רוצה פרטים על תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך?

תואר שני בייעוץ חינוכי - התמחות בגיל הרך

רוצה לדעת על תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך? אנחנו רוצים לעזור לך!

תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך

לייעץ לילדים קטנים

השנים הראשונות בחיי הילד הן השנים המשמעותיות ביותר בחייו. בתקופה זו מעצבים הילדים את מבנה האישיות שלהם, את הדימוי העצמי, ומגבשים תפישת עולם. במקרים חריגים, ילדים אינם זוכים להתפתחות תקינה, כמו למשל בהליכי גירושין מסובכים של ההורים, או בשל נכות מולדת, קשיים חברתיים ועוד.

היועצים החינוכיים דואגים לרווחתם הנפשית של הילדים, ההורים והצוות החינוכי בגני הילדים ובמעונות. היועצים משתמשים בגישות התערבות מגוונות, ומהווים גורם תומך, מייעץ ומתאם בכל אותן המסגרות החינוכיות. מטרת הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי בהתמחות הגיל הרך, היא להקנות ידע עיוני, עדכני ומחקרי, הן בענף הייעוץ והן בתחום החינוך המיוחד, ולהכשיר אנשי מקצוע בכירים למערכת החינוך בארץ.

התכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך מורכבת מלימודי תשתית, מהקניית כלים וידע לייעוץ ממוקד בקבוצות אוכלוסייה מגוונות, ומעבודה מעשית בליווי הדרכה קבוצתית ואישית. המשתתפים מכירים את הפדגוגיה הייחודית לגיל הרך ומשמעותה, לומדים תהליכים פסיכולוגיים התפתחותיים מגיל הלידה עד גיל 8. הם מכירים גישות שונות ללמידה, לטיפול בילדים עם צרכים מיוחדים ומשפחותיהם, ולהערכה והתערבות ייעוצית.

משך זמן הלימודים הוא שנתיים אקדמיות, כאשר המפגשים וההדרכה המעשית נערכים במהלך יום או יומיים מרוכזים בשבוע. מלבד החומר העיוני, עוברים הסטודנטים הכשרה מעשית המקנה להם ידע יישומי וניסיון. במסגרת זו, הם מרחיבים את ארגז הכלים הנדרש לעבודה עם הגיל הרך. בהכשרה המעשית נחשפים הסטודנטים לילדים שהופנו לייעוץ חינוכי, מתנסים בהתערבות חינוכית טיפולית, עובדים עם הורים וצוות חינוכי, ומשתפים בישיבות צוות.

• תכנון התערבות ייעוצית
  • ייעוץ קצר מועד
  • יצירת אקלים חינוכי יעיל
  • עמדות כלפי נכים
  • האינטרנט ככלי עבודה ליועץ
  • תיאורית ה - mind
  • עבודה באמצעות תיאטרון ילדים
  • ניתוח משוואות מבניות
  • משחק סימבולי, וההדמיה בגיל הרך
  • ייעוץ באמצעות הפסיכודרמה
  • נוירופסיכולוגיה של השפה והקריאה

קהל היעד

התכנית מיועדת לאנשים הפועלים בשדה החינוך לגיל הרך, המעוניינים להעמיק את הידע בנושאי ייעוץ מגוונים, וכן למטפלים ולאנשי מקצוע המעוניינים להתמחות בייעוץ לגיל הרך. התכנית מתאימה למי שרוצה לעסוק בתפקידי הדרכה חינוכיים, בייעוץ ובריכוז פרויקטים חינוכיים לגיל הרך, ולאנשים המעוניינים לעסוק במחקר העוסק בנושאים הקשורים לתחום זה.

המועמדים לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך נדרשים להיות בעלי תואר ראשון בממוצע הנע בין 80 ל - 85 בתחומי החינוך, הפסיכולוגיה או העבודה הסוציאלית. בנוסף, עליהם לעבור ראיון אישי לצורך בדיקת התאמה למקצוע, ולהציג המלצות רלוונטיות. מועמדים שחסר להם רקע מתאים, יצטרכו לעבור קורסי השלמות בפסיכולוגיה סטטיסטיקה ושיטות מחקר.

אפשרויות לימוד

• אוניברסיטת תל אביב – בבית הספר לחינוך מתקיים מסלול, הכולל שיעורי חובה מתודולוגיים לצד שיעורי בחירה והתנסות מעשית. ניתן לבחור במסלול עיוני או במסלול מחקרי הכולל תזה.

• אוניברסיטת חיפה - מציעה תכנית לימודים רב תחומית לתואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך, המושתתת על ארבעה נושאים מרכזיים: תהליכים התפתחותיים, התערבויות חינוכיות בכמה מישורים, סביבת למידה, וחברה ותרבות.

צריך פרטים על תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך?

מוסדות לימוד תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך
שאלות הגולשים בנושא