איך זה לגור עם שותפים? סטודנטים מספרים

20/1/2015 מאת: מאת: מערכת "לימודים בישראל" (11,847 צפיות)

קשה לצלוח את שנות הלימודים בארץ בלי לטעום לפחות פעם אחת את נפלאות החיים בדירת שותפים. איך יודעים עם מי כדאי לגור, וממה להיזהר? ביקשנו טיפים מסטודנטים שהיו שם ושרדו...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לגור איתם

 

המציאות הכלכלית עמה מתמודדים צעירי ארצנו מכתיבה לא אחת מגורים בדירות משותפות. כשעוזבים את הבית של אמא בפעם הראשונה זה אולי נראה מוזר לחלוק את חלל המגורים עם אנשים זרים לגמרי, אבל עם הזמן מתרגלים. לפעמים השותפים הופכים לחברים הכי טובים שלנו, בפעמים אחרות הם מתבררים כסיוט שלא ברא השטן.

 

ספיר (24) סטודנטית ללימודי פסיכולוגיה וניהול באוניברסיטת תל אביב, לא האמינה שזה קורה לה. שלושה שבועות בלבד אחרי שהתחיל סמסטר א', היא קיבלה הודעה מבעל הבית שעליה לעזוב את דירת הסטודיו הזולה שהשקיעה במציאתה לפני תחילת השנה בתוך חודש. למצוא עוד דירה באותה עלות התברר כבלתי אפשרי בעליל, ומהר מאוד היא מצאה את עצמה נכנסת לטירוף שמוכר לכל הסטודנטים שכבר שוכרים דירה בתל אביב - ראיונות השותפים.

 

"אני מניחה שסטודנטים בכל הארץ גרים עם שותפים, אבל אני בספק אם המצב שנתקלתי בו בתל אביב דומה באזורים נוספים", היא מספרת. מצוקת הדיור בעיר הגדולה לצד הקצב המהיר של תושביה מייצר מציאות שבה הכל נעשה מעכשיו לעכשיו: מפרסמים מודעה, קובעים שעה, ופותחים את הדלת בפני שורת המועמדים העומדים בתור.

 

"הסיפור חזר על עצמו בכל דירה שהגעתי אליה, יושבים השותפים שכבר גרים בדירה, אלה שמזלם שפר עליהם, ואשכרה מראיינים אותך עם טבלה. שואלים אותך על הרגלי הניקיון שלך והבישול שלך, לפעמים זה כבר ממש לא נעים. התחושה היא שאתה צריך להביא ערך מוסף כדי להתקבל לדירה, מערכת קולנוע ביתית למשל. זה מתיש. אני יכולה לומר בפה מלא שבחיים לא הזעתי בראיון עבודה כמו שהיה לי קשה למצוא דירה".

 

המקרה של ספיר נגמר טוב, ממש כמה ימים לפני המועד שבו היה עליה לפנות את הדירה שלה, היא הצליחה להשתחל לדירת שותפים ברמת אביב דרך חברה של חברה. "בסופו של דבר, אני די שמחה על המעבר. הדירה קרובה לאוניברסיטה, והשותפים שלי, בן ובת. יש בינינו הסכמה כללית של אווירה טובה, בלי להיכנס יותר מדי אחד לחיים של השני. וגם העובדה שכולנו סטודנטים מאוד עוזרת. די שקט פה רוב הזמן, אורח החיים שלנו דומה ולא מאוד פרוע".

 

הטיפ של ספיר: "אם יש לכם אפשרות, תתפסו דירה ריקה ותהיו אתם אלה שמראיינים את השותפים האחרים. לי לא הייתה אפשרות כזאת באמצע סמסטר, אבל בפעם הבאה זה מה שאני מתכוונת לעשות".

 

ורד (23) שהתחילה השנה תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות באוניברסיטת תל אביב, טוענת שאחד הדברים החשובים כשעוברים לגור עם שותפים הוא לשאוף שכל דיירי הבית יהיו סטודנטים. את הלקח הזה היא למדה על בשרה, לאחר שהשנה מצאה את עצמה גרה עם שתי בנות חמודות מאוד, שהמרחק בינן לבין שיעורי בית ומבחנים היה כמרחק חושך מאור. "השותפות שלי באמת בסדר, הבעיה היא שסדר היום שלהן מאוד שונה משלי. שתיהן לפני לימודים, בראש של בילויים ולקרוע את העיר, והן הולכות וחוזרות בשעות שמבחינתי לא אמורות בכלל להיות כתובות בשעון".

 

"בתחילת הסמסטר זה עוד היה בסדר, אבל עכשיו, כשכבר באמת יש העומס, מאוד קשה לי. אני מרגישה כל הזמן הבחורה הלא מגניבה הזאת, שאומרת כל הזמן לערימות החבר'ה ששורצים אצלנו בסלון להיות קצת יותר בשקט כי אני צריכה ללמוד. מצד שני עם כל העומס של הלימודים והעבודה, למי יש זמן להתחיל להתעסק במעבר דירה באמצע שנת לימודים? שלא לדבר על ההוצאות של הובלה וכל הבלגן". בינתיים ורד נשארת בדירה, מבלה שעות נוספות בספרייה, ואומרת שאם המצב לא ישתפר היא תהיה חייבת לעבור שוב בקיץ.

 

מחפשים דירה? יש לנו גם לוח דירות להשכרה לסטודנטים 

 

הטיפ של ורד: "לדעתי לפחות בשנים של הלימודים ממש חשוב לגור עם אנשים שהם באותו ראש. לאו דווקא סטודנטים, אבל שלא יהיו יותר מדי אנשי מסיבות".


מאי (23) שהתחילה השנה ללמוד מדעי המוח בבן גוריון, מדווחת דווקא שהיא מאוד מרוצה מכל הקונספט הזה של שותפים. "אני מניחה שבבאר שבע זה קצת שונה, כי הרבה מאתנו לא מכאן במקור, וכשמתחילים את השנה לבד זה נחמד שיש למי לחזור הביתה". את הדירה שהיא גרה בה דווקא לא היה קשה למצוא. "שמעתי מחברה עוד בשנה שעברה שיש בבאר שבע ימים מרוכזים שמגיעים בהם לעיר, וכל בעלי הדירות מגיעים להראות את הדירות שלהם.

 

עבורה, לפחות, זה עבד מעולה: "מצאתי באותו יום גם דירה וגם שותפה מהממת. אנחנו אפילו לומדות כמה קורסים ביחד. היא אוהבת לבשל ולא אכפת לה שאני לא כל כך מסודרת. בהתחלה היינו עושות את הקניות ביחד, אבל זה פחות הסתדר, אז עשינו רשימה של מוצרים בסיסיים כמו נייר טואלט וקפה, ואת השאר כל אחת קונה בנפרד. מבחינת ניקיון החלטנו על תורנות שבוע - שבוע. הבעיה היחידה היא שכנראה היא תעבור בקרוב לגור עם חבר שלה, ואני אצטרך למצוא שותפה חדשה..."

 

הטיפ של מאי: "לכל אחד יש יתרונות וחסרונות, צריך להיות מוכנים להתגמש וכשמשהו מפריע, לא להתבייש לדבר על זה. להרגיש נוח בדירה שלך זה הכי חשוב".

 

לגור עם שותפים זה לא תמיד קל. סביר להניח שהרבה מהסטודנטים שגרים בדירות עם שניים, שלושה או ארבעה צעירים נוספים היו מעדיפים להחזיק דירה לבד אם הייתה להם אפשרות. מצד שני, אין ספק שהשותפים שלנו מלמדים אותנו הרבה על עצמנו, על הדברים שאנחנו מוכנים להתגמש לגביהם ועל הדברים שעליהם אין לנו שום כוונה לוותר. במקרה הכי גרוע, בניגוד לבני משפחה, את השותפים תמיד אפשר להחליף...

 

 יש לכם משהו מעניין לספר? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה