קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה באוניברסיטת בן-גוריון - לימודי חוץ

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תעודה, מקצוע? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון חוץ - קורס כלכלת המשפחה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה במרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ של אוניברסיטת בן-גוריון


נשארים באיזון כלכלי


בלא מעט משפחות בישראל קיימות בעיות בניהול התקציב. חוסר איזון בין הכנסות להוצאות או שיקולים מוטעים בלקיחת הלוואות או משכנתאות יוצרות קושי כלכלי ניכר, שמשפיע כמובן גם על היחסים בתוך המשפחה ויוצר מתחים ומחלוקות. הייעוץ הכלכלי למשפחות הוא ענף חדש יחסית שמקורו במקצוע הקואצ'ינג, או האימון, שבא לענות על הביקוש של משפחות רבות לליווי מקצועי שיסייע להם לצאת ממשברים כלכליים אליהם נקלעו.


היועצים צריכים לשלוט בהיבטים סוציולוגיים, פיננסיים והתנהגותיים ולהיות בעלי ראייה רחבה של צרכים של משפחות בישראל. הם עוזרים למשפחות לקבל החלטות חשובות כמו רכישת דירה, צמצום הוצאות או לקיחת הלוואות. כך, הם מעניקים לבני המשפחה כלים חשובים לתכנון העתיד הכלכלי שלהם ומכוונים אותם לעבר צמיחה אישית ושדרוג המצב שלהם.


במרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב נערך קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה, שמקנה כלים לליווי ולתמיכה במשפחות במצבי משבר כלכלי. בוגרי המסלול ללימודי תעודה יכולים להשתלב במגוון ארגונים וחברות, שכן מדובר במקצוע שקיים לו כיום ביקוש רב בארץ.


תכנית הלימודים


המשתתפים בקורס מתוודעים להיבטים פיננסיים, תרבותיים והתנהגותיים שנוגעים לדפוסי הצריכה ולהרגלים הכלכליים של משפחות בישראל בימינו. בהמשך, הם רוכשים כלים מענפי הקואצ'ינג והאימון העסקי שמאפשרים להדריך משפחות ולייעץ בנושאים כמו חיסכון וקביעת תקציבים. כמו כן, הם לומדים על אפשרויות סיוע בסוגיות כמו ביטוח, קרנות השתלמות ופנסיה ובחירה של נתיבים להשקעה. בנוסף לכך, הם בוחנים דרכים לשיווק ולמיתוג עצמי כמאמנים וכיועצים לכלכלת המשפחה וגם מכירים כלים אינטרנטיים ותוכנות שיכולות לעזור להם בעבודתם השוטפת.


מתכונת הלימוד


קורס ייעוץ כלכלת המשפחה בבן-גוריון מתפרש על פני כ - 100 שעות לימוד אקדמיות שמחולקות ל - 25 מפגשים. השיעורים מתקיימים פעם בשבוע, בשעות אחר הצהרים והערב. התלמידים לוקחים חלק בהרצאות, בניתוח מקרי בוחן ובסדנאות ליישום עקרונות הליווי הכלכלי. כמו כן, הם צריכים לבצע פרקטיקום מעשי בליווי של מנחה, שהיקפו כ - 30 שעות. במסגרת הפרקטיקום הם מלווים משפחה ומסייעים להם מבחינה תקציבית.

 


נושאי הלימוד

 

  • השקעות וביטוחים
  • תהליכי ליווי ופרידה
  • הרגלי צריכה
  • כלכלה במדינת ישראל
  • מימון התנהגותי
  • יסודות כלכלת המשפחה
  • הצגה ושיווק אישי
  • קרנות השתלמות ופנסיה
  • חיסכון ארוך טווח
  • מקורות מידע ויישומי מחשב
  • כלים לפיתוח אישי    
  • הבדלים בין תרבותיים במשפחות    
  • ועוד


סגל הוראה


מנהל הקורס הוא חוקר בעל תואר דוקטור שמתמחה במימון התנהגותי, מיסוי בין לאומי, תמחיר העברה, מימון אישי ותהליכי קבלת החלטות בתנאי אי ודאות. הוא מרצה במספר מוסדות בנושאי הכלכלה הפיננסית והמימון. בעברו, עסק בייעוץ בכיר בחברות ואף עבד ככלכלן בחברות סטארט אפ בביו טכנולוגיה חקלאית ובתעשייה האווירית.


חברי הסגל האחרים בתכנית כוללים, בין היתר, עורכי דין, רואי חשבון ויועצים מקצועיים בעלי ניסיון בליווי מקצועי וכלכלי.


תנאי קבלה


לקורס ייעוץ כלכלת המשפחה באוניברסיטת בן-גוריון מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון לפחות במקצועות כמו כלכלה, מנהל עסקים, עבודה סוציאלית, חשבונאות, משפטים ומדעי ההתנהגות. עליהם להיות בעלי ניסיון מקצועי מעשי בליווי מקצועי למשפחות במסגרות שונות. כחלק מתנאי הקבלה, המועמדים מוזמנים גם לראיון אישי בו הם צריכים להציג גם קורות חיים.


תעודה


משתתפים שמסיימים את הקורס ועומדים בהצלחה בכל חובות התכנית מקבלים תעודת גמר "תכנית לכלכלת המשפחה", שמוענקת מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב - המרכז האוניברסיטאי ללימודי חוץ.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן גוריון - לימודי תעודה | יחידה ללימודי חוץ | השתלמויות

עוד מסלולי לימוד - לימודי חוץ - אוניברסיטת בן-גוריון

כלים שיעזרו לך לבחור