

מועמד המתחילים את הלימודים במכללה בגיל 35 ומעלה פטורים מתנאי הקבלה ונדרשים להציג אישור על סיום 12 שנות לימוד מטעם מוסד חינוכי מוכר בארץ כתנאי קבלה.

 

כסטודנט על תנאי

  • מועמדים ללימודים יכולים להתקבל כסטודנטים על תנאי רק אם חסר להם ציון סופי עובר (55 ומעלה) באחד מן המקצועות הנדרשים בבגרות כתנאי קבלה. תנאי זה יש להשלים עד לסיום השנה הראשונה ללימודים, ולא יאוחר מכך.
  • מועמדים ללימודים אשר למדו במכינה טכנולוגית את כל המקצועות הנדרשים כתנאי קבלה, יכולים להתקבל כסטודנטים על תנאי, רק אם חסר להם ציון סופי עובר (55 ומעלה) בבחינת גמר ממלכתית מטעם מה"ט באחד מן המקצועות (מתמטיקה, אנגלית, או עברית).


* מועמדים אשר אינם עומד בתנאי הקבלה המפורטים, יכולים להצטרף לתכנית להשלמת אותם תנאים טרם הגשת המועמדות ללימודים.

 

תהליך הקבלה


לאחר איסוף המידע, נשלח אישור בדואר על קבלת טפסי ההרשמה, המועמדים מוזמנים לועדת קבלה ומיון, אשר מטרתה בדיקת מידת ההתאמה ללימודים במגמה. תוצאותיהם ישוקללו עם תנאי הקבלה לצורך קבלה למגמה.


מועמדים אשר יוחלט כי התקבלו למגמה, עליהם לעבור מכינת רענון בסמוך לתחילת שנת הלימודים. מכינה זו כרוכה בתשלום.
ניתנת עדיפות למועמדים שלהם הישגים גבוהים מן המצויין לעיל.


תעודה

 

מוענקת דיפלומת – הנדסאי מכונות – רכב מטעם מה"ט.


אופק תעסוקתי


בוגרי המגמה הינם הנדסאי רכב שביכולתם ליישם את החומר הנלמד בכל תהליכי השירות, התחזוקה, ואבחון התקלות בעמדות העבודה. ביכולתם של הבוגרים להשתלב במרכזי שירות במוסכים המודרניים המובילים בארץ, לצד אופק התקדמות בתחום התעבורה בתפקידים כגון שמאות רכב, קציני בטיחות, ניהול צי רכב, בוחני רכב, ועוד.

 

על מוסד הלימוד


המרכז הטכנולוגי להכשרת הנדסאים במכללה האקדמית ספיר מציע מגוון של מסלולים בתחומים רבים. בין התכניות המוצעות ניתן למצוא לימודי הנדסאי בניין, לימודי הנדסאי חשמל ולימודי הנדסאי מכונות בהתמחות מכטרוניקה ועוד.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית ספיר