|
החוג לתקשורת צילומית במכללת הדסה
החוג לתקשורת צילומית הוא רק אחד מאפשרויות הלימודים הרבות אשר מציעה המכללה האקדמית הדסה בירושלים, לאלה המעוניינים בהשכלה אקדמית ובהרחבת הדעת. הקמפוס האקדמי הדסה כולל את ביה"ס למדעי המחשב והמידע, ביה"ס למדעי הבריאות והחיים, ביה"ס לניהול וביה"ס לתקשורת ועיצוב. בחוג זה ניתן ללמוד עיצוב תעשייתי מכליל או לימודי תקשורת צילומית.
מהם לימודי תקשורת צילומית במכללת הדסה?
בראשות ד"ר איילת כהן, מאתגר החוג לתקשורת צילומית את הסטודנטים שלו בכמה מובנים שונים: פיתוח מקצוענות, יצירתיות, חשיבה תקשורתית והבנה תקשורתית. על מנת לעמוד באתגרים אלו מקבלים הסטודנטים בחוג ידע נרחב ככל שניתן על הטכנולוגיה של הצילום והטכניקה תוך שימת דגש על שליטה מלאה בכל ההיבטים הטכניים. לצד הלימודים המעשיים מקבלים הסטודנטים גם רקע תיאורטי בכל הקשור לעולם התקשורת ולהיבטיו הרבים. במסגרת הלימודים התיאורטיים יש דגש רב על התקשורת החזותית.
לצד כל אלו מטפח צוות המורים בחוג לתקשורת צילומית את הפן היצירתי והאמנותי בסטודנטים במסגרת ניהול דיאלוג מתמיד בנושא בין הצוות המלמד לסטודנטים וגם במסגרת לימודי תולדות האמנות. את החוג מאפיינת שאיפה למצוינות, מוסר עבודה גבוה והתמקדות מלאה במסגרת הלימודים. סביבת לימודים זו תסייע לכל סטודנט למצות את יכולותיו בתחום כך שיוכל להשתלב עם סיום לימודיו בעולם התקשורת.
למה כדאי ללמוד לימודי תקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה?
הלימודים בחוג יכשירו את הסטודנטים לעבודות צילום בכל כלי המדיה בהם יש דרישה לצילומים: אינטרנט, פרסום, עיתונות או כל תחום אחר אשר יש בו צורך בהעברת מסר צילומי כלשהו. במסגרת הלימודית בחוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה, יפתחו הסטודנטים בקיאות בכל הקשור לעולם הצילום: עבודה מעשית, היסטוריה והתפתחויות טכנולוגיות, ותיאוריה של הצילום. בנוסף יקבלו הסטודנטים רקע לכל נושא התקשורת על שלל היבטיה ובעיקר בנושא האתיקה העיתונאית וייצוג הפרט בתקשורת ובצילום.
סטודנטים בעלי אופי יצירתי ונטייה אמנותית ימצאו בחוג מקום בו יוכלו לבטא ולפתח נטיות אלו, להתנסות וללמוד תוך כדי עשייה, ויוכלו לרכוש כלים מעשיים ותיאורטיים אשר ישמשו להם כבסיס ליצירתם בעתיד.
תכנית והיקף הלימודים
מטרת הלימודים בחוג לתקשורת צילומית היא להפוך את הסטודנטים לצלמים בעלי ראייה חברתית רחבה ולבעלי הבנה עמוקה של תחום הצילום. הסטודנטים ילמדו את כל נושא הצילום הדוקומנטרי לצד הצילום הפרסומי וידעו גם במקומות בהם שני סגנונות צילום אלו משתלבים.
ההשכלה המעשית לצד זו התיאורטית אשר תיתן לסטודנטים רקע בכל הקשור לבעיות אתיות בתחום הצילום, יהפכו אותם לבעלי הבנה עמוקה ביותר ברזי עולם התקשורת לצד פעולת הצילום עצמו. בוגרי החוג לתקשורת צילומית יוכלו להשתלב עם צאתם לשוק העבודה בצילומי פרסומות, צילום מסחרי או דוקומנטרי לעיתונות המודפסת, הפקות לאתרי אינטרנט ועוד.
הלימודים בחוג לתקשורת צילומית נמשכים ארבע שנים. עם סיום ארבע שנות לימוד יקבלו הסטודנטים תואר ראשון בתקשורת צילומית , אשר מותנה עדיין באישור המועצה להשכלה גבוהה. בכל שבוע נלמדות כ- 30 שעות לימוד, בנוסף לעבודה המעשית. נקודות הזכות לתואר זה הן 170 נקודות.
הלימודים בחוג לתקשורת צילומית במכללה האקדמית הדסה מתחלקים לשלושה חלקים עיקריים: לימודים מעשיים, לימודים תיאורטיים והשילוב של שניהם. במסגרת הלימודים התיאורטיים ילמדו הסטודנטים מבוא לתקשורת חזותית, תקשורת המונים, תולדות הצילום, תולדות האמנות, אתיקה בתקשורת ועיתונאות, תמונה ומילה בפרסום ותעמולה ומחקרים בתיאוריה ובהיסטוריה של הצילום.
במסגרת הלימודים המעשיים ילמדו הסטודנטים מיומנויות צילום והדפסה, עיבוד תמונה ממוחשב, פיתוח תפיסות לאינטרנט, מצגות מולטימדיה, הצילום כביטוי אישי, רקע על צילום ישראלי ועוד. במסגרת הלימודים המשלבים את הרקע התיאורטי עם העשייה ילמדו הסטודנטים את עקרונות הטכנולוגיות הצילומיות, שפת הצילום, אסתטיקה וצילום ומציאות ובדיון בצילום.
תנאי קבלה ללימודים
תנאי הקבלה ללימודים כוללים תעודת בגרות מלאה עם ציון עובר ב- 4 יחידות אנגלית או תעודת מכינה. ציון גבוה במקצוע אמנותי כזה או אחר מהווה יתרון בתנאי הקבלה. יש צורך בציון 550 ויותר במבחן הפסיכומטרי או מבחן התאמה של המכללה. בנוסף יש צורך בציון של 85 לכל הפחות בתחום האנגלית בפסיכומטרי או ציון מקביל במבחן אמי"ר.
המועמד יגיש בנוסף תיק עבודות ויקבל תרגיל צילום מעשי. עליו יהיה להגיש גם חיבור אישי בנושא שינתן לו בעת ההרשמה וראיון אישי בוועדה לקבלה.
|