קורס קונדיטאות סוג 1 במכללת רימונים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על רימונים - קורס קונדיטאות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס קונדיטוריה ומגדנאות סוג 1 במכללת רימונים


להשאיר טעם מתוק בפה


איך תראה ארוחה ללא הקינוח בסוף? כולנו זקוקים למנה אחרונה מתוקה שתסכם את חווית האכילה ותשאיר אותנו עם טעם טוב בפה. בין אם אתם מעדיפים את הקינוח על פני הסעודה עצמה ובין אם אתם רק רוצים משהו קטן ומתוק לאיזון, אין ספק שדברי מתיקה הם חלק בלתי נפרד מהרגלי התזונה שלנו.


סוגי הקינוחים הם רבים וכך גם מגוון הטכניקות הקיימות לבישול ולאפיית מתוקים. לכן, אין זה מפתיע שהקונדיטוריה התפתחה להיות תחום העומד בפני עצמו, שהוא אינטגרלי בענף הקולינריה. הקונדיטורים מחזיקים בשלל מיומנויות וידע מעמיק בשיטות בישול המאפשרות להם לייצר סוגים רבים של קינוחים שיענו לדרישות קהלים שונים.


קורס קונדיטאות ומגדנאות סוג 1 במכללת רימונים מציע את ההכשרה הדרושה כדי להתמקצע בענף זה. תכנית זו מתאימה לאנשים ללא רקע באפייה וגם לבעלי מקצוע מעולם הבישול שמעוניינים לרכוש התמחות נוספת שתאפשר להם לפתח את הקריירה הקולינארית שלהם.


תכנית הלימודים


מסלול זה מקנה את הכלים כדי להתמחות בקונדיטוריה ובמגדנאות. התלמידים רוכשים ידע מעמיק בהיבטים השונים של מקצוע זה. הם בוחנים חומרי גלם, מסוגי בצק ועד שוקולד ודנים בטכניקות אפייה מגוונות ובמכשור חדיש. כמו כן, המשתתפים רוכשים מיומנויות שיסייעו להם לנהל עסק עצמאי כמו ביצוע ביקורות מזון.


מתכונת הלימוד


הקורס אורך כ – 8 חודשים ומתקיים בשעות הבוקר. הוא כולל שיעורים עיוניים ומעשיים, ביניהם סיורים מקצועיים וסדנאות קונדיטאות. בנוסף, ישנו סטאז' שמתקיים במהלך כשישה שבועות במספר מלונות ובקונדיטוריות פרטיות. לבסוף, התלמידים מתרגלים לקראת הבחינות הממשלתיות שהכרחיות למי שמעוניינים לקבל הסמכה מטעם משרד הכלכלה.


נושאי הלימוד

 

  • ביצוע ביקורת מזון
  • חומרי גלם
  • תקשורת בינאישית
  • מבוא ליישומי מחשב
  • תזונה נכונה
  • סוגי עוגות פאי
  • שלבים באפיית לחמים
  • עוגות טורט וקרם
  • מרציפן, סוכר ושוקולד
  • תכנון של בר וינאי
  • מבוא למלונאות ואירוח
  • פיסול ועיצוב עוגה
  • עזרה ראשונה ובטיחות
  • סוגי הבצק ומוצריו
  • חגי ישראל וחוקי כשרות
  • ציוד אפייה ומכשור    
  • לחמניות ומאפים מלוחים    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


מכללת רימונים למלונאות וקולינריה מציעה שלל תכניות בתחום הבישול. ביניהן ניתן למצוא קורס אפיית לחמים שמעניק הכשרה מקיפה בתחום האפייה ובהכנת מגוון רחב של סוגי לחמים מכל העולם; קורס תזונה טבעית ובישול בריא המקנה כלים לשימוש בהרגלי אכילה נכונים שמונעים ומשפרים פתולוגיות שונות כמו סוכרת, בעיות לחץ דם וכולסטרול גבוה. כמו כן, ישנם קורסי טבחות מתקדמים מסוג 1 – 4, שמקנים תעודת מקצוע מטעם משרד התמ"ת.


תנאי קבלה


לתכנית זו מתקבלים מועמדים שהם מעל גיל 20, בוגרי 12 שנות לימוד, בעלי ידע בסיסי בשפה האנגלית (גם שפות אחרות מהוות יתרון) שעוברים מבחן קבלה וראיון אישי.

 


תעודה


משתתפים שעוברים את הבחינות הממשלתיות העיוניות בציון שהוא מעל 60 ואת המעשיות בציון שהוא מעל 70 ומשלימים את הסטאז' זכאים לקבל תעודת מקצוע קונדיטאות סוג 1 מטעם משרד הכלכלה.


אפשרויות עבודה


בוגרי המסלול יכולים להשתלב בתור קונדיטורים במגוון מקומות עבודה כמו מסעדות, קונדיטוריות פרטיות ובתי מלון והארחה.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת הולידיי אין | רימונים - לימודי מלונאות מתאים לך?

כלים שיעזרו לך לבחור