סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב פועלים למען בעלי חיים

13/4/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (3,176 צפיות)

חיי היום יום של סטודנטים נוגעים בדרך כלל למבחנים, הרצאות וציונים. ומה עם בעלי החיים? באוניברסיטת תל-אביב יוצאים השבוע בפרויקט מיוחד לרגל יום זכויות בעלי החיים הבין לאומי, במטרה לקדם את המודעות למצבם של ההולכים על ארבע. בואו לראות איך הסטודנטים נרתמים למען החברים בעלי הזנב שכולנו אוהבים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


החברים הטובים של הסטודנטים - אוניברסיטת תל-אביב למען בעלי החיים

מי מאתנו לא אוהב בעלי חיים? הם החברים הכי טובים שלנו, שמעניקים לנו אהבה וחום ללא תנאי. אולם, מצבם של בעלי החיים בישראל רחוק מלהיות מזהיר. בכל שנה ננטשים אלפי כלבים וחתולים בארץ, שמצטרפים להמוני בעלי החיים חסרי הבית שכבר קיימים. עמותות שונות, כמו למשל עמותת "צער בעלי חיים", פועלות לסייע לבעלי החיים הנטושים ולקדם את זכויותיהם, הן מנסות עד כמה שניתן לתת מענה לבעלי החיים, אולם המצב בכלביות ובמרכזי האימוץ קשה למדיי. אלפי כתבים וחתולים מגיעים למרכזי העמותה, ואלו שאינם זוכים לאימוץ לאחר זמן מה, יורדמו למרבה הצער.


אוניברסיטת תל-אביב, בשיתוף עם עמותת צער בעלי חיים, יוצאת השבוע במבצע שבוע זכויות בעלי החיים, כדי לדאוג שיוכלו למצוא בית חם. זה מספר שנים שבאוניברסיטה מציינים את "יום זכויות בעלי החיים הבין לאומי" בשלל פעילויות והרצאות, וגם השנה מתוכננת עשייה משמעותית. במועדון ההתנדבות "ג'סטה" של אגודת הסטודנטים באוניברסיטה יקיימו בימים רביעי (15/4) ושישי (17/4) ימי פעילות לקידום המודעות לזכויות בעלי החיים. יצאנו לבדוק איך יכולים הסטודנטים לעזור לחברים על ארבע.

 

יום רביעי: זכויות בעלי חיים - יש על מה לדבר


הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב מקדישים תשומת לב רבה לפעילות חברתית וקהילתית. כשמדובר בבעלי החיים, בתל-אביב מתאפיינים גם בקמפוס ירוק וידידותי לעולם החי. אפילו החתולים הרבים שמסתובבים, כשווים בין סטודנטים, ברחבי הקמפוס, יוכלו להעיד על אהבת החי ששוררת במקום.


ביום רביעי צפוי הפנינג שנוגע כולו לבעלי החיים וזכויותיהם. בכניסה לקמפוס יחכו לסטודנטים נציגים של ארגוני זכויות בעלי חיים שונות, ושם גם ייערך יריד אימוץ כלבים. הנציגים יפגשו עם הסטודנטים ויספרו להם על דרכים בהן גם הם יכולים לעזור.

 

מאוחר יותר באותו הערב תתקיים ההרצאה "קירות שקופים" של פעילת זכויות בעלי החיים טל גלבוע, זוכת הריאליטי "האח הגדול". קירות שקופים הוא פרויקט תיעודי שיזמו גלבוע ורועי שפרניק, והוא עוסק בתעשיית המזון מן החי בישראל. הפרויקט שואף לחשוף למודעות הציבור את המתרחש בתעשיית הבשר, הביצים והחלב בארץ, וכן בא לדון בנזקי התזונה מן החי על גוף האדם. טל גלבוע פועלת רבות לקידום מעבר לתזונה צמחית, ולהעלאת המודעות בקהילה לזכויות בעלי החיים.


במסגרת הפרויקט החדש היא עורכת הרצאות ברחבי הארץ, וכעת מגיעה גם לשוחח עם הסטודנטים על הנושא החשוב הזה. במהלך הערב, תספר גלבוע לסטודנטים על ההשפעות השונות של תעשיית המזון מן החי על מגוון היבטים בחיינו, מהבריאות האישית ועד למערכת האקולוגיה הארצית.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


שישי: באים, נפגשים, ונותנים אהבה ב"צער בעלי חיים"


בהמשך השבוע, ביום שישי ה - 17 לאפריל, יתקיים יום פעילות של מועדון ההתנדבות "ג'סטה" עם עמותת "צער בעלי חיים". הסטודנטים יגיעו למרכז העמותה שממוקם ביפו, ויסייעו בטיפול בכלבים ובחתולים הרבים שנמצאים בו. העמותה מקבלת מדי חודש אלפי דיירים שננטשו על ידי בעליהם מסיבות שונות, חלקם היו נתונים להזנחה והתעללות. הטיפול המסור שמבקשים להעניק לכלבים דורש כוח אדם רב, ובשישי הסטודנטים מוזמנים להגיע ולתת כתף, ולעזור למטפלים במקום לספק טיפול הולם לכל בעלי החיים.


באגודת הסטודנטים מבקשים לציין שזוהי לא הפעם הראשונה שמתקיים שיתוף פעולה בין האוניברסיטה לעמותה, וגם בשנים הקודמות הסטודנטים הגיעו למרכז ברחוב הרצל ביפו, ועזרו לצוות המקום בטיפול שמתבצע יום יום, טיילו עם הכלבים, ובעיקר הרעיפו עליהם המון אהבה וחום. באגודה מקווים שגם השנה יגיעו המוני סטודנטים ויתרמו מעצמם.


עשייה חברתית מכל הלב - סטודנטים בתל-אביב מתנדבים


מועדון ג'סטה הוא מועדון התנדבות חודשי, שפועל זה מספר שנים במסגרת מדור המעורבות החברתית באגודת הסטודנטים בתל-אביב. מדי חודש הוא מקיים פעילויות בהן לוקחים חלק כ - 500 סטודנטים. לאורך השנה נערכות במסגרתו הרצאות אורח וימי פעילויות שבאים לעודד עשייה בתחום הפוליטי והחברתי ובנושאים כמו יזמות סטודנטיאלית.


לפי האגודה, דרך קיום שבוע המודעות לזכויות בעלי החיים בקמפוס, מקווים לעורר שיח, מודעות ועשייה בנושא החשוב הזה. הם מצפים כי מאות סטודנטים יגיעו לקחת חלק באירועים הקרובים, שמהווים מבחינתם הזדמנות לשמוע ולפעול, אפילו מעט, כדי לשפר את מצבם של בעלי החיים בישראל ולקדם את זכויותיהם.



בעלי החיים וזכויותיהם אולי אינם נמצאים במרכז תשומת הלב של הסטודנטים בחיי היום יום, אולם הם מהווים חלק חשוב במערכת האקולוגית ובחברה שלנו. פעילות למען בעלי חיים נוגעת לכלבים ולחתולים שאנו אוהבים וחלקנו אף מטפחים בבית, אך גם לצדדים הידועים פחות כמו תעשיית הבשר והחוות. בתור כוח חברתי לא קטן, הסטודנטים יכולים לפעול רבות כדי לקדם את העשייה והחקיקה בעניינים אלה. בינתיים, הם יכולים לפעול גם בדברים הקטנים, לשמוע, לתת יד, ללטף ולעשות שינוי.