מפליסיטי ועד באפי: חיי הקולג' בטלוויזיה

3/4/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (4,718 צפיות)

איך נראים הסטודנטים בטלוויזיה? מה מעסיק אותם? האם הלימודים באמת כל כך מעניינים? סקירה זריזה של סדרות קולג' אמריקאיות ידועות יכולה להעיד על מה שבאמת חשוב בחיים, לפחות בעיני התסריטאים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סדרות קולג' אמריקאיות


בפסיכולוגיה ידוע, כי את החיים הבוגרים ניתן לאפיין די בקלות באמצעות שני מישורים: מיניות וקריירה. וכך, באופן טבעי, כשמביאים את החיים הסטודנטיאליים אל המרקע הביתי, מקבלים בעיקר פרשיות אהבה והתלבטויות מקצועיות ומעמדיות. האמת היא ששנות התואר הראשון מהוות גם הזדמנות מצוינת עבור תסריטאים לדבר על תופעות חברתיות ודילמות ציבוריות, כמו - שתיית אלכוהול תחת הגיל המותר, כניסה להיריון והפלות, הטרדות מיניות, ניצול מעמדי וכדומה.

 

יחד עם זאת, נראה שאת רוב הדילמות האלו תסריטאים נוהגים ללבן כבר בסדרות התיכון. מספרן הרב של סדרות התיכון עומד בניגוד חריף לכמות הדלה של סדרות ידועות העוסקות בסטודנטים. הייצוג הטלוויזיוני של צעירים בקולג' ובאוניברסיטה נעשה, על פי רוב, בעונות מתקדמות, כשהדמות הראשית, בלית ברירה, מתבגרת. בכל זאת, חשבנו ששווה להזכיר ארבע סדרות נבחרות, המתארות – אם בקדמת המסך ואם ברקע – את מסעם של אנשים בדרך לחיים הפוסט אקדמיים.

 

פליסיטי Felicity

 

זאת אולי הסדרה האמריקאית היחידה שמתמקדת בחיים האוניברסיטאיים בארצות הברית, כשארבע העונות שלה מקבילות לארבע שנות התואר הראשון בקולג'. פליסיטי (קרי ראסל) היא נערה חמודה ומתולתלת מבית טוב בפאלו אלטו, קליפורניה. ההורים שלה יודעים בדיוק מה טוב בשבילה – היא אמורה ללמוד רפואה בקולג' קרוב לבית, אלא שברגע האחרון פליסיטי בוחרת לעקוב אחרי בן (סקוט ספידמן), הבחור החתיך והפופולרי של השכבה, עד לאוניברסיטת ניו יורק.

 

הרחק מההורים, במעונות הקמפוס ובכיתות השונות, היא פוגשת את מי שיהיו החברים הכי טובים שלה בשנים הקרובות. לחבר'ה האלה אין מושג מה הם עומדים לעשות בחיים עד לפרקים האחרונים של עונת הסיום, ויש ספק אם בכלל יסיימו את התואר. פליסיטי עצמה עוברת מרפואה לאמנות ובחזרה לרפואה, באותה דרך שבה היא מעבירה את הרגשות שלה מבן לנואל (סקוט פולי), ובחזרה לבן.

 

הרגעים הזכורים ביותר מהסדרה: פליסיטי מגיעה בשמלה אדומה סקסית למסיבת בית סטודנטיאלית כדי למשוך את תשומת הלב של בן; בן ופליסיטי מתפלחים לבריכת האוניברסיטה בלילה, אחרי ששתו כמה פחיות של בירה; התספורת הקצרה של הגיבורה בתחילת העונה השנייה; פליסיטי מארגנת "מחאת אוהלים" במרפאה של הקמפוס; ואיך אפשר לשכוח את מייגן, חברת החדר הגותית של פליסיטי, שבעונות המתקדמות מקבלת תפקיד הרבה יותר גדול.

 

 

 

גריק Greek

 

בגריק מתוארים חיי הסטודנטים באחוות של אוניברסיטת קפריסין-רודוס באוהיו (קמפוס בדיוני). במידה רבה, הסדרה הזו עוסקת בהגדרה של משפחתיות, כשהחברים החדשים בקולג' מהווים אלטרנטיבה טובה למשפחה הביולוגית, ומצד שני – במרכז הסדרה עומד הקשר בין שני האחים, ראסטי (ג'ייקוב זכר) וקייסי (ספנסר גרמר).

 

הסדרה פותחת בשנה הראשונה של ראסטי באוניברסיטה, כשהוא מחליט להצטרף לאחווה. אז גם מתערבים חייו בחיים החברתיים של אחותו קייסי. קשרים רומנטיים ובגידות, יחסי כוחות בתוך האחווה, תחרות על הזדמנויות, ויתורים ופשרות – אלה הם הנושאים המכוונים את התרחישים השונים, וגם – השאלה: מה יותר חשוב, מצוינות אקדמית והצלחה בחיים או חברות ורומנטיקה?

 

האנטומיה של גריי Grey's Anatomy

 

גם למתמחים ברפואה מגיעה סדרת טלוויזיה. האנטומיה של גריי עלתה לשידור כסדרה מחליפה זמנית, אך הצליחה לטפס בקצב מהיר בסולם הרייטינג, עד שלבסוף זכתה לככב בפריים טיים של רשת ABC. פרויקט שהיה אמור להימשך רק 14 פרקים, הפך לסדרה של עשר עונות, ועוד היד נטויה.

 

הגיבורה היא מרדית' גריי (אלן פומפאו), שמתחילה את התמחותה כמנתחת במרכז הרפואי הדמיוני "סיאטל גרייס". הרומן בינה ובין המנתח הבכיר, דר' שפרד (פטריק דמפסי), המכונה בפי שאר הדמויות McDreamy, מלווה את הסדרה מהעונה הראשונה. יחסי אהבה – שנאה שוררים בין מתמחים חדשים לוותיקים ובין רופאים בכירים למתמחים. העתיד המקצועי של כמה מן הדמויות מוטל בספק ביותר מהזדמנות אחת.

 

לא רק חולים רנדומליים מנותחים בסדרה הזו. אסונות כבדים פוקדים בכל עונה את הדמויות הקבועות, כמו תאונות דרכים, פיגועי ירי והתרסקות מטוס, ולעיתים קרובות חברי הצוות זוכים גם לבצע ניתוחים כירורגיים האחד בשני. לאורך הסדרה ניתן לעקוב אחר ההתקדמות של מרדית' בסולם המקצועי המעמדי בבית החולים. ממתמחה חדשה היא הופכת לרופאה בכירה, שהמתמחים החדשים אוהבים לשנוא.

 

ורוניקה מרס Veronica Mars

 

לאחר ששתי העונות הראשונות של הסדרה הזו הצליחו לכבוש מקום חם בלבבות הצופים, התיישבו התסריטאים לכתוב עונה נוספת. כמו שקורה בהרבה מאד סדרות אמריקאיות, גם כאן הדמות הראשית, ורוניקה מרס (קריסטן בל), מתחילה כתלמידת תיכון, ובעונה השלישית הופכת לסטודנטית. העונה השלישית מצולמת בקמפוס אוניברסיטת סן דיאגו שבקליפורניה. המקום מאד מצא חן בעיני מעצב ההפקה והבמאי, וכמחצית מהניצבים בצילומים הם סטודנטים אמיתיים מהמחלקה לקולנוע באוניברסיטה. אף בוגרים היו שותפים בצוות ההפקה.

 

קולג' הרסט הוא המוסד האקדמי הבדיוני אליו נרשמת ורוניקה, לאחר שכבר בעונה השנייה היא שומעת על המלגות הנדיבות שמקבלים שם. כשהיא באה לסופשבוע פתוח בקולג' עם וואלאס, היא מגלה שבקמפוס מסתובב אנס סדרתי, שנוהג לעשות תגלחת לקורבנותיו. במהלך הסמסטר הראשון שלה בתכנית לתואר ראשון בקרימינולוגיה, היא מתחקה אחר עקבות זהותו של האנס, אלא שאז, למרבה הפלא, מתרחש אירוע נוסף – דיקן הקולג' נמצא מת.

 

באפי ציידת הערפדים Buffy

 

באפי לא יכולה להישאר בת 16 לנצח (ואולי כן?); בעונה הרביעית היא מתחילה ללמוד באוניברסיטה, ומתאהבת במתרגל, ריילי פין. פין איננו רק מתרגל, הוא גם מפקד צוות לוחמים בארגון צבאי הנאבק בערפדים ובשדים. באותו אופן, פרופסור מגי וולש איננה רק מרצה לפסיכולוגיה; היא עומדת בראש הארגון הצבאי, המכונה "היוזמה". במהלך העונה, פרופסור וולש נהרגת על ידי לוחם רובוט, שהיא עצמה יצרה. משהו נוסף קורה בעונה הזאת; ווילו, חברתה של באפי, יוצרת קשר חדש עם סטודנטית שמתעסקת בכישוף (טארה), ומכריזה על נטייתה המינית לנשים.