דירות לסטודנטים: הסטארט אפים שבאים לפתור את הבעיות של כולנו

16/11/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (3,583 צפיות)

יותר ויותר סטודנטים חולמים לפרוץ ולהקים את הסטארט אפ של חייהם, וחלקם פונים לפתור בעיות שכולנו מכירים. תפסנו לשיחה סטודנטים שבאים לשים סוף לכמה מהקשיים הנפוצים בתחום הדיור לסטודנטים. אז האם זה הסוף לבלגן בדירות השותפים? האם מכאן תצא הבשורה בנוגע לחיפוש ומציאת דירות?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


יותר סטודנטים רוצים לעבוד בסטארט אפ: איך זה יכול לעזור לכם עם דירת השותפים?


הסוף לבעיית הדיור?


יזמות הפכה לאחרונה לחלק בלתי נפרד מעולם הסטודנטים. כמעט בכל מוסד לימוד בארץ פועל מועדון יזמות שבא להצמיח את הסטארט אפים החמים של מחר. סקר שביצעה לאחרונה מכללת ג'ון ברייס חושף, שהשנה חלה עלייה ניכרת בכמות הסטודנטים שרוצים לעבוד בסטארט אפ. לעומת 18% בשנה שעברה, השנה יותר מ - 40 אחוזים מהסטודנטים שנשאלו ציינו שהם מעוניינים להשתלב בחברת הזנק בתום הלימודים.


רוח היזמות והשאיפה הטכנולוגית של הסטודנטים של היום לא מסתכם רק בתחום הסטארט אפ. יותר מ - 80 אחוזים מהסטודנטים בסקר ציינו שהם מעדיפים עבודה בענפים כמו הייטק, מובייל, סייבר, מדיה ואינטרנט.


אז מה מושך סטודנטים לעולם היזמות? מעבר כמובן למשכורות הגבוהות ולאפשרויות הקריירה המרתקות, הרבה צעירים פונים לפתח מיזם כדי לפתור בעיות בחייהם או בחיי הסובבים אותם. אחד הנושאים הבוערים בחיי סטודנטים הוא, כמובן, תחום הדיור. תהיו בטוחים שהיזמים בקמפוס לא נשארים אדישים ומציגים פיתוחים משוכללים שבאים להפוך את תהליך חיפוש הדירה והחיים בדירות סטודנטים לקצת יותר קלים.


אפליקציית "EasyRent" - הפתרון לחיפוש דירות?


אפליקציית EasyRent באה להתמודד עם בעיה גדולה שסטודנטים יכולים להזדהות אתה - תהליך שכירת דירה. האפליקציה משמשת פלטפורמה שמקשרת ויוצרת שקיפות בין שוכרים, בעלי דירות וחברות תיווך ובאה להפוך את תהליך ההשכרה לקל ונוח יותר לכולם. מחפשי הדירות יכולים לקבל דרך האפליקציה את כל המידע שקשור לשכר הדירה או לתיקונים שבוצעו במקום וגם לאתר דרכה משכירים שנמצאו כאמינים ובטוחים.


הסטארט אפ הוקם על ידי שלושה סטודנטים - גלעד סרוסי, בוגר טרי של לימודי מנהל עסקים בהתמחות שיווק ויזמות; שי גבריאלי, בוגר לימודי מנהל עסקים בהתמחות שיווק; ואופיר קפצן, סטודנט ללימודי מדעי המחשב. השלושה פיתחו את המיזם במרכז NOVUS ליזמות, שפועל בבית הספר למנהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל.


למרות שהאפליקציה פונה לקהל הרחב, שי גבריאלי, אחד היזמים, מציין שהיא מתאימה לגמרי לצרכים של סטודנטים. "האפליקציה פונה לכלל האוכלוסייה, אבל מהבנה של קהל היעד שלנו, רובו הוא צעירים וביניהם כמובן גם סטודנטים. אלה אנשים שנמצאים בשלבים בחיים בהם הם מחפשים דירות וגם מתניידים מעיר לעיר."


פורצים קדימה - וגם חוזרים הביתה


האפליקציה, שהחלה את דרכה בהתמקדות בשוק הגרמני (שבו שכירת דירה מלווה בתהליך ארוך ומסובך), עברה לאחרונה שינויים ניכרים וכיום היא מיועדת לשוק העולמי ושמה דגש מיוחד על השוק המקומי, כאן בארץ. שי מספר שאחד הגורמים שהביאו אותם להחלטה הזו, הוא הזמן והמאמץ הרב שאנשים משקיעים בחיפוש דירות והפער שקיים לעיתים בין הפרסומים, למצב בפועל.


"אנחנו מוסיפים ממד משמעותי לאפליקציה, בנוסף לכל האופציות שקיימות בה כרגע. אנחנו מעוניינים למפות ולהציג את כל הדירות להשכרה בתלת ממד. זה יכול לחסוך הרבה זמן, הרבה חבר'ה מגיעים לדירה על סמך תמונה או פרסום, ואז כשרואים אותה בשטח מגלים שהיא לא כל כך מה שחשבו." אומר שי, ומעיד גם מניסיוני האישי. הוא מספר שלאחרונה, בזמן חיפוש דירה, גילה שרבות מהדירות שהגיע לראות היו במצב רחוק מהמתואר בפרסומים ברשת.


כרגע המערכת נמצאת בשלב הפיילוט שלה, באמצע תהליך הפיתוח. צוות היזמים מעריך כי לקראת אמצע 2016 תצא האפליקציה כמוצר מוכן לשימוש. בינתיים הם פועלים במרץ ויוצרים שיתופי פעולה ומשא ומתן עם גורמים שונים וגם נמצאים בשלבי גיוס, כדי להשיג את ההון שדרוש כדי להביא את המערכת קדימה. "אנחנו מכוונים גבוה," מסכם גבריאלי. "בעינינו כל תחום הנדל"ן נמצא מאחור מבחינה טכנולוגית ואנחנו באים להצעיד אותו קדימה."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


אפליקציית "Dira" - עושים סדר בדירת הסטודנטים


אפליקציית "Dira" באה לעזור לשותפים לנהל בקלות רבה יותר את הבית המשותף שלהם, ולפתור בעיות שבטח מוכרות לכל מי שמתגוררים בדירות סטודנטים: ניהול מטלות כמו שטיפת כלים וסידור הדירה, תשלום חשבונות משותפים וביצוע קניות בסופר. בראש הסטארט אפ הזה עומד עומרי סודרי, סטודנט בשנה הרביעית ללימודי מדעי המחשב באוניברסיטת בן גוריון.


הרעיון לפיתוח האפליקציה הגיע מניסיונו האישי של סודרי כסטודנט שגר בדירת שותפים. "אני מתחיל עכשיו את השנה הרביעית, ובשלוש השנים האחרונות גרתי עם שותפים," הוא מספר. "את כל הסידורים בדירה היינו מנהלים על דפים שהיינו תולים על המקרר, כמו כמה כל אחד חייב ולמי או מי צריך לשלם חשבונות. אז פיתחתי מערכת לי ולחברים שלי, כדי שתקל על החיים בדירה משותפת." בהמשך, גם בני המשפחה הורידו את המערכת ולאור תגובותיהם הנלהבות החליט להתאים אותה כך שתעזור לא רק לשותפים אלא גם למשפחות.


"האפליקציה התחילה כמשהו שנועד לסטודנטים, ובהמשך התפתחה גם לכיוונים ולמשתמשים אחרים. העבודה ממשיכה כל הזמן, לפי הפידבקים שאני מקבל והבאגים שאני מגלה." ממשיך עומרי. הוא מספר שקיימות אפליקציות דומות באנגלית, אולם כשניסה להשתמש בהן גילה שהן מסורבלות מאוד, לא נוחות לתפעול ומכילות אפשרויות לא נחוצות. היו גם אפליקציות רבות שהציעו רק אחד מהשירותים (כמו מעקב אחרי חשבונות או רשימת קניות), אך לא אפליקציה אחת מרוכזת לכל הבעיות בדירת שותפים. מכאן הוא החליט לפתח מערכת פשוטה, שמרכזת את כל מה שצריך במקום אחד.


את האופציות השונות שמציעה האפליקציה הוא הוסיף בהדרגה, לפי תגובות והערות שקיבל מחבריו הסטודנטים, שניסו בעצמם את הפיתוח החדש. "חבר אחד ביקש להוסיף אפשרות לחיוב, מי חייב למי כסף לפי החשבונות בדירה, וכך נוספה האופציה הזו," הוא מתאר. "חבר אחר סיפר לי שחברה שלו צועקת עליו בכל פעם שהוא מביא את הדברים הלא נכונים מהסופר, אז הוספתי אפשרות לכלול תמונות ברשימת הקניות, כדי לזהות בקלות את הפריטים."


פרויקט של איש אחד


כסטודנט למדעי המחשב, היה סודרי אחראי כמובן על פיתוח התוכנה אך החלק שלו בפרויקט לא נעצר שם. הוא מספר שעבד גם על כל ההיבטים האחרים במיזם, כמו שיווק ועיצוב. "עשיתי את הכל לבד, מאפס," הוא מתאר. "הייתי צריך להכין את הכל בעצמי, מפוטושופ ותוכנות לעריכת וידאו ואפילו סרטון התדמית ואתר האינטרנט של הסטארט אפ." הוא מציין שנעזר כמובן בחברים שעובדים בהייטק, שהפנו אותו לחברים שלהם, אך את רוב העבודה בפועל ביצע לבדו על חשבון הזמן הפנוי (אבל כמובן שלא על חשבון הלימודים, אלא בנוסף!).


"התהליך לקח הרבה זמן, כמעט חצי שנה. האפליקציה עצמה הייתה מוכנה רק לפני פחות משבועיים," מדווח סודרי על סיום העבודה הקשה. האפליקציה זמינה כיום בחינם למכשירי אנדרואיד, ובקרוב היא אמורה להיות מושקת גם לאייפון. בינתיים יש לה יותר מ - 650 משתמשים רשומים, מספר שהולך וגדל במהירות.


גם העבודה על המיזם לא עוצרת ועומרי מציין שהוא ממשיך לעבוד במרץ כדי לשפר אותה. כך, למשל, הוא רוצה להוסיף בעתיד הקרוב אפשרות להוסיף מטלות חוזרות (כאלו שאנחנו צריכים לעשות כל יום או כל שבוע מחדש), אופציה לשמור רשימות קניות כדי להשתמש בהן שוב או תמיכה לאפליקציה שתאפשר שימוש ברשימת הקניות גם כשאין קליטה בסופר, לפי ביקורים קודמים. בנוסף, הוא אומר שהאפליקציה זכתה לעניין של משתמשים ממדינות שונות בעולם, ולכן אחת השאיפות שלו היא לתרגם אותה לעוד שפות, מלבד עברית.

 

נראה שיזמות הסטודנטים עוברת לאחרונה לעסוק בנושאים החברתיים שמטרידים אותנו ביותר, ביניהם כמובן הדיור. האם אנחנו עומדים בפני גל של יוזמות שישנה את פני החברה? מה שבטוח, האפליקציות האלה נראות מבטיחות בכל מה שנוגע לדירות שלנו. אנחנו סומכים על הסטודנטים שייקחו את רוח היזמות הזו גם לעוד נושאים בוערים.