סטודנטית ממועדון היזמות של הבינתחומי מלמדת נשים להגשים חלומות

15/1/2015 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (2,597 צפיות)

שוק היזמות הישראלי מתפתח בקצב מהיר, אך לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, פחות מ - 10 אחוזים מהמייסדים של חברות סטארט אפ טכנולוגיות בישראל הן נשים.

 

מאי בית און, סטודנטית בת 24 מהמרכז הבינתחומי הרצליה, הרימה את הכפפה והחליטה להקים תכנית ליזמות נשית, המעודדת נשים צעירות להאמין בעצמן ולקדם את הרעיונות שלהן. תפסנו אותה לשיחה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סטארט אפ משלהן

 

בתחילת השבוע, סיפרנו לכם על שלל תכניות יזמות חדשות לסטודנטים. מוסדות לימוד רבים מציעים בשנים האחרונות לתלמידים להשתלב בחממות טכנולוגיות, לנסות את מזלם בתחרויות יזמות, לשלב קורסים ביזמות עסקית במסגרת הלימודים לתואר ראשון או שני, ואף להתמחות בחדשנות ויזמות כתחום לימודים ראשי.

 

לצעירים בעלי יצירתיות וחזון יש כיום אפשרויות רבות לפתח את עצמם ולחשוב בגדול, אך מסתבר שגם בתעשיית היזמות, על אף היותו תחום צעיר ודינאמי הנמצא בשינוי מתמיד, ניכרים פערים משמעותיים בין גברים לנשים. כך למשל, על פי נתונים עדכניים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מבין כל עשר חברות סטארט אפ טכנולוגיות שקמות בישראל, רק אחת נוסדה על ידי אישה. עובדה מצערת למדי במיוחד לאור העובדה, שעל פי מחקרים פסיכולוגיים, נשים דווקא בורכו ביותר כישורי ניהול בהשוואה לגברים, בנוסף לכך שהן עובדות יותר טוב בצוות.

 

מאי בית און (24) סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים, בטוחה שהכל מתחיל ונגמר בחינוך. בשנה שעברה, כתלמידת שנה א' לפסיכולוגיה ומשפטים, היא למדה זאת ממקור ראשון, כשפעלה במסגרת מועדון היזמות של בית ספר אדלסון. עם הזמן היא נעשתה מודעת לבעיה שמהווה לדבריה "את אחת הסוגיות המטרידות ביותר של הדור שלנו" - הפחד של נשים צעירות לקחת סיכונים ולפרוץ קדימה.

 

ארטמיס: אלת הציד והרוח

 

"במסגרת המועדון פועלות מגוון תכניות יזמות, שאת כולן מרכזים סטודנטים נפלאים וחרוצים בהתנדבות מלאה. אני לקחתי על עצמי להכין את הניוזלטר של המועדון, ותוך כדי שעבדתי על תכניות לשנה הקרובה, הבנתי שלנשים יש רבה פחות מודלים לחיקוי, ולא במקרה". בעידודה של הגר שגיא, יו״ר מועדון היזמות, היא התחילה לחקור את הנושא לעומק.

 

"התחלתי להבין שיש כאן איזשהו חוט מקשר", היא מספרת לנו השבוע. "דווקא כמי שאף פעם לא פחדה להעז ולנסות, הבנתי שיש מסביבי המון סטודנטיות שלא באו מסביבה שעודדה אותן להאמין ביכולות שלהן". מאי מספרת שהיא עצמה גדלה במשפחה תומכת, שעודדה אותה להיות עצמאית ולדאוג לעצמה בכל סיטואציה. דווקא מאחר שהיא עצמה מעולם לא הרגישה נחותה ביחס לגברים שסביבה, היה לה רצון עז להעביר הלאה את האמונה בכך שכל אחת יכולה להיות לעמוד על שלה ולחתור למימוש עצמי.

 

הדרך שלה לתרום לשינוי שהיא מדברת עליו, הייתה להקים את "ארטמיס": תכנית לעידוד חדשנות על טהרת היזמות הנשית.  בימים אלה, מסיימת התכנית מחזור ראשון עם 24 בוגרות, שנבחרו מבין למעלה מ - 100 מועמדות. בחודשים האחרונים, הן זכו להיות שותפות לסדרה של מפגשים אינטימיים עם נשים מובילות בתחומים מגוונים, כמו מסחר מקוון, טכנולוגיה, קיימות והייטק. כמה מהבוגרות הטריות כבר עובדות בימים אלה על מיזמים מקוריים משלהן, עושות מחקרי שוק, מתייעצות ומקבלות פידבקים.

 

"במיתולוגיה היוונית, ארטמיס היא אלת הציד והירח, והתפקיד שלה הוא גם להגן על הילדות הקטנות", היא מסבירה, וזה בדיוק התפקיד שהיא מייעדת לתכנית שהקימה בסיוען של הגר שגיא ושל ליאת אהרונסון, ראש תכנית היזמות Zell. התכנית מורכבת מסדרה של תשע פגישות, המאפשרות למשתתפות לקבל את כל הכלים והידע שהן צריכות כדי להתחיל לצאת לדרך ולהתחיל לממש את החלומות שלהן.

 

לעבוד באמונה ובלהט

 

"בסופו של דבר, את הדברים הכי חשובים לומדים מתוך עשייה. המטרה שלי היא לתת לסטודנטיות מכלל הפקולטות מקום לבוא אליו, לקבל השראה, להתייעץ ולקבל ביטחון. לחזק את התפיסה שלא משנה מה יקרה, יהיה בסדר גמור. שמותר לטעות, ליפול ולהתחיל שוב, מתוך אמונה בכישרון, בעבודה קשה ובחדשנות".

 

בימים אלה מתגבש המחזור השני של תכנית היזמות של מאי, שמגייסת לשורותיה גם נשים שכבר יש להן רעיון מגובש למיזם וגם כאלה שעדיין לא החליטו איזה פרויקט בדיוק הן רוצות להקים. על אף שהתכנית מתמקדת ביזמות נשית, מאי מסבירה שהיא תשמח לראות גם גברים משתלבים בעתיד בארטמיס.

 

"השינוי יבוא מחינוך של גברים ונשים גם יחד. בסופו של דבר סיפורי ההשראה שנחשפים אליהם בתכנית יכולים להיות רלוונטיים עבור גבר בדיוק באותה מידה". לאור הצלחת הפרויקט, היא מקווה כעת שמוסדות לימוד נוספים יאמצו את המודל ויפתחו מועדוני יזמות סטודנטיאליים דומים נוספים. "חינוך ליזמות מעניק לאנשים את הביטחון לחיות חיים עצמאיים ולעבוד באמונה ובלהט. בלי הגירוי הזה אנשים מפספסים המון מהפוטנציאל שלהם", היא מסכמת.

 

 יש לכם משהו מעניין לספר? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה