איך זה ללמוד באקדמיה עם קרובי המשפחה?

5/11/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,486 צפיות)

איך זה ללמוד עם אבא לתואר, או להגיע כל יום לקמפוס עם התאומה הזהה? הכירו את הסטודנטים והסטודנטיות שהחליטו ללמוד באקדמיה עם קרובי המשפחה שלהם ומראים שללימודים ביחד יש גם הרבה יתרונות, מעבר לכיף ולקרבה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפחה: הקרובים שלומדים יחד באקדמיה


בשביל סטודנטים רבים, הלימודים הם תקופה עמוסה ואינטנסיבית, עד שלפעמים בקושי מספיקים לראות בה את ההורים והאחים. אבל בשביל כמה סטודנטים, שהחליטו לשלב בין הלימודים והמשפחה, זה ממש לא המצב. אז איך זה ללמוד לתואר כשגם אבא נמצא בקמפוס? אילו יתרונות 'סודיים' יש לתאומות זהות שלומדות ביחד? דיברנו עם כמה סטודנטים שהחליטו לשמור על האנשים שהכי קרובים להם צמוד אליהם, גם בקמפוס.


התפוח לא נופל רחוק מהעץ: נועם וארנון אשד


נועם אשד ואביה ארנון סיימו לאחרונה את לימודיהם יחד באותה מכללה וקיבלו את התארים בטקס סיום מרגש במרכז האקדמי רופין. נועם סיימה לימודי מדעי ההתנהגות בהתמחות במשאבי אנוש, ואביה תואר שני במנהל עסקים. לפני שנכנסה נועם בשערי מוסד הלימוד, כבר הספיק אביה ללמוד בו לשני תארים משלו, האחד במסגרת לימודי הנדסאי והאחר תכנית B.A. למנהלים. לדבריה, הוא התחיל ללמוד בשנה בה נולדה ואפילו הגיע לחדר הלידה ממש מהמעונות.


נועם אומרת שאביה הוא גם זה שסייע לה לפתור את ההתלבטות בבחירת מוסד לימודים בתחילת הדרך שלה באקדמיה. "בהתחלה, כשחיפשתי איפה ומה ללמוד, הייתי די נעולה על אוניברסיטאות. ראיתי שאני לא מוצאת מסלול שמתאים לי באוניברסיטה, אז הלכתי להתייעץ עם אבא שלי, אני מתייעצת אתו על הרבה דברים בחיים. הוא אמר לי לפתוח את האופקים וללכת להסתכל במכללות באזור. מכללת רופין אמנם לא בדיוק באזור, אבל עד אז הוא כבר הספיק ללמוד שם בשני מסלולים, והמליץ על זה."


כשהייתה נועם בשנה האחרונה ללימודיה, החליט גם ארנון לחזור לספסל הלימודים ולהתחיל את התואר השני. השניים אמנם לא זכו ללמוד בקורס משותף, אבל כן למדו באותו קורס האחד אחרי השנייה. "יש מרצים שקישרו בינינו. מרצים גם שאלו אותו אם הוא אבא שלי, כי הוא הגיע לקורס אחריי." היא אומרת.


היא מספרת שגם עזרו הרבה זה לזו במהלך הלימודים. "כשאבא שלי התחיל ללמוד שוב, אני כבר הייתי מאוד משופשפת בכל הקטע של כתיבת עבודות אקדמיות וחיפוש של מקורות מידע ומאמרים. אז יש עבודות בהן עזרתי לו בחיפוש של מקורות המידע ובסגנון הכתיבה. אבא שלי גם תמיד עזר לי בכתיבת העבודות שלי, מבחינת ניסוח וכתיבה נכונה." בימים אלה, ממשיכה נועם את לימודיה לתואר שני בלימודי עבודה ולמרות ניסיונות שכנוע רבים מצד אביה שתמשיך ללמוד ברופין, בחרה בתכנית שקיימת רק באוניברסיטת תל-אביב.


ביחד עד לטקס הסיום: התאומות אורית ושמרית כהן


גם התאומות שמרית ואורית כהן סיימו את לימודיהן המשותפים בשנה האחרונה. במקרה זה שתיהן למדו יחד באותו המסלול במרכז האקדמי פרס וקיבלו באותו מעמד את התואר הראשון במשפטים. אורית מספרת שלמרות שלא תכננו ללמוד יחד באקדמיה, הן הגיעו לבסוף לאותו המסלול, אף שבתחילת הדרך חשבו בכלל על תחומי לימוד אחרים. "זה יצא במקרה," היא אומרת. "אני תכננתי ללמוד תחום אחר, לימודי קרימינולוגיה, אבל שמעתי על משפטים והתעניינתי."


השתיים, שאמנם אינן תאומות זהות אך דומות מאוד זו לזו, לקחו קורסים משותפים רבים במהלך הלימודים וגם בילו זמן רב יחד בקמפוס בין השיעורים. הן גם השתתפו באותם הסמינריונים ואפילו באותה הקליניקה, בהוצאה לפועל בבית משפט השלום בתל אביב. "גרנו אז יחד, אז זה היה לנו נוח. גם התעניינו באותם נושאים והתחום הזה משך את שתינו." מתארת אורית. במהלך התואר עברו להתגורר בנפרד, אולם המשיכו לגור קרוב אחת לשנייה והיו נוסעות יחד לקמפוס בכל בוקר.


כבוגרות טריות של לימודי המשפטים, התאומות נמצאות כעת בעיצומה של ההתמחות שלהן, אותה הן מבצעות במקומות שונים. אורית מתמחה בלשכה המשפטית של הביטוח הלאומי בעוד שמרית מבצעת את ההתמחות בלשכה המשפטית של עיריית רמת גן. לעת עתה, הן לא בטוחות שימשיכו לאותו מסלול קריירה, אבל הן לא פוסלות את הרעיון. "ימים יגידו," אומרת אורית. "יכול להיות שנמשיך ונגיע לעבוד ביחד. אנחנו עוד לפני בחינות הלשכה אז הכל עדיין מאוד טרי."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 

 

 


רואים כפול: התאומות הזהות נוגה ונטע גולדברג


בזמן שהתאומות כהן נמצאות בסיום לימודי המשפטים המשותפים, זוג נוסף של תאומות לומדות בימים אלה לקבלת התואר הראשון שלהן. נוגה ונטע גולדברג, תאומות זהות, לומדות לתואר ראשון במרכז הבינתחומי הרצליה בתחומי לימוד שונים, נטע לומדת משפטים ומנהל עסקים ונוגה היא סטודנטית ללימודי מדעי המחשב. "אני רציתי מאוד ללמוד משפטים והייתי מאוד סגורה על המקצוע." מסבירה נטע מה עומד מאחורי הבחירה ללמוד יחד. "נוגה הייתה מעוניינת במקצוע יותר ריאלי, היא התלבטה בין לימודי מדעי המחשב לבין לימודי הנדסת תעשייה וניהול. היא אמנם התקבלה לאוניברסיטת תל-אביב, אבל החליטה לבוא ללמוד בבינתחומי כדי שנוכל ללמוד יחד, כדי שנוכל להמשיך גם כאן יחד כמו שעשינו כל החיים."


נוגה ונטע למדו יחד גם בתיכון ובחרו באותן הרחבות לבגרויות, בכלכלה ובמנהל עסקים. גם בשירותן הצבאי לא נפרדו דרכיהן. נראה שהיה אך טבעי שהשתיים ימשיכו לתואר ראשון באותה המכללה וכיום הן אפילו מתגוררות יחד באותה הדירה, אבל אחרי זמן רב כל כך יחד, לראשונה הן לומדות במסלולים נפרדים בפקולטות שונות. עם זאת, זה ממש לא אומר שהן לא נמצאות זו עם זו. "אנחנו לומדות בנפרד, כל אחת עם התחום שמעניין אותה, אבל אנחנו גם לוקחות על עצמנו כל מיני דברים משותפים." ממשיכה נטע. "אנחנו מתנדבות ביחד בבית אבות, כחלק ממלגת 'אימפקט', אנחנו שתינו נציגות של המסלול שלנו, כך שיש לנו גם דברים שאנחנו עושות ביחד."


כתאומות זהות, השתיים מעידות שבהחלט מתבלבלים ביניהן בקמפוס. "תמיד באים אליי וחושבים שאני זאת נוגה. אני כבר למדתי להכיר את כל החברים שלה והיא את כל החברים שלי. יש לי חברה טובה שראתה בבוקר את נוגה, ולא הבינה למה אני לא אומרת לה שלום, היא קצת נעלבה ובאה לשיעור בבוקר עם פנים קצת נפולות, אבל אז היא אמרה 'טוב זאת בטח נוגה ולא נטע', אז זה כבר ברגיל. כולם כבר הצליחו להכיר אותנו, התאומות, ויש צחוקים מהעניין."


לדבריהן, ללימודים יחד כתאומות יש הרבה יתרונות. "קודם כל מבחינה חברתית יש לזה יתרון אדיר, אני לא מקובעת רק על חבר'ה מהפקולטה שלי ואני מכירה אנשים מכל הפקולטות. יש גם תכניות משותפות שאנחנו יכולות לעשות יחד וזה כיף. אני יכולה פתאום גם לראות אותה בקמפוס, וזה משנה את האווירה." מסבירה נוגה. "גם מבחינה מקצועית יש יתרונות," ממשיכה אותה נטע. "אחותי עושה עכשיו קורס בדיני עסקים. בגלל שאני עושה תואר משולב במשפטים ומנהל עסקים, אני יכולה לעזור לה." "זה גם טוב מבחינת המרצים," צוחקת נוגה. "אם יש מרצה קשוח שרואה אותי ומתבלבל בינינו, אני אומרת שאני אחותי התאומה וזה עוזר לשבור את הקרח."


"תמיד היינו עסקת חבילה": תכניות לעתיד משותף


לאחרונה, נוגה הייתה חלק מקבוצת סטודנטים שזכתה במקום הראשון בתחרות היזמות הארצית Appgrading Society על הסטארט אפ שפיתחו. מדובר בתחרות שנתית שהשנה התמקדה בפתרונות טכנולוגיים לגיל הזהב. הפעם, נוגה לא עבדה יחד עם אחותה התאומה, אלא יחד עם אחיה, שלומד הנדסת תוכנה בטכניון. "הוא שמע על התחרות וביקש ממני להצטרף לצוות שכלל עוד שלושה חברים שלו מהטכניון," היא מספרת. יחד, פיתחו הסטודנטים פלטפורמה שמאפשרת לקשישים לבצע פיזיותרפיה מהבית ובעלות נמוכה, דרך טכנולוגיית עיבוד תמונה. כשאנחנו שואלים אם יש סיכוי שגם נטע תצטרף לסטארט אפ בהמשך דרכו, נוגה בהחלט פתוחה להצעה. "זה רק בחיתוליו, אבל ברגע שנתחיל לקבל הצעות טובות, אז בכל סטארט אפ צריכים מישהו שמתעסק בתכנית העסקית ובחוזים." היא אומרת.


בכל מה שקשור לחיים אחרי התואר, לתאומות ברור מאוד שהן ימשיכו יחד גם לקריירה משותפת. "יש לנו עסקה מאוד ברורה, שמי שמקבלת הצעת עבודה טובה יותר מבחינה כספית, מביאה גם את השנייה. אנחנו תמיד היינו עסקת חבילה." אומרת נטע. "נוגה עכשיו עובדת בהייטק ואני עובדת בשוק ההון, אבל כבר זרקו לנו כמה פעמים בעבודה שלי וגם בשלה, 'למה את לא מביאה את אחותך?'. בכל מקום אפשר למצוא משרה שמתאימה למישהי רצינית. כמו שמכירים את נוגה, אז שתינו מייצגות את אותה רמת עבודה. אז כשמתלהבים ממנה, היא יכולה להגיד 'יש עוד אחת כמוני, שמתעסקת בתחום קצת אחר'.