קורס הכנת שוקולד במכללת השף

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על השף - קורס הכנת שוקולד.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס שוקולד במכללת השף

 

מסלול זה אינו פעיל, למסלולים נוספים של מכללת השף לחצו כאן


לעבוד בממלכת השוקולד


כיצד היה נראה עולם ללא שוקולד? קשה לדמיין מציאות שבה לא היינו מפנקים אדם אהוב בקופסת בונבוניירה מרשימה, שבה ילד לא יכול היה להתחמם בימי החורף הקרים עם כוס שוקו חם או להצטנן בקיץ הישראלי הלוהט עם גלידה בגביע וסוכריות צבעוניות מעל. אין ספק שהשוקולד הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, בין אם אנחנו רק אוהבים קצת ובין אם אנחנו מכורים שזקוקים לו בסוף כל ארוחה. תדירות הצריכה שלו הפכה את מקצוע הכנת השוקולד למבוקש ומגוון מאוד. ישנן שלל טכניקות לייצור הממתק, מקצוע זה הפך לאמנות בפני עצמה שהיא בעלת חשיבות רבה בענף הקונדיטוריה ושפים מכובדים ברחבי העולם בוחרים להתמחות ולבנות קריירה ענפה בתחום זה.


קורס שוקולד במכללת השף מעניק את הכלים כדי להתמקצע בתחום הכנת השוקולד. במהלך המסלול התלמידים מתנסים בטכניקות בישול מגוונות תוך לימודים עיוניים מעמיקים על ההיסטוריה של המאכל ועקרונות הכימיה של ייצורו. כמו כן, הם בוחנים תהליכי עבודה עם חומר הגלם לצורך עיצוב והכנת קישוטים לעוגות.


תכנית הלימודים


המסלול מקנה את הידע הדרוש כדי להבין ולשלוט בכל התהליכים שעומדים מאחורי הייצור ומעניק כלים חדשניים לעבודה מגוונת עם שוקולד. במהלכו, מכירים את חומרי הגלם הנחוצים לייצור השוקולד ואת התהליכים הכימיים שמתחוללים במהלך ההכנה. כמו כן, מתוודעים לטכניקות מקצועיות ליצירת שלל סוגי פרלינים, טראפלס וקישוטי עוגות.


מתכונת הלימוד


הקורס כולל 10 מפגשים שמתקיימים אחת לשבוע. הוא משלב שיעורים עיוניים וסטאז' במוסדות קולינריים שונים בישראל.

 


נושאי הלימוד

 

  • חומרי גלם שונים
  • ייצור טרפלס
  • כימיה של שוקולד
  • הכנת גנאשים
  • סוגים של פרלינים
  • מבוא לשוקולד
  • תהליכי ייצור שוקולד
  • עיצוב בשוקולד
  • שיטות טימפרור ויציקה
  • מילויים מגוונים    
  • שיטות מתקדמות להכנת קישוטי עוגה    
  • ועוד


על מוסד הלימוד


מכללת השף מתמחה במקצועות הקולינריה ופועלת בשלל ערים ברחבי הארץ; תל אביב, ראשון לציון, באר שבע, חיפה וירושלים. היא מציעה מגוון רב של קורסים לאנשים המעוניינים להתמחות במבחר טכניקות בישול, כמו אפיית לחמים ועיצוב עוגות, בשילוב עבודה עם בצק סוכר. בנוסף, המכללה מציעה מסלולים שונים לאנשים המעוניינים לקחת את הידע הקולינרי שלהם צעד קדימה, כגון קורס בישול למסעדות, קורס טבחות למתקדמים וקורס קונדיטוריה, הכוללים התנסות פרקטית בטכניקות מתקדמות של בישול וקונדיטאות.


תנאי קבלה


לקורס זה מתקבלים מועמדים שבקיאים בשפה העברית ועוברים ראיון קבלה. הוא מיועד לאנשים המעוניינים להיכנס לעולם השוקולד בין אם הם ללא רקע בענף הקולינריה ובין אם הם אנשי מקצוע שרוצים להרחיב את אופקיהם ולהקנות לעצמם התמחות קולינרית נוספת.

 


תעודה


בתום המסלול, תלמידים שנוכחים בלפחות 80% משעות הקורס ומגישים את פרויקט הגמר זכאים לקבל תעודת הסמכה מקצועית מטעם מכללת השף. תעודה זו היא בחסות התאחדות הקונדיטורים והשפים המקצועיים באירופה, ארצות הברית וישראל והיא מוכרת לעבודה בארץ וכן במקומות שונים בעולם.


אפשרויות עבודה


בוגרי הקורס יכולים הן לפתוח עסק עצמאי והן להשתלב במסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג ובתי הארחה בארץ ובעולם.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת השף

כלים שיעזרו לך לבחור