רוצה פרטים על עיצוב גרפי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי עיצוב גרפי - להיות גרפיקאי מקצועי

רוצה לדעת על עיצוב גרפי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי עיצוב גרפי, למי זה מתאים? כמה זה עולה? איך מתחילים?

  

לא בכדי, ברכות שנה טובה מלפני 50 שנה או אריזות מוצר ישנות נמצאות בין הפריטים של אספנים גדולים. הצורות והצבעים, הדמויות והאותיות בהם נעשה שימוש בסדנאות אומנים גם לפני עשר שנים, אינם עוד בשימוש היום, אך הם היו חלק בלתי נפרד מן התרבות, ובמידה רבה גם עיצבו את מצב רוח אומה. בתקופות מסוימות ניתן לראות עיצובים רציניים, צורות כבדות, ולעומתן בתקופות אחרות מופיעים עיצובים שמחים והומוריסטיים. לא רק האופנה חולפת, אלא גם המסרים, המשמעויות והערכים. מבחינה זו, הגרפיקאים הם סוכני ומשקפי החברה, המקום והזמן.

 

לימודי גרפיקה מתאימים לאנשים כישרוניים ויצירתיים, שרוצים לקחת חלק בעיצוב מראה היום יום של הציבור. בוגרי הלימודים יכולים להשתלב בחברות לעיצוב אריזה, בעסקי המיתוג והתדמית השיווקית, בענף הפרסום, בהוצאות לאור ובתי דפוס, בסטודיו לצילום ואף בחברות הייטק. עידן האינטרנט והטלפון החכם פתח דלת חדשה בפני מעצבים גרפיים בשנים האחרונות, והם יכולים להשתלב באתרי אינטרנט, לעצב ממשקים לאפליקציות טלפוניות, לתכנן את המראה והאוירה של משחק מחשב או של מערכת מידע, ועוד היד נטויה.

 
 

תפקידי המעצב הגרפי

 

הגרפיקאים של היום לא עוסקים רק בתמונה סטטית או בלוח דו מימדי. הם יודעים לשלב עבודה בתוכנות מחשב שונות ובין פורמטים שונים של קבצים. עבודותיהם כוללות עיצוב של טקסט מילולי, שילוב של תמונות סטילס, הטמעה של סרטוני וידאו ואנימציה, ולעיתים הוספת פס קול. יש ביניהם המתמחים בהדמייה תלת ממדית של מבנים, תכשיטים ומוצרים נוספים. יש המתמחים בעיצוב ארט לסרטי קולנוע או לסדרות טלוויזיה. אחרים עוסקים בעימוד של טקסטים להוצאה לאור, נוספים מתמקדים בעיצוב כריכות לספרים ומארזים למוצרים קטנים וגדולים.

 

לרוב, הגרפיקאי אחראי על "ליין" שלם של עיצוב, על גיבוש קונספט מסוים המוביל יצירה של יותר מעיצוב אחד ועל העברת משמעויות המתאימות למוצר או לעסק. אכן, המעצבים הגרפיים, אינם פועלים בדרך כלל רק על פי נטייתם האמנותית, והם נדרשים, בראש ובראשונה, לעצב וליצור מסר גרפי מושך שישרת מטרה מסחרית כלשהי.

 

 

מה לומדים?

 

לקורסים השונים להכשרת מעצבים גרפיים יש מספר מטרות מרכזיות. הראשונה היא להכניס את המשתתפים בסוד השפה העיצובית ובכליה ורכיביה. השנייה היא לסייע להם לפתח אלמנטים אישיים ביצירה שיהיו ייחודיים רק להם ויאפיינו אותם. השלישית היא ללמד את הסטודנטים כיצד לחשוב באופן יצירתי ומקצועי, איך לכוון לדעתם של לקוחות מבלי לפגוע בטהרת המקצוע, באיזה אופן ניתן לגבש רעיון עיצובי, וכמובן - כיצד לבצע ולגמר בצורה מושלמת.

 

בקורסי העיצוב הגרפי השונים נלמדות תוכנות גרפיות עדכניות מובילות, בהן נעשה שימוש בתעשייה. תמיד כדאי לוודא שבקורס אליו אתם מעוניינים להצטרף מלמדים את התוכנות הרצויות לכם. נוכל לומר לכם, כי בדרך כלל מקומות עבודה דורשים ממעצבים לשלוט ברמה גבוהה בפוטושופ, באילוסטרייטור ובאינדיזיין.

 

 

נושאי הלימוד

 

לימודי הגרפיקה והעיצוב הגרפי משלבים לימודים תיאורטיים והכשרה מעשית מקיפה במגוון נושאים: תולדות האמנות, פרזנטציה, שיווק ופרסום, טיפוגרפיה, איור, חשיבה יצירתית, קומפוזיציה, שימוש בתוכנות, תלת מימד, עיצוב ממשקים, עיצוב אינטראקטיבי, תלת מימד ועוד.

 

מלבד אלה, הלימודים כוללים בעיקר עבודה רבה על מחשב ולימוד כל התוכנות הקיימות, ביניהן, פוטושופ, CORELDRAW, פריהנד, PAINT SHOP PRO, אילוסטרייטור, אוטוקאד ועוד. פוטושופ מאפשרת להתמחות בעיבוד תמונות ואפקטים על תמונות, תוכנת אילוסטרייטור מאפשרת לבצע עריכות גרפיות וקטורית ליצירת לוגואים, איור גרפי וצורות וקטוריות בזרימה ואינדיזיין משמשת בעיקר לעריכת ספרים ,לעימוד ולעיצוב חוברות, קטלוגים עלונים ועוד.

 

 

קורסים בשילוב חוויית משתמש UI UX

 

חלק מהקורסים משולבים עם תחום חוויית המשתמש, הידוע גם בשם UI UX. בקורסים אלה מתמקדים בפלטפורמות דיגיטל ולומדים לאפיין ולעצב ממשקי משתמש עבור אפליקציות ואתרים. נלמדים מושגים כגון אינטראקטיביות, רספונסיביות, ממשקי מובייל ועוד. בקורסים מכירים תוכנות שונות בהן אילוסטרייטור ופוטושופ וכן תוכנות כגון אדובי XD, אלמנטור, וורדפרס ועוד.

 

מהו משך זמן הלימודים?
 
הלימודים מוצעים במגוון מרכזי לימוד ברחבי הארץ. חלקם מעניקים תעודת הנדסאי עיצוב מדיה ואורך הלימודים לתעודת הנדסאי הוא לרוב שנתיים. אחרים מציעים לימודי תעודה, שאורכם בין שמונה חודשים לשנה. לרוב קיימות אפשרויות לבחור בין לימודי בוקר, לבין לימודים בשעות הערב ואחר הצהריים.
 
מי שעומדים בפני התלבטות בין מקצועות ולא בטוחים באיזה מסלול לבחור, מומלץ לשקול את כל האפשרויות כדי לקבל את ההחלטה באופן היעיל ביותר. מתלבטים בין עיצוב גרפי לתואר או תעודה צריכים להביא בחשבון היבטים כגון היצע העבודות אחרי סיום כל מסלול, אך גם אורך התכנית, עלות ונושאים נלמדים.
  
 כמה זה עולה?
 
מחיר קורס גרפיקה ממוצע משתנה בין המוסדות, המחיר הממוצע נע בין 10,000 - 18,000 ₪. קיימים קורסים ארוכים ומקיפים שעלותם עשויה להיות גבוה יותר ולהגיע עד ל - 28,000 שקלים בממוצע. קורסים קצרים או כאלה שנלמדים במתכונת אונליין יכולים להיות כרוכים בעלות נמוכה יותר מאשר קורסים פרונטליים, אם כי לא בכל המקרים. 
 
היכן לומדים?
 
  • מכללת תילתן לעיצוב (חיפה): במכללת תילתן לעיצוב מציעים קורס שבו נלמדים שלל כלים עיצוביים לפלטפורמות דפוס ולמדיה הדיגיטלית, כגון אריזות, קמפיינים דיגיטליים ומוצרי דפוס. נוסף על כך, מתקיים מסלול רב תחומי בעיצוב גרפי ועיצוב פנים לתעודה.
 
  • חשיפה - האוניברסיטה הפתוחה (מכון מופ"ת - תל אביב): בבית הספר חשיפה של לימודי החוץ באוניברסיטה הפתוחה מתקיים קורס בשילוב קריאייטיב ופרסום.
 
  • תל חי הנדסאים - לימודי תעודה (אצבע הגליל - צפון): בלימודי התעודה של תל חי הנדסאים מציעים קורס עיצוב גרפי, מדיה דיגיטלית ושיווק רשתי. בקורס רוכשים ידע וכלים לקידום אסטרטגיה שיווקית ויצירת תוכן שיווקי במדיה החברתית.
 
  • המכללה האקדמית ספיר (שער הנגב): במרכז ללימודי חוץ והמשך של המכללה האקדמית ספיר אפשר ללמוד בקורס עיצוב גרפי ומדיה דיגיטלית, שכולל 102 מפגשים ומקנה מגוון של מיומנויות בעיצוב.
 
  • HackerU (רמת גן או קורס אונליין): במכללת האקר יו מתקיים מסלול בהתמחות UI UX. ניתן ללמוד במסלול ערב שהיקפו 10 חודשים.

  

  • המרכז הארצי ללימודים ICS: מתקיים קורס עיצוב גרפי וחוויית משתמש בשילוב AI, שבו ניתן להכיר כלים לעיצוב רספונסיבי למובייל ולווב, לצד ידע בעיצוב אריזות, סמלים מסחריים, פוסטרים, ועוד.

 

  • ג'ון ברייס הדרכה (תל אביב): ג'ון ברייס הדרכה עורכים קורס עיצוב גרפי לאתרי אינטרנט, לפרסום ולמובייל. המסלול כולל כ - 465 שעות לימוד והוא משלב תרגולים מעשיים שבהם מתנסים בפועל בשימוש בכלים שונים מעולם העיצוב הגרפי.
 
  • ג'ון ברייס ירושלים: בג'ון ברייס ירושלים ניתן לקחת חלק בקורס Web Design ובו מודול שבו מתמקדים בחוויית משתמש. ניתן ללמוד במתכונת אונליין.
 
  • מכון טכנולוגי חולון HIT - לימודי תעודה - בית הספר ללימודי תעודה של המכון הטכנולוגי חולון נלמדות מספר תכניות בתחום הגרפיקה. בהן אפשר למנות קורס עיצוב תקשורת חזותית, שהיקפו 390 שעות לימוד ובו לומדים על עיצוב ל - Print וגם ל - Web. כמו כן, מתקיים קורס עיצוב אינטראקטיב, בו מתוודעים לתחום חוויית המשתמש ולעיצוב מערכות אינטראקטיביות לקהלים שונים. בקורס זה 348 שעות אקדמיות.

 

  • מכללת מנטור (רמת גן): במכללה אפשר ללמוד במסלול אינטראקטיב שמקנה שלל מיומנויות לעיצוב לעולם הדיגיטל ולפלטפורמות מודפסות. בתכנית, שהיקפה כשנה וחצי, לומדים בהרחבה על תוכנות גרפיקה וכן על כלים לבניית אתרים ב - MUSE, לאפיון לקוח, לעיצוב תדמית ולעבודה בתעשיית הפרסום.

  

  • המכללה לעסקים - היחידה ללימודי חוץ: ביחידה מתקיים קורס מיתוג גרפי במדיה אינטרנטית, מסלול זה משלב ידע עיוני עם תרגול פרקטי בתוכנות ובכלים עיצוביים והוא מספק הכשרה להשתלבות כמעצבים עצמאיים בזירה התחרותית של היום.
 
  • סטודיו 6B (תל אביב וחיפה): סטודיו 6B הוא מוסד ללימודי תעודה ששואף לקדם את תחום העיצוב בישראל דרך הכשרת מעצבים איכותיים. בין הקורסים הרבים שניתן ללמוד במוסד זה נכלל גם קורס עיצוב גרפי.
 
  • מדיאטק ג'ון ברייס חיפה: במכללה זו מתקיימים כמה קורסים בתחום העיצוב הגרפי, בהם קורס עיצוב גרפי לדפוס שמכשיר ביצועיסטים לעבודה על תוכנות גרפיקה, וקורס עיצוב גרפי לדפוס, לאינטרנט ולמובייל.
 
  • מכון אבני (תל אביב): במכון אבני ניתן ללמוד בקורס עיצוב גרפי שכולל שני סמסטרים. במסלול זה נכללת התנסות מעשית מרובה והיכרות עם תוכנות גרפיקה ממוחשבת כגון פוטושופ ואינדיזיין.
 
  • בית ספר מנשר לאמנות (תל אביב) - מציע לימודי תקשורת חזותית במספר מסלולי לימודים , לימודי תעודה לתואר בוגר מנשר בתקשורת חזותית, או אפשרות צבירת נקודות להשלמה ללימודי תואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה.
 
  • מכללת אמונה (ירושלים) - המכללה בירושלים מיועדת לבנות דתיות המעוניינות בלימודים בתחומי האומנות, העיצוב והתיאטרון. קראו על אפשרויות לימוד נוספות באזור -  קורסי גרפיקה בירושלים

 

  • המכללה הטכנולוגית באר שבע - במכללה זו אפשר ללמוד בקורס עיצוב גרפי עם התמחות בחוויית המשתמש UI UX. המסלול משלב התנסות מעשית ותרגולים שונים. מוסד הלימוד עורך עוד מגוון של קורסים בתחומים כגון עיצוב, תעשייה, הכשרת טכנאים ומחשבים.

 

כמובן שקיימות מכללות ובתי ספר רבים ללימוד גרפיקה וזוהי רק רשימה חלקית. קראו גם על קורסי עיצוב גרפי בדרום

 

רוצה ללמוד קורס עיצוב גרפי במימון משרד העבודה?


כיום קיימים מספר קורסים בתחום העיצוב הגרפי הנערכים בפיקוח של משרד העבודה. בין מסלולים אלה נכלל מסלול מבצע גרפי, מסלול ייעודי לדפוס, גרפיקה ממוחשבת ומסלול המשולב עם עיצוב אתרים ואפליקציות. בהכשרות אלה ניתן להכיר מקרוב תוכנות גרפיקה ולבנות תיק עבודות אישי. קורסים אלה נלמדים במוסדות כגון ג'ון ברייס הדרכה (תל אביב), מדיאטק ג'ון ברייס חיפה, מכללת אתגר.


כמו כן, במשרד מציעים קורס עיצוב גרפי מקוון המתקיים במתכונת אונליין ללמידה עצמית. בקורס נרכשים כלים לעבודה עם פוטושופ, אילוסטרייטור והכנה לדפוס, וכן ידע בעיצוב אתרים ב - WIX וחוויית משתמש. בסיום הקורס מוענקת תעודת גמר "עיצוב גרפי מקוון" מטעם משרד העבודה. ניתן ללמוד באופן מקוון בקורסים המוצעים במוסדות כגון מכללת ליאן, מכללת אורנס.
 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על עיצוב גרפי?

רוצה לדעת יותר על עיצוב גרפי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד עיצוב גרפי
שאלות הגולשים בנושא
איפה הכי כדאי ללמוד עיצוב גרפי?
לימודי תעודה עיצוב גרפי
איפה הכי טוב ללמוד עיצוב גרפי?
הסבת מקצוע לעיצוב גרפי
לימודי תעודה בעיצוב גרפי - באיזה מכללה כדאי ללמוד?
קורס עיצוב גרפי - סלע או קווים?
לימודי עיצוב גרפי - איזו מכללה מומלצת?