קורס הכנת יין במכללה האקדמית תל חי - לימודי חוץ

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מכללת תל חי - קורס יין.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס יין במחלקה ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל - חי


אשכול הזדמנויות


ייצור יין קיים מזה שנים רבות והוא אחד העיסוקים העתיקים של בני האדם. אחת הסיבות לכך שתעשיית זו משגשגת כבר מאות שנים היא כיוון שהיין הוא חלק נכבד מחיינו, בין אם אנחנו חובבים מושבעים או אוהבים ללגום כוסית לעתים רחוקות.


הסיבה העיקרית להצלחת תעשיית היין כיום היא עליית מחקרים חדשים שהסיקו כי לשתייה מבוקרת של יין אדום יש השפעות חיוביות על הגוף שלנו. אלו כוללות עליית רמת הכולסטרול הטוב, שיפור איכות זרימת וקרישת הדם והקטנת השפעת רדיקלים חופשיים שגורמים למחלות שונות כגון סרטן, אלצהיימר וסוכרת. לפיכך, יותר אנשים צורכים משקה זה ורבים מחליטים להיכנס לעסק רווחי זה.


קורס יין במחלקה ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל חי מעניק את המיומנויות הנדרשות כדי לעסוק בגידול גפנים ובייצור יין. הוא מיועד לכל המעוניין להשתלב בתעשיית היינות החל מתהליכי הפקתם ועד לשיווקם בענף המסעדנות.

 


תכנית הלימודים


מסלול זה מספק את הכלים כדי להתמחות בעשיית היין על כל שלביה ובכך מאפשר להשתלב בתעשייה זו. הוא מקנה ידע תיאורטי מקצועי ומעמיק הכולל בתוכו נושאים מתחומי הכימיה, בוטניקה, מיקרוביולוגיה ופיזיולוגיה של ענבי הגפן. כל זאת תוך סקירה של שלבי ייצור היין החל מגידולי גפנים ועד לאריזתו בבקבוק.


מתכונת הלימוד


המסלול מורכב משלושה חלקים, כאשר ניתן ללמוד רק את החלק הראשון או את שלושתם. היקפו הכולל כ – 280 שעות אקדמיות והוא אורך כשמונה וחצי חודשים. השיעורים נערכים יומיים בשבוע במתכונת של יום לימודים מלא וחצי יום לימודים בימי שישי בשעות הבוקר.


התכנית משלבת תכנים תיאורטיים ומעשיים כמו סיורים ביקבים, פגישות עם ייננים וטעימות יין מודרכות. בחלק השלישי של הקורס ישנו דגש מיוחד בהתנסות פרקטית והתלמידים מתנסים בביצוע אנליזות ליין במעבדה ובתהליך הפקת המשקה לכל שלביו.


נושאי הלימוד

 

  • פיזיולוגיה של גפן היין
  • סוגי יינות
  • שוק היין בארץ ובעולם
  • אריזה וביקבוק
  • היבטים בגידול ענבי יין
  • מבוא לייצור יין
  • מיקרוביולוגיה מתקדמת
  • טכניקות ייצור יין
  • תרבות היין ברחבי העולם
  • בוטניקה בסיסית
  • ביצוע אנליזות ובקרת איכות
  • מבוא לכימיה אורגנית    
  • כימיה ומיקרוביולוגיה של גפן היין    
  • ועוד


סגל הוראה


הרכז האקדמי של הקורס הוא יינן בעל תארים מתקדמים בייננות מטעם אוניברסיטת אדלייד שבאוסטרליה ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף, הוא משמש כיועץ מקצועי ליקבים שונים ברחבי הארץ.

 


על מוסד הלימוד


החטיבה ללימודי חוץ במכללה האקדמית תל חי מציעה שלל קורסים בענף החקלאות. מבין הקורסים המוצעים ניתן למצוא קורס גידול דבורים ומסלול התמחות בגידולי זיתים וייצור שמן זית.


תנאי קבלה


הקורס אינו מותנה בתנאי קבלה ומיועד לאנשים שרוצים להשתלב בתעשיית היין. כמו כן, הוא יכול להתאים לאנשי מקצוע ממבחר תחומים כמו מסעדנות, מלונאות וחקלאות.


תעודה


בתום הלימודים, תלמידים שמשלימים את התוכנית המלאה זכאים לתעודת מתמחה בעשיית יין (Cellar Master). כמו כן, משתתפים שמשלימים את החלק הראשון זכאים לתעודת בוגר בטעימות והערכת יין ובתום החלק השני מקבלים תעודת בוגר קורס יין מעמיק.


אפשרויות עבודה


בוגרי הקורס יכולים להשתלב ביקבי בוטיק וביקבים מסחריים בתפקידים מגוונים. כמו כן, הם יכולים לפתוח יקבים משלהם ולפתח קריירה בתעשיית היין.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת תל חי - לימודי תעודה | לימודים בישראל

עוד מסלולי לימוד - מכללת תל חי - לימודי תעודה

כלים שיעזרו לך לבחור