קורס יסודות הבישול המקצועי בעושים בישול

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על קורס יסודות הבישול המקצועי - עושים בישול.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס יסודות הבישול המקצועי במרכז הקולינרי עושים בישול

 

סודות המטבח על קצה המזלג

 

הענף הקולינריה והמסעדנות בארץ ובעולם כולו נמצא בעלייה מתמדת, ובשנים האחרונות גוברות ההתעניינות והדרישה בציבור להכרת התחום ולהשתלבות בו. כידוע, תחום הבישול הוא מגוון ורב תרבותי, והוא יונק וממזג אליו ידע ממקורות שונים ומגוונים. בעשורים האחרונים, ענף המסעדנות בארץ התרחב עד מאוד, וכיום פועלות בו בהרמוניה מוחלטת מסעדות גורמה, מסעדות פועלים, מזנונים מהירים ובתי קפה.

 

כמעט ולא ניתן למנות את אוסף המאכלים והמתכונים השונים היוצאים לשוק מדי יום ומציפים את אתרי האינטרנט, את הבלוגים ואת ספרי הבישול; מתכונים הלקוחים מבית אימא, מבית סבתא או מעמים אחרים. אנשים רבים היום מוצאים נחת והנאה רבה בעיסוק בבישול ובמטבח, והם משלבים אותו בשגרת חייהם השוטפת. בהתאם לכך, אנשים רבים מבקשים להרחיב את ידיעותיהם המקצועיות בתחום זה, וללמוד טכניקות עבודה מתקדמות ונושאים נוספים שיקדמו אותם לעשייה מקצועית בו.

 

 

על הלימודים ב"עושים בישול"

 

קורס יסודות הבישול המקצועי במרכז הקולינרי עושים בישול מיועד בעיקר לאלו המעוניינים להשתלב בענף המסעדנות בארץ או בעולם, לאנשים המבקשים להרחיב את ידיעותיהם המקצועיות בתחום הבישול המקצועי ולחובבי הבישול המעוניינים להוסיף לידע הקיים בתחום. הקורס הוא מעשי ויישומי ברובו, והוא כולל כ-175 שעות לימוד אקדמאיות, במתכונת חד-שבועית בשעות הערב.

 

במהלך הקורס נחשפים התלמידים לתיאוריות הנוגעות לחומרי הגלם ומתוודעים לטכניקות עבודה שונות ולשיטות בישול רב-גוניות, והכול תוך כדי השתלבות בהתנסות בפרקטיקה ובהכנת מנות ומתכונים שונים. לקראת סיום הקורס מבצעים התלמידים תרגול מעשי במסגרת שני מטבחי עמים שונים ובמהלכו הם נדרשים ליישם, הלכה למעשה, את כל הידע הנלמד בקורס זה ובכלל זה להוכיח בקיאות בעבודה עם חומרי גלם חדשים ועם שיטות בישול מגוונות. הסטודנטים מתבקשים לבנות ארוחה מלאה, לבצע הכנות מקדימות, לתזמן ולהוציא מנות בצורה נכונה ומהירה, וכל זאת תוך הקפדה על הפרזנטציה המעודכנת והאסטטית של המנה.

 

בתום הקורס אף מתבצע פרויקט גמר קבוצתי שבו התלמידים נדרשים לבנות תפריט מלא ולהכין אותו בזמן אמת לשיפוט השופטים ולטעימתם. בשיעור האחרון, הופכת הכיתה בעצם למטבח של מסעדה, והתלמידים נדרשים לבשל בזמן אמת ארוחה לאורחים.

 

בין הנושאים המרכזיים הנסקרים בתכנית הלימודים

 

  • עבודה עם סכינים
  • בצקים
  • מטבחי עמים שונים
  • קינוחים
  • היכרות עם חלקי פנים
  • סוגי גבינות
  • היכרות עם סוגי הבשר
  • דגים ופירות ים
  • היכרות עם שיטות עבודה שונות
  • שימושים במטבח
  • הכנת צירים והכנת נוזלים בסיסיים
  • ועוד

 

יתרונות הלימוד במרכז הקולינרי

 

  • תכנית הלימודים היא איכותית ומקיפה
  • הקורס מונחה על ידי שפים ומורים מומחים בתחומם
  • חומרי הגלם המשמשים בקורס הם איכותיים ומצויים בשפע
  • טכניקות הלימוד בקורס הן חדישות ומעודכנות
  • התלמידים מבצעים התנסות מעשית בכל המתכונים
  • עמדות עבודה מאובזרות לרווחת התלמידים
  • לתלמידים ניתנים גם הסברים תיאורטיים על הכימיה של החומרים

 

לסיכום

 

קורס יסודות הבישול המקצועי במרכז הקולינרי "עושים בישול" מציע למשתתפים בו ללמוד את כל עקרונות הבישול המקצועי ולצבור בו ידע והתנסות מעשית. במהלך הלימוד מוצגות למשתתפים שלל התיאוריות הקשורות בחומרי הגלם, טכניקות העבודה המתקדמות ביותר, ומגוון שיטות הבישול הקיימות כיום. תלמידי הקורס מתנסים בהכנת מנות ומתכונים רבים ומגוונים, ומתוך כך הם צוברים ניסיון מעשי וביטחון רב בעשייה המקצועית בתחום.

 

 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: עושים בישול - המרכז הקולינרי למקצועות הבישול והאפייה

כלים שיעזרו לך לבחור