לימודי פרמדיק באוניברסיטת בן-גוריון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מקצועות פרא רפואיים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על לימודי פרמדיק, רפואת חירום - אוניברסיטת בן-גוריון .

תואר ראשון ברפואת חירום באוניברסיטת בן-גוריון

הפרמדיק, מגיש טיפול חירום ועזרה ראשונה לחולים הזקוקים לטיפול באופן דחוף, על כן, הזמן הינו קריטי במיוחד בעבודתו של הפרמדיק ועליו לפעול בצורה הטובה והיעילה ביותר תחת לחץ רב. הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון מציעה תוכנית לימודים ייחודית לקראת תואר ראשון ב"רפואת חירום", אשר משלבת הסמכה במקצוע הפרמדיק במקביל ללימודים אקדמיים.

התוכנית ללימודי רפואת חירום באוניברסיטה, ידועה במצויינות אקדמית של מחקר והוראה במדעי הבריאות בכלל ובתחום הרפואה הדחופה בפרט. במסגרת תוכנית הלימודים הסטודנטים מתרגלים סימולציות של מקרי חירום, באמצעת מערכות הדמייה מתקדמות, אשר מדמות תרחישים ומאפשרות לסטודנטים להתנסות במתן טיפול רפואי. המחלקה מציעה מערכות הדמייה אלקטרוניות ודיגיטאליות מהמתקדמות והיקרות בעולם.

מה לומדים?

תוכנית הלימודים מעניקה השכלה רחבה ברפואה, כמו גם כלים מקצועיים לעבודת הפרמדיק, לתפקוד יעיל ומיומנויות לנטילת האחריות הכבדה המוטלת עליו במסגרת תפקידו. במסגרת תקנות משרד החינוך, קיימות מספר פעולות המותרות אך ורק לרופאים ופרמדיקים כגון: ניטור קצב לב, מתן תרופות בעלות השפעה מיידית, החדרת נקז לחלל החזה, פעלות של החייאה ועוד.

עבודתו של הפרמדיק בעלת חשיבות עליונה בהצלת חיי אנוש בשיגרה בכלל ובמצבי חירום בפרט. המחלקה לרפואת חירום באוניברסיטת בן גוריון מקיימת שיתוף פעולה עם איגוד הלב האמריקאי, ומעניקה תעודות רשמיות של האיגוד להכשרת פרמדיקים בישראל.

מסלולי לימוד

תוכנית הלימודים לתואר ראשון ברפואת חירום כוללת 2 מסלולי לימוד:

• תואר ראשון ברפואת חירום בהיקף של 155 נ"ז
  • תואר ראשון ברפואת חירום לפרמדיקים בלבד בהיקף של 112.5 נ"ז

תוכנית לימודים

תוכנית הלימודים לתואר ראשון ברפואת חירום הינה בהיקף של 155 נ"ז הכוללות:

• קורסי יסוד במדעי הבריאות
  • קורסים עיוניים בתחום רפואת חירום
  • תרגולים וסמולציות ברפואת חירום
  • סמינר מחקרי
  • קורסי בחירה
  • התנסות מעשית בבתי חולים - מתקיים במהלך הסמסטר הראשון בשנה השלישית ללימודי התואר.
  • התנסות מעשית באמבולנס של מגן דוד אדום - מתקיים במהלך הסמסטר השני בשנה השלישית ללימודי התואר.

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

• מיקרוביולוגיה אימונולוגיה ווירולוגיה
  • נהיגה ואחזקת אמבולנס ובטיחות
  • אפידימיולוגיה וקריאה ביקורתית
  • מערכת לב וכלי דם
  • מערכת הפרשה פנימית אנדו ורביה
  • מצבי חרום פנימיים וויסות חום
  • מבוא לקרדיולוגיה ממוחשבת
  • סוגיות בניהול אירוע רב נפגעים
  • עבודת צוות ברפואת חרום
  • ניהול ומנהיגות במצבי משבר-טרם ובמהלך אסון המוני

לימודי רפואת חירום נמשכים שלום שנים אקדמיות. תנאי הקבלה לרפואת חירום מצריכים ציון פסיכומטרי של 550 ומעלה. בנוסף נדרשים המועמדים לעבור מבחן התאמה של משרד העבודה וראיון אישי מול וועדת הקבלה של המחלקה לרפואת חירום.

אפשרויות תעסוקה

בוגרי התואר הראשון ברפואת חירום יכולים להמשיך ללימודים תואר שני ברפואת חירום או בתחומים משיקים. בנוסף, בוגרי התואר יכולים להשתלב בבתי חולים, במגן דוד אדום ומערכות לרפואת החירום בארץ.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת בן-גוריון