אפליקציות לסטודנטים: היישומונים שיעזרו לכם להתחיל את השנה ברגל ימין

14/8/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (7,708 צפיות)

חמישה סטודנטים למדעי המחשב המציאו אפליקציה חדשה המסוגלת להמיר כל כתב יד למסמך מוקלד. מערכת לימודים בישראל ניצלה את המומנטום ויצאה לחפש יישומונים מבריקים נוספים ששווה להוריד לסמארטפון לקראת שנת הלימודים הבאה. קראו על שעון מעורר יצירתי במיוחד, על תוכנה שתהפוך את הנייד שלכם לסורק משוכלל ועל הפיצ'ר שיאפשר לכם לשתף סיכומי שיעור עם חברים. 

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפליקציות מנצחות לסטודנטים

 

מישהו חשב על זה קודם

 

לאחרונה התבשרנו כי חמישה סטודנטים לקראת סיום תואר ראשון במדעי המחשב במכללה למנהל, פיתחו אפליקציה שמזהה כתב יד בעברית וממירה אותו למסמך וורד ממוחשב. אם אתם שטופי קנאה ואומרים לעצמכם "למה לא חשבתי על זה קודם" נוסיף ונספר לכם שהחמישה הם נערים בני פחות מ - 18, הלומדים במסלול מיוחד לתלמידי תיכון מצטיינים. החבר'ה המוכשרים עבדו על האפליקציה הגאונית לאורך שנה, תוך שהם משלבים בין מלאכת הפיתוח המורכבת לבין הגשת עבודות והכנת שיעורי בית. תודות להם, בקרוב תוכלו לצלם את סיכומי השיעור שלכם במכשיר הנייד ולשלוח אותם ישירות לתיבת האי - מייל האישית כמסמך וורד רגיל לכל דבר. 

 

החדשות המסעירות עוררו בנו השראה ועל אף שהקיץ עודנו בעיצומו, בחרנו להביא בפניכם חמש אפליקציות נוספות שיהפכו את שנת הלימודים הבאה שלכם להרבה יותר ידידותית למשתמש.

 

dragon dictation  הקלדן הנאמן

 

מכירים את זה שמרצה מתחיל לדבר על העבודה שתצטרכו להגיש בסוף השנה וברגע שאתם יוצאים מהכיתה מתחילים לצוץ בראשכם שלל רעיונות מקוריים ויצירתיים? כדי שלא תשכחו הכול עד שתגיעו הביתה, אנו ממליצים לכם להתקין את האפליקציה הזו המושתתת על זיהוי קולי ומאפשרת לראות באופן מיידי את הדיבור שלכם הופך לטקסט על מסך הסמארטפון. מפתחי התוכנה מעידים שהשימוש בה מהיר עד פי 5 מהקלדה ועבור סטודנטים המתמודדים עם לקויות למידה, מדובר בהצלה של ממש. היא מסוגלת לתרגם לטקסט פסקאות שלמות וכשאתם מסיימים לדבר, הרעיונות המבריקים שלכם יישלחו ישירות למייל. המלצה שלנו – אם אתם משתמשים באפליקציה המבריקה הזו בזמן שאתם הולכים ברחוב, תעשו טובה ושימו עליכם אוזנייה. ככה תוכלו להעמיד פנים שאתם מנהלים שיחה עם מישהו ויש פחות שיסתכלו עליכם כאילו התחלקתם על השכל.

 

מורפיקס – גאווה ישראלית

 

מילונים למיניהם ניתן למצוא בלי סוף, אבל בסופו של דבר אנחנו תמיד חוזרים לדבר האמיתי. מורפיקס של חברת מלינגו הישראלית היא חינמית ויעילה, מתעדכנת לעיתים קרובות בצירופי מילים ואפילו בסלנג. האפליקציה מתאימה לרוב המכשירים הקיימים בשוק ומספקת לא רק תרגום של המילה מעברית לאנגלית ולהיפך, אלא גם מציעה לכם מילים נוספות הקרובות במשמעותן לזו שהקלדתם. עם הורדת הגרסה החדשה תוכלו ליהנות מעיצוב משופר ומשלל פיצ'רים מדליקים, כמו משחקי מילים, בחנים וכרטיסיות תרגול מחולקות לפי קטגוריות שיסייעו מאוד לכל הלומדים לקראת מבחן אמיר, פסיכומטרי או GMAT. מורפיקס קלה מאוד לשימוש ודורשת מכם רק להקיש מילה או ביטוי בעברית או באנגלית. מיד תקבלו הצעות שונות לתרגום המילה, כולל אפשרות להקראה קולית לאלה המעוניינים להתאמן על טשטוש המבטא הישראלי שלהם.

 

Alarmy – נראה אתכם ממשיכים לישון

 

גם אפליקציות של שעונים מעוררים לא חסר, אבל את זאת אהבנו במיוחד - יישומון המכריח אתכם לקום בדרך מקורית ולא מפסיק לצלצל עד שתוכיחו לו שקמתם. איך זה עובד? מצלמים תמונה של איזשהו חפץ או חדר בבית, למשל את הכיור באמבטיה או את דלת הכניסה. מרגע ששומרים את התמונה, השעון ידרוש מכם כל בוקר להראות לו את אותו העצם ועד שלא תעשו זאת – הצפצוף ימשיך. אם תצליחו לחזור לישון אחרי השכמה כזאת, כנראה ששום דבר כבר לא יביא אתכם לשיעור הראשון בזמן.

 

Scanner Pro – התוספת שסורקת

 

האפליקציה הזאת אולי אינה חינמית, אבל כשכל השאר יעמדו בתור למכונות הצילום אתם תגידו לה הרבה תודה. מדובר בישומן קל מאוד לתפעול, המאפשר לכם לסרוק מסמכים ולשלוח אותם למדפסת, לפקס, לאי מייל ואף לפרסם אותם בפייסבוק ובטוויטר. כל שעליכם לעשות הוא לצלם את המסמך והתוכנה סורקת אותו ומבקשת מכם לבחור את החיתוך הרצוי. לאחר מכן תוכלו לערוך שינויים בצבעים, בתאורה וגם להוסיף סימן מים. כשהמסמך מוכן לשליחה, שומרים אותו בגלריה ושולחים כקובץ PDF או כתמונת JPG. הגרסה המלאה של התוכנה כוללת פיצ'רים שימושיים נוספים, כמו אפשרות לשתף חברים בעריכת המסמך שיצרתם.

 

Evernote – הרבה יותר מעוד תוכנת פתקים

 

רבים יאמרו שהיא ענתיקה אבל בשורה התחתונה, מדובר עדיין באפליקציית הפתקים הכי טובה בשוק. התוכנה, שהושקה בארצות הברית כבר ב - 2008, מספקת שירות ענן המאפשר לכם לסנכרן את המחשב האישי עם כל פלטפורמה ניידת שברשותכם (סמארטפון, טאבלט וכו'). בנוסף ליצירת פתקים, תוכלו להשתמש בה גם כדי לשמור חשבונות, סילבוסים, רשימות ואתרי אינטרנט לעיון חוזר. ה"פתקים" עצמם יכולים להיות תמונות, הקלטות שמע, מסמכי PDF ועוד. בגרסתה החדשה, מאפשרת האפליקציה גם לחפש טקסט בתוך תמונות ולשתף פתקים עם חברים ברשתות החברתיות.

 

יש לכם משהו מעניין לספר לנו? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה