מכון טכנולוגי חולון - קרן IMPACT חיילים קרביים משוחררים
13/04/2009 09:46:51
ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ממשיך את פעילותו ארוכת השנים בתמיכה בחיילים שסיימו את שירותם הצבאי והוא מקיים במסגרת פעילותו את תוכנית IMACT. ארגון ידידי צה"ל פועל לחיזוק הקשרים בין קהילות אמריקה לבין חיילי וחיילות צה"ל ומדינת ישראל והוא עושה רבות למען רווחת החיילים ולמען משפחותיהם.
לצורך הגשמת יעדיו הוא מקיים תוכניות חינוכיות, תוכניות חברתיות, כלכליות, תרבותיות ומבני רווחה.
תוכנית IMPACT של ארגון ידידי צה"ל בארצות הברית נוסדה בשנת 2002 מתוך כוונה לגלות הוקרה והערכה לחילים לוחמים ששרתו במסירות בצה"ל ותרמו להגנת המדינה ולשמירה על בטחונה. המלגות בתוכנית אימפקט מיועדות לחיילים משוחררים יוצאי המערך הלוחם בצה"ל, אשר מגיעים גם ממשפחות מעוטות יכולת כלכלית.
גובה המלגה: המלגה המוענקת היא בגובה $4,000 לכל שנת לימודים, כאשר הסטודנטים הזכאים לקבלת המלגה ממומנים על ידי תורמים אישיים, המלווים אותם במהלך כל לימודי התואר הראשון.
הוועדה הציבורית קובעת את הזכאות לקבלת מילגה. להלן רשימת הקריטריונים לבחינת הזכאות: - חיילים משוחררים, ששרתו כלוחמים או כתומכי לחימה בצה"ל ומלאו שירות צבאי מלא ותקין - חיילים משוחררים המגיעים ממשפחות מעוטות יכולת כלכלית, סטודנטים שבמועד תחילת הלימודים לא חלפו ארבע שנים משנת השחרור. - סטודנטים הלומדים במסלול הלימודים לתואר ראשון בהיקף מלא או במסלול ללימודי תעודה במוסד לימודים המוכר על ידי משרד העבודה או משרד החינוך.
הערות: קריטריונים כמו הישגים לימודיים קודמים או פוטנציאל הצטיינות אינם מהווים שיקול בבחינת הזכאות לקבלת מלגה.
פעילות חברתית: בתמורה לקבלת הסיוע וההשתתפות בתוכנית נדרשים הסטודנטים לבצע פעילות התנדבות למען הקהילה בהיקף של 130 שעות בשנה.
נתונים כלליים הקשורים לפרויקט IMPACT:
1. בפרויקט אימפקט שותפים 15 ארגוני התנדבות ומאז שנת 2002 כבר נתרמו ידי מקבלי המלגות למעלה מ-1,300,000 שעות למען הקהילה.
2. בשנת לימודים אחת מוענקות כ-3,000 מלגות ועד כה העניקה התכנית סכום כולל של 220,000,000 שקלים בממוצע.
3. הארגון מקיים מדי שנה טקס הצדעה שנתי של הפרויקט !IMPACT בישראל, במעמד שר הביטחון והרמטכ"ל. האירוע שנערך מיועד להוקיר את התורמים ואת פעילות המלגאים של התוכנית.
ההרשמה למלגת !IMPACT אפשרית החל מתחילת חודש מרץ ועד חודש יולי.
לפרטים נוספים ניתן לפנות ישירות למשרדי !IMPACT בכתובת הבאה: האגודה למען החייל (בית החייל), ענף מלגות, רח' ויצמן 60 ת"א
לתשומת ליבך, נכונות המידע המוצג בלוח עלולה להשתנות מעת לעת.