מזגנים, משגיחים ורעשים: דברים שפוגשים בחדר המבחן

16/7/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,621 צפיות)

קשה באימונים, קל בקרב? מסתבר שלא בתקופת הבחינות. אם חשבתם שתקופת המבחנים מציבה קשיים והסחות דעת, חכו שתגיעו לחדר המבחן. סטודנטים רועשים, קור כלבים, וכמובן משגיחות הבחינה - מה אפשר לעשות כדי לעבור את המבחן בשלום, ואולי סוף סוף לסיים את הסמסטר?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


בחדרי חדרים: ממה להיזהר בחדר הבחינה?


תקופת המבחנים היא בהחלט תקופה מלחיצה עבור כולנו. הדבר מתחדד עוד יותר במהלך מועדי ב', שבשביל רבים הם ההזדמנות האחרונה לעבור את הקורס ואפילו לסיים את התואר הראשון. אלא אם כן הצלחתם, איך שהוא, להשיג מועד ג', אתם בוודאי מוצאים את עצמכם בשיאו של פרק זמן מורט עצבים, ללא שינה וללא רגע אחד של מנוחה.


אם חשבתם שהבעיות שלכם נגמרות ברגע שמגיע יום המבחן, טעיתם. אתם נכנסים לכיתת הבחינה, מתיישבים בכיסא ומחכים לקבל את הטופס ולסיים את הפרק הארור הזה בחייכם, אבל למעשה אתם נמצאים בשלב המכריע בחוויה כולה. כיתת הבחינה מזמנת הרבה סיטואציות הזויות שעומדות ביניכם לציון הנכסף (שהוא בדרך כלל, לא נעים להודות, עובר). אז איך מתמודדים עם הסחות הדעת האלה?


אקלים, תנאי שטח ומיקום - או: הגיאוגרפיה של המבחנים


אין מה לעשות, ביום של הבחינה החשובה ביותר, תהיו בטוחים שאלוהי המבחנים יערימו בדרככם שורה של קשיים. כי מה זה מבחן אם לא צריך לצאת למסע רגלי כדי להגיע אליו? כדי שתדעו מראש באיזו כיתה נערך המבחן שלכם, אחרת תמצאו את עצמכם משוטטים בחרבי הקמפוס ומחפשים את החדר המתאים.


והיה והגעתם בשלום לכיתה, לפעמים תגלו שהחלק הקשה ביותר בכל הסיפור הוא דווקא... הכיסא. אמנם מרבית הקמפוסים מתהדרים במבנים משוכללים, אבל עדיין תוכלו למצוא בהם כמה כיתות לימוד שנראות כאילו לא שופצו לפחות במשך כמה עשורים טובים. בדרך כלל, המושבים הלא נוחים יגיעו בתיאום עם לוח גירים, לזכר הימים הטובים בבית הספר היסודי.


מכשול נוסף ונפוץ במיוחד בחדרי בחינה הוא המזגן. בחודשי הקיץ, היינו מצפים שהמזגן יהיה הידיד המושבע שלנו. זה כמובן עד שניגשנו למבחן בטמפרטורה של מתחת לאפס. המחלוקת לגבי הטמפרטורה הנכונה היא ידועה ומוכרת בכל מכללה ואוניברסיטה ואם זו לא השנה הראשונה שלכם בטח נתקלתם בה אין ספור פעמים בשיעורים. כדי שתוכלו לתפקד כמו שצריך במבחן ולא תתעסקו בקור הבלתי נסבל, מומלץ שתביאו אתכם בגד חם שתוכלו ללבוש או להוריד. במקרים כאלה, "שיטת הבצל" היא פתרון יעיל במיוחד, שיכול לעזור גם אם במקרה נעשה לכם חם מדיי.


שקט, נבחנים - או: מה עושים כשהרעש תוקף?


למרות כל האזהרות וכל ההנחיות, תמיד יהיו בכל חדר הנבחנים האלה, שחושבים שזה מקובל לחלוטין להרעיש. בין אם מדובר בחוסר מודעות עצמית או באנוכיות מוגזמת, נבחן שמקריא את השאלות לעצמו וחושב שאף אחד לא שומע, או נבחנת שנתקפה בשיעול עצבני הם תופעה שיכולה להרוס מבחן לכיתה שלמה.


לפעמים הבעיה היא לא בכיתה אלא במה שקורה בעולם שבחוץ (קשה להאמין, אבל הוא עדיין קיים גם בתקופת המבחנים). מקרים אמתיים לגמרי כוללים גנן שמחליט לקצור את הדשא בקמפוס, שיפוצים ורעשי קדיחות מהקומה מעליכם, או הופעת רוק שמתקיימת במדשאה שמחוץ לבניין, בדיוק בשעה שבה אתם הכי חייבים להתרכז. אז מה אפשר לעשות? פתרון טוב יכול להיות להביא אתכם אטמי אוזניים. בדרך כלל הם לא יקרים וקל למדיי להשיג אותם, והם יכולים לעזור במיוחד אם אתם מתקשים להתרכז בתנאי רעש.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


אל תתעסקו עם הדודה - או: דברים שמשגיחים עושים


כולנו מכירים את ה"דודות", אותן משגיחות בחינה בגיל השלישי שנמצאת בכל מכללה ובכל אוניברסיטה, ואת חלקנו מלווים עוד מימי הבגרות והפסיכומטרי הרחוקים. כלל ברזל של הדודות הוא לקרוא את שמות הנבחנים בכמה שיותר טעויות. אם תנסו לתקן אותן, בטח תיתקלו בחומת ההתעלמות שהופכת את המשגיחות למה שהן. דודות.


הן כנראה לא עושות את זה בכוונה, אבל הבוחנות החביבות שתפקידן להקפיד על שקט וסדר בזמן המבחן לפעמים עושות יותר נזק מתועלת. הן עונות לטלפון באמצע המבחן, משוחחות ביניהן על ענייני היום ואפילו פותחות סוכריות בעטיפות מרעישות במיוחד. ואל תנסו להעיר להן על זה.


לפעמים, נתקלים בדודות מהסוג ההפוך לחלוטין. לא רק שהן מקפידות הקפדה יתרה על כללי המבחן, כאילו היו ציווי אלוהי לכל הפחות, הן גם יטילו את חמתן על כל סטודנט שיעז להפר אותם, אפילו בטעות. מספיק שתשתעלו לכיוון הלא נכון ומיד יתנפל עליכם עדר של משגיחים זועמים, שיכריחו אתכם לאסוף את הררי הציוד שהבאתם אתכם לבחינה (שכוללים כמובן מים, מעיל, טישו וערכת כלי כתיבה מלאה) ולעבור לכיסא הכבוד בשורה הראשונה של הכיתה.


אז הנה כמה טיפים לרגעים שלפני המבחן:


בואו כחצי לפני תחילת המבחן, מצאו מראש את הכיתה ובחרו לכם כיסא במקום שמתאים לכם. אם אתם שמאליים, תוכלו להבטיח לכם מקום באחד הכיסאות המעטים שמתאימים לכם, וגם אם אתם לא, יישאר לכם זמן להתלבט בין מקום רחוק מהמזגן למושב שקרוב לדלת. הביאו אתכם בקבוק מים ועט נוסף, ואולי אפילו נשנוש בריא אם מדובר במבחן ארוך במיוחד.


אבל חשוב מכל, הירגעו, קחו את העניין בפרופורציה המתאימה ונסו לחשוב חיובי. אולי אפילו תגלו שהשד לא נורא כל כך. בקרוב תקופת המבחנים תהיה מאחוריכם ותוכלו להסתכל אחורה ולצחוק. עד אז - אנחנו מאחלים לכם בהצלחה!